| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Zdravá večeře - ideálně ryba

 Celkem 39 názorů.
 16.5Salám&Lajka14 


Téma: Zdravá večeře - ideálně ryba 

(18.1.2012 12:24:05)
Chtěla bych překvapit muže, až přijde z práce... včera si řekl o rybu, se zeleninou; nemáte někdo nějakou vychytávku nebo recept? Rybu nejspíš tresku, max. lososa, nic jiného asi v Bille neseženu. Ale nemusí to být nutně ryba. Co vás napadne. Dík. ~;)
 FialoFka 


Re: Tip na zdravou večeři - ideálně ryba 

(18.1.2012 12:27:30)
No já jím akorát na Vánoce kapra a jinak přes rok pangase, protože jsem líná vyndavat kosti, ale určitě se to dá udělat i s jinou rybou:

My rádi osolené opepřené filety, do pekáčku/remosky/mísy trochu olivového oleje, na to filety, na to na kolečka rajčata a papriky, popř. pórek, jarní cibulku a to celé zalít vejci a oblíbeným strouhaným sýrem a zapéct - pangas půl hodinky. Příloha z brambor - šťouchané, vařené ve šlupce, pečené, vařené klasika.
 FialoFka 


Re: Tip na zdravou večeři - ideálně ryba 

(18.1.2012 12:28:20)
Ale asi chceš něco víc nóbl :-)
 16.5Salám&Lajka14 


Re: Tip na zdravou večeři - ideálně ryba 

(18.1.2012 12:29:10)
Néééé... nóbl ne... až na toho pangase a sejra dobrý...
 16.5Salám&Lajka14 


Re: Tip na zdravou večeři - ideálně ryba 

(18.1.2012 12:28:40)
Pangase nejí. A přílohu k tomu nechce. I tak dík. S treskou to asi půjde taky. ~;)
 FialoFka 


Re: Tip na zdravou večeři - ideálně ryba 

(18.1.2012 12:29:51)
Jojo, my to vždy dělávali z tresky, než vynalezli pangase ~t~
 FialoFka 


Re: Tip na zdravou večeři - ideálně ryba 

(18.1.2012 12:29:25)
Ale lososa dělávala jedna ex přítelkyně mého táty - k tomu americké brambory a omáčku z kořenové zeleniny, to byla dobrota.
 FialoFka 


Re: Tip na zdravou večeři - ideálně ryba 

(18.1.2012 12:33:39)
Třeba tohle

http://www.toprecepty.cz/recept/23003-losos-v-petrzeli/
 16.5Salám&Lajka14 


Re: Tip na zdravou večeři - ideálně ryba 

(18.1.2012 12:34:49)
To vypadá zajímavě... dík!
 FialoFka 


Re: Tip na zdravou večeři - ideálně ryba 

(18.1.2012 12:35:10)
A kdyby sis chtěla hrát, tak aj růžičky můžeš vyrobit~t~
 16.5Salám&Lajka14 


Re: Tip na zdravou večeři - ideálně ryba 

(18.1.2012 12:36:10)
Na hraní nebude čas, musím taky ještě uklidit. ~;)
 Grainne 


Re: Tip na zdravou večeři - ideálně ryba 

(18.1.2012 12:34:29)
Občas rybičku zabalím do alobalu a upeču - lze přidat cokoliv, co má člověk rád, jablka, citron, zeleninu..........., okořenit také.
Pak to lze jíst i rukama a kultivovaně obírat kostičky, servírovat s přílohou, nebo bez, fantazii se meze nekladou.
 Simča, dcery *1988 a 1997 


Re: Tip na zdravou večeři - ideálně ryba 

(18.1.2012 12:35:23)
Monrty, zkus si vybrat něco tady.
Jsou to všechno vyzkoušené recepty, já většinou dělám z filé, ale z lepším kouskem ryby nic nezkazíš...
Ahoj
Simča ~b~
 Inka 
  • 

Re: Tip na zdravou večeři - ideálně ryba 

(18.1.2012 12:35:41)
Recept neporádím, ale chodíš do rybárny na Starostrašnický? Tam mají čerstvýho lososa.
 16.5Salám&Lajka14 


Re: Tip na zdravou večeři - ideálně ryba 

(18.1.2012 12:36:55)
Inko,
když já nejsem ve Strašnicích, jsem u přítele na úplně jiným konci Prahy a tady je jen Billa a za rohem řezník, kterej ryby nevede. ~;)
 Inka 
  • 

Re: Tip na zdravou večeři - ideálně ryba 

(18.1.2012 12:39:29)
Aha, tak to nic. Já tam právě na něj chodím.
 Inka 
  • 

Re: Tip na zdravou večeři - ideálně ryba 

(18.1.2012 12:38:24)
Recepty na lososa vybírám tady http://www.receptylosos.cz/ nejvíc nám chutná ve smetanové omáčce s medem
Suroviny:

Filé z lososa s kůží
smetana na vaření
máslo
citron
1 lžička medu
sůl
sojová omáčka
menší cibulka
Recept:

Omytého lososa pokapeme citronem a osolíme.Máslem vymažeme menší pekáček a lososa do něj vložíme,kůží dolů(aby se nám při pečení netrhal).Pečeme asi tak 15-20 minut.Mezi tím si na pánvy osmažíme malou cibulku na drobno nakrájenou.Po zesklovatění přilijeme tak 100ml smetany,zakápneme sladkou sojovou omáčkou a přidáme lžičku medu.Vše dohromady provaříme dokud omáčka nezhoustne.

Upečeného lososa přelitého hotovou omáčkou servírujeme s opečenými bramborami a plátkem citronu
 šatranka 


Re: Tip na zdravou večeři - ideálně ryba 

(18.1.2012 12:59:33)
Lososa delam nejcasteji takto:

Losos s bazalkou
Smichat lzici citronove stavy s 1,5 lzici olivoveho oleje, zhruba lzici sladsi horcice a nasekanou bazalkou. Tim potrit vrchni cast osoleneho lososa. Do pekace dat kolecka rajcat (neni nutne), na to rybu a pect na 170° asi 15 minut.


Losos se zeleninou
Lososa nakrajet na kostky a nalozit do marinady (na 250g lososa: strouzek cesneku, pul lzice sojovky, pul lzice bileho vina). Mezitim na oleji orestovat zeleninu (cibule, fazolove lusky, mrkev na nudlicky) asi 5 minut. Vyjmout z panve, ve vypeku opect lososa asi 2 minuty, nakonec vratit do panve i zeleninu, bazalku, petrzel, pepr, sul. Pripadne jeste sojovku. Dodelat par minutek.
 16.5Salám&Lajka14 


Re: Tip na zdravou večeři - ideálně ryba 

(18.1.2012 13:08:53)
Studenou večeři měl včera - zeleninový salát. ~;)
 Tatramelka+3 


Re: Tip na zdravou večeři - ideálně ryba 

(18.1.2012 13:08:44)
Pečená treska s rajčaty a bramborama

800g brambor pokrájených na tenké plátky
250ml domácího zeleninového vývaru (a nebo tam prdni kostku)
400g konzervovaných krájených rajčat (kombinuji i s čerstvýma)
2-3 stroužky česneku
1 lžyčka sušeného oregána
2 lžíce oliv. oleje
1 lžička krystalového cukru
4 filety tresky bez kuže
pepř
poseklaná petrželová nat´

Do zapejkací mísy na dno poukádat vrstvu brambor. Přidat vývar a přikrejeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě na 190°C30 min, dokud se vývar nevsákne.

2. Rajčata smíchejte s česnekem, oregánem, oliv. oil a cukrem, ochut´te pepřem a rozprostřete na brambory Dejte nazpět do trouby na dalších 30 min.


3. Vyndejte z trouby a tresku nakrájenou na větší kusy poukládejte na vrch v jedné vrstvě. Ochutte solí, pepřem a dejte nazpět péct 20-25 min. Dokud se ryba nepropeče. Vyberte z rury a posypte petrželovou natí a mužete podávat.
 Tatramelka+3 


Re: Tip na zdravou večeři - ideálně ryba 

(18.1.2012 13:20:14)
Milujeme taky Fašírky z lososa:

600g pokrájených brambor
2 stroužky česneku, utřené
6 jarních cibulek, pokrájených na kolečka
2 nadrobno posekané lžíce petrželové naté
1/4 lžičky nastrouhaného zázvoru
400g lososa bez kuže a pokrájený
2 lžíčky dijonské hořčice
2 lžičky majonézy
olivový olej na potření

Hrášková kaše jako příloha
200g hrášku
2 lžíce kysané smetany
1 lžíce nadrobno posekané máty
pepř, sul

1. doměkka uvařit brambory 15-20min.. Rozšt´ouchat. V mixéru zmixovat česnek, cibulky, petržel, zázvor, lososa. Smíchat směs s bramborama a hořčicí a majonézou. Rukama směs pěkně vypracovat a vytvořit cca 16 ks placiček. Poukládat na vymazaný plech a dát na 20-30 min. do ledničky. Potom potřít fašírky olejem a péct v předehřáté troubě na 190°C (15-20min) a nebo smažit na pánvy. Někdy je obalím i ve strouhance.

2. Hrachová kaše: vařte hrášek 2-3 minuty, sced´te a v mixéru zmixujte se smetanou a mátou. Ochut´te pepřem a solí.

 Tatramelka+3 


Re: Tip na zdravou večeři - ideálně ryba 

(18.1.2012 13:25:30)
A favoritem mého muže jsou Masové nudličky s pórkem restovaným na zázvoru

400 - 500g vepřové panenky (ale dělám i z kuřecího)
oliv oil
3 stroužky česneku
zázvor na 2 palce
3 porky
sojová omáčka

Maso na nudličky obalíme v kukuřičném škrobu a nebo v hladké mouce. Do pánve nejlépe do woku na oleji orestujeme maso. Pŕidáme česnek, zázvor pokrájený na malinké kostičky a bílou část porku. Společně chvíli restujeme a nakonec přidáme zelenou část porku a 1-2 lžíce sojovky. Restujeme jen 2-3 min. max. aby porek zustal chrumkavý a svěže zelený. Nekdy si do toho nakrájíme ješté chilli papričku.

Podáváme jak jinak než s kvalitní rejží.
 VERI + V6/08 + bříško 


Re: Tip na zdravou večeři - ideálně ryba 

(18.1.2012 13:25:13)
Monty, já peču filet z lososa na bílém víně:-) jen to posolím a nakonec zakapu citronem.. k tomu bych viděla jako luxusní nějakou zeleninu na másle - a´t už něco hotového, nebo najakou mrkev na velká kolečka, hrášek, kukuřici, brokolici.. co jám, co máte rádi ~;)
 16.5Salám&Lajka14 


Re: Tip na zdravou večeři - ideálně ryba 

(18.1.2012 13:28:35)
Hrášek si vyloženě objednal. ~;) Ale bílý víno doma nemám a když ho koupím, tak ho vypijeme... a víno jsme taky už pili včera.
 VERI + V6/08 + bříško 


Re: Tip na zdravou večeři - ideálně ryba 

(18.1.2012 13:33:18)
~t~~t~ jojo to je riziko tohohle receptu, podlívám rybu a piju ~t~~t~~t~
 Černá kronika 


Re: Tip na zdravou večeři - ideálně ryba 

(18.1.2012 13:26:15)
Já dneska dělám škvakový placky....~:-D
 FialoFka 


Re: Tip na zdravou večeři - ideálně ryba 

(18.1.2012 13:27:40)
Já svíčkovou z jelena ~:-D
 Kalamity YANKA 


Re: Tip na zdravou večeři - ideálně ryba 

(18.1.2012 13:52:19)
Monty, on neji maso?
 16.5Salám&Lajka14 


Re: Tip na zdravou večeři - ideálně ryba 

(18.1.2012 13:53:51)
Janko,
ale jí, jí všechno, ale maso má furt, tak teď chce rybu. ~;)
 Kalamity YANKA 


Re: Tip na zdravou večeři - ideálně ryba 

(18.1.2012 13:59:01)
Jo taaak, tak to bude lehky~b~
 Kalamity YANKA 


Re: Tip na zdravou večeři - ideálně ryba 

(18.1.2012 13:57:43)
Jinak teda my, kdyz delame bezmasy jidlo, tak je to vetsinou zeleninova smes (s cimkoli, bramborem, ryzi, zalezi na ochuceni zeleniny)... kvetak nevim, jestli ted sezenes, napadl me obalovanej.
Jinak ja mam hrozne rada kombinaci mrkve a brambor:
Mrkev i brambory oskrabeme, nakrajime na zhruba stejne kousky (mesicky nebo tak) pokapeme olivakem, ochutime provensalem a susenym cesnekem a osolime... peces to v troube na plechu jako hranolky a je to desne dobry.
Nekdo k tomu dela i dresing, ja to nejradsi jen tak "na zobacku".
Ted me napadlo, ze mi to poradila kdysi myslim snad Veveru, ta je odbornik na bezmasy jidla...~;)

Brou chut~m~
 FialoFka 


Re: Tip na zdravou večeři - ideálně ryba 

(18.1.2012 13:59:18)
Tip na zdravou večeři - obalovanej květák ~t~
 16.5Salám&Lajka14 


Re: Tip na zdravou večeři - ideálně ryba 

(18.1.2012 13:59:45)
Fial,
úkol zněl jasně: Ryba. ~;)
 FialoFka 


Re: Tip na zdravou večeři - ideálně ryba 

(18.1.2012 14:00:38)
Já vím, já navazovala na Janku ~:-D
 Kalamity YANKA 


Re: Tip na zdravou večeři - ideálně ryba 

(18.1.2012 14:02:44)
No jo no, kvetak je zelenina a zelenina je zdrava~t~~t~~t~
Jo, uz to vidim~t~
 Hadice a hadi 


Re: Tip na zdravou večeři - ideálně ryba 

(18.1.2012 13:57:14)
Vzít tresku nebo i pangase, osolit, okořenit, obalit lehoučce v hl. mouce. Opéct na trošce másla z každé strany, dát do zapékací misky, trošku prstama jakokdyby roztáhnout - pomačkat a zalít rozkvedlanými vejci s trochou soli.
Podávat s bramborem. Moc dobrý to je, ideálně k tomu zelný salát.
 withep 


Re: Tip na zdravou večeři - ideálně ryba 

(18.1.2012 14:40:39)
Děláváme rybu (většinou tresku) zapečenou se sýrem, smetanou a rajčaty. Do zapékací mísy osmahnutá cibulka, na to kolečka rajčat, na to ryba, zaleje se to smetanou ke šlehání (zakysaná by taky nemusela být špatná) a v polovině pečení se to ještě posype sýrem (Eidam, Gouda, co tě napadne). Ono to teda pak trochu plave, chce to spíš čerstvou rybu než zmraženou, z té vyteče další kvantum vody. Jíme to s bramborem, ale dá se to jistě i bez přílohy ~w~
 Winky 
  • 

Re: Tip na zdravou večeři - ideálně ryba 

(18.1.2012 15:23:07)
kup hlávku ledovýho salátu a uzenou makrelu. V salátu vykuchej tunýlek a prostrč jím makrelu. Ryba v zelnině jak vyšitá :-)

Jinak na zelenině děláme kapra, ideální je když je vykoštěný - do pekáčku 2 půlky kůží dolů, posolit, trochu česneku a navrch zeleninu álá lečo - rajčata, papriky, pórek, cibulku (může být i sterilovaná zelenina ze sklenice, pokud je čerstvá tak trošku podlít vodou), na to protlak - péct asi 20 minut, pak posypat strouhaným sýrem (pokud máte rádi) a ještě 10 minut dopéct.
 Insula 


můj vlastní recept 

(18.1.2012 16:18:38)
Dělám tuto. Je to většinou filé. Dám do pekáčku, trochu vody, osolit, drcený kmín a zeleninu (pórek, mrkev, celer petržel) a dát péct. Nakonec se na to může dát sýr na zapečení nebo nemusí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.