16.5Salám&Lajka14 |
|
(18.1.2012 12:24:05) Chtěla bych překvapit muže, až přijde z práce... včera si řekl o rybu, se zeleninou; nemáte někdo nějakou vychytávku nebo recept? Rybu nejspíš tresku, max. lososa, nic jiného asi v Bille neseženu. Ale nemusí to být nutně ryba. Co vás napadne. Dík.
|
FialoFka |
|
(18.1.2012 12:27:30) No já jím akorát na Vánoce kapra a jinak přes rok pangase, protože jsem líná vyndavat kosti, ale určitě se to dá udělat i s jinou rybou:
My rádi osolené opepřené filety, do pekáčku/remosky/mísy trochu olivového oleje, na to filety, na to na kolečka rajčata a papriky, popř. pórek, jarní cibulku a to celé zalít vejci a oblíbeným strouhaným sýrem a zapéct - pangas půl hodinky. Příloha z brambor - šťouchané, vařené ve šlupce, pečené, vařené klasika.
|
FialoFka |
|
(18.1.2012 12:28:20) Ale asi chceš něco víc nóbl
|
16.5Salám&Lajka14 |
|
(18.1.2012 12:29:10) Néééé... nóbl ne... až na toho pangase a sejra dobrý...
|
|
|
16.5Salám&Lajka14 |
|
(18.1.2012 12:28:40) Pangase nejí. A přílohu k tomu nechce. I tak dík. S treskou to asi půjde taky.
|
FialoFka |
|
(18.1.2012 12:29:51) Jojo, my to vždy dělávali z tresky, než vynalezli pangase
|
|
|
|
FialoFka |
|
(18.1.2012 12:29:25) Ale lososa dělávala jedna ex přítelkyně mého táty - k tomu americké brambory a omáčku z kořenové zeleniny, to byla dobrota.
|
FialoFka |
|
(18.1.2012 12:33:39) Třeba tohle
http://www.toprecepty.cz/recept/23003-losos-v-petrzeli/
|
FialoFka |
|
(18.1.2012 12:35:10) A kdyby sis chtěla hrát, tak aj růžičky můžeš vyrobit
|
|
|
|
Grainne |
|
(18.1.2012 12:34:29) Občas rybičku zabalím do alobalu a upeču - lze přidat cokoliv, co má člověk rád, jablka, citron, zeleninu..........., okořenit také. Pak to lze jíst i rukama a kultivovaně obírat kostičky, servírovat s přílohou, nebo bez, fantazii se meze nekladou.
|
|
Simča, dcery *1988 a 1997 |
|
(18.1.2012 12:35:23) Monrty, zkus si vybrat něco tady. Jsou to všechno vyzkoušené recepty, já většinou dělám z filé, ale z lepším kouskem ryby nic nezkazíš... Ahoj Simča
|
|
Inka | •
|
(18.1.2012 12:35:41) Recept neporádím, ale chodíš do rybárny na Starostrašnický? Tam mají čerstvýho lososa.
|
16.5Salám&Lajka14 |
|
(18.1.2012 12:36:55) Inko, když já nejsem ve Strašnicích, jsem u přítele na úplně jiným konci Prahy a tady je jen Billa a za rohem řezník, kterej ryby nevede.
|
Inka | •
|
(18.1.2012 12:39:29) Aha, tak to nic. Já tam právě na něj chodím.
|
|
|
|
Inka | •
|
(18.1.2012 12:38:24) Recepty na lososa vybírám tady http://www.receptylosos.cz/ nejvíc nám chutná ve smetanové omáčce s medem Suroviny:
Filé z lososa s kůží smetana na vaření máslo citron 1 lžička medu sůl sojová omáčka menší cibulka Recept:
Omytého lososa pokapeme citronem a osolíme.Máslem vymažeme menší pekáček a lososa do něj vložíme,kůží dolů(aby se nám při pečení netrhal).Pečeme asi tak 15-20 minut.Mezi tím si na pánvy osmažíme malou cibulku na drobno nakrájenou.Po zesklovatění přilijeme tak 100ml smetany,zakápneme sladkou sojovou omáčkou a přidáme lžičku medu.Vše dohromady provaříme dokud omáčka nezhoustne.
Upečeného lososa přelitého hotovou omáčkou servírujeme s opečenými bramborami a plátkem citronu
|
|
šatranka |
|
(18.1.2012 12:59:33) Lososa delam nejcasteji takto:
Losos s bazalkou Smichat lzici citronove stavy s 1,5 lzici olivoveho oleje, zhruba lzici sladsi horcice a nasekanou bazalkou. Tim potrit vrchni cast osoleneho lososa. Do pekace dat kolecka rajcat (neni nutne), na to rybu a pect na 170° asi 15 minut.
Losos se zeleninou Lososa nakrajet na kostky a nalozit do marinady (na 250g lososa: strouzek cesneku, pul lzice sojovky, pul lzice bileho vina). Mezitim na oleji orestovat zeleninu (cibule, fazolove lusky, mrkev na nudlicky) asi 5 minut. Vyjmout z panve, ve vypeku opect lososa asi 2 minuty, nakonec vratit do panve i zeleninu, bazalku, petrzel, pepr, sul. Pripadne jeste sojovku. Dodelat par minutek.
|
|
|