|
Všechny naše deníky
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
-
Krok za krokem
(1 článek)
O tom, jak každý týden přidáme jeden krůček k tomu, že budeme brzy hubňulky:)
|
|
|
|
|
-
Tabulky aktuální
(9 článků)
|
|
-
Tabulky starší - neaktuální
|
|
-
Z --- odpadlé hubnulky ----
(6 článků)
Děvčata, která se s námi rozloučila
|
| |
|
Poslední články ze všech deníků 1 až 10 z 74 [Dalších 64 >>]
|
Pořadí pro týden od 28.2.2007 - 6.3.2007
1. Zuziky........-0,5
2.
3. ______________________________
CELKEM VŠICHNI: |
Více ... |
Vložil: bolero dne 31.1.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
TÝDENNÍ HLÁŠENÍ PRO | Tabulky pro "ne-přátelé" :o) |
|
Nick |
Výška |
2.1. |
6.3. |
13.3. |
. |
. |
. |
. |
. |
. |
. |
VÁHA, ROZDÍL |
VÁHA, ROZDÍL |
VÁHA, ROZDÍL |
VÁHA, ROZDÍL |
VÁHA, ROZDÍL |
VÁHA, ROZDÍL |
VÁHA, ROZDÍL |
VÁHA, ROZDÍL |
VÁHA, ROZDÍL |
VÁHA, ROZDÍL |
Peg |
168 |
-69, (24,4) |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
-
| -
| - |
Hanule |
150 |
-56,5 |
-55,5 -1,0 (+0,3) |
-55,2 -1,3 (-0,3) |
- |
- |
- |
- |
-
| -
| - |
Kuřátko |
177 |
-67,5 |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
-
| -
| - | |
Více ... |
Vložil: bolero dne 25.10.2006 | | 1 komentář | Přidej komentář | |
|
|
|
Začínáme hubnout | Hubnutí s Hankou Kynychovou |
|
ZAČÍNÁME hubnout
Nový program hubnutí, tentokrát se známou cvičitelkou Hankou Kynychovou a pod dohledem doktora Richarda Pflegera, farmakologa a odborníka na výživu, právě začíná!
Shazujte přebytečná kila spolu s našimi dobrovolnicemi, které vámpředstavujeme na další dvojstraně. Určitě to také dokážete!!! Poslední výzkumy říkají, že více než 80% lidí vyzkoušelo během svého života nějakou dietu. Většina však bez valného úspěchu. Také to znáte? A víte, proč to tak je? Prostě jste stejně jako my zpohodlněla, protože nás obklopuje stále více věcí, které nám šetří námahu. Naproti tomu žijeme v naprostém dostatku jídla a můžeme baštit, kdykoliv se nám zachce.
A kromě toho, že na nás potravinářský průmysl valí nové a "stále lepší" výrobky, které známe z reklam, neumíme pořádně jíst. Ano, čtete dobře: také vy, pokud patříte k baculkám a nemáte nějakou vážnou nemoc, neumíte jíst! Možná nesnídáte, na oběd si odskočíte do bufetu nebo do "mekáče", případně do sebe ve spěchu nalijete instantní polévku. A první kvalitní jídlo si dopřejete až večer. Důsledkem takového způsobu stravování je to, že organismus je doslova vytrénovaný k tomu, aby si ukládal zásoby na horší časy. A protože jde o proces pomalý a dlouhodobý, je nasnadě, že i opačný proces, tedy hubnutí, bude neméně zdlouhavý. A také psychicky náročnější.
Lidský organismus je dokonalá továrna, která se v mnoha ohledech neřídí pokyny svého "vedení". Je-li například nucen zbavit se přebytečných kilogramů, hledá všemožně způsoby, jak tomu zabránit. A pokud je přece jen nucen pustit pár kilogramů, už vymýšlí nový způsob, jak ztrátu rychle nahradit. Máme totiž zakódovanou genetickou informaci, která říká: Je-li dostatek jídla, neváhej a sněz, co můžeš!
Je to zvyk z období, kdy byl dostatek jídla jen velkým snem. A právě to je na prahu 3. tisíciletí hlavní příčinou toho, proč tloustneme. Náš nový seriál má jediný cíl: dva odborníci naučí čtenářky Blesku pro ženy základům správného stravování a takové formě zdravého pohybu, která je pro ně nejvhodnější. Naučí se i některé triky. Co a hlavně kdy jíst. Jak si správně poskládat jídelníček. Dozvíte se, jak správně kombinovat cvičení s jídlem. Pro začátek přikládáme několik postřehů, bez kterých se hubnoucí žena neobejde! Hlavní zásada zní: Chcete-li zhubnout, musíte se naučit jíst menší porce, ale často a pravidelně.
HANKA KYNYCHOVÁ
* narodila se v Kroměříži
* vystudovala střední pedagogickou školu
* je instruktorkou aerobiku I. třídy
* absolvovala Českou školu aerobiku Heleny Jarkovské
* v letech 1995-1996 byla vicemistryní ČR ve sportovním aerobiku (www.hejbejse.cz)
PharmDr. RICHARD PFLEGER
* narodil se v Mělníku
* vystudoval Farmaceutickou fakultu UK v Hradci Králové
* do roku 2001 pracoval pro přední farmaceutické společnosti
* od roku 2002 je nezávislým poradcem pro výrobce potravních doplňků
* spolupracuje s předními sportovci
* specializuje se na látky rostlinného původu a jejich využití v sportovní výživě (www.sportavyziva.cz)
DIETA JE RUTINA!
Protože se náš organismus dokáže velmi dobře adaptovat na změny, je nutné opakovat dietní postupy dostatečně dlouho. Ten, kdo to nevydrží, neuspěje. Nečekejte zázračné postupy.
PŘESTAŇTE KOPÍROVAT
Každý je jiný, proto kopírování jiných postupů není nejlepší cesta k úspěchu. Ne každá dieta "celebrity" je ta správná.
VYHÝBEJTE SE EXTRÉMŮM
Každý extrém je špatný. Vynechávání některých nutričních látek, nebo naopak jednotvárnost vedou k nedostatku. Zapomeňte na vegetariánství, makrobiotickou i dělenou stravu.
DŮVĚŘUJTE ODBORNÍKŮM
Vyžadujte detailní a ověřené informace. Nenechávejte se ukolébat obecnou odpovědí. Pokud se vám od odborníka nedostane odpovědi, vyhledejte si ji sama třeba na internetu.
VYBERTE SI SVÉ DIETNÍ JÍDLO
Velmi důležitý krok. Vyberte si pro hubnutí vhodné suroviny, které budou tvořit kostru vaší diety po dobu nejméně šesti měsíců. Návrh takového seznamu surovin najdete v příštím čísle.
STANOVTE SI REÁLNÝ CÍL
Poraďte se se svým odborníkem a stanovte si cíle hubnutí. Je důležité, aby byly reálné, motivující a dosažitelné. Trpělivost se vyplácí.
NALAĎTE SE NA SPRÁVNOU VLNOVOU DÉLKU
Nečekejte podporu od svého okolí. Možná, že vám nepřeje úspěch. Zvolte si svou strategii hubnutí a nenechávejte se zviklat "remcaly". Na konci to budete VY, kdo bude mít navrch!
NAUČTE SE VNÍMAT SVÉ TĚLO
Tento bod patří k nejdůležitějším. Tělo je opravdu velmi chytré. Pro komunikaci s okolím používá různé signály a projevy. Poslouchejte je, vaše tělo si samo řekne, co je pro vás nejlepší. Kdo naslouchá, vítězí.
Úkol do příštího týdne:
Pořiďte si zápisník, do kterého si budete poznamenávat všechno, co sníte navíc k doporučenému jídelníčku. Také si do něj zapíšete své prohřešky a pocity, ať už dobré, nebo špatné. Nebo to, jak zvládáte cvičení, jestli vás někdo z blízkého okolí ve vašem úsilí zrazuje, nebo naopak podporuje. |
Více ... |
Vložil: bolero dne 15.11.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Co budeme jíst? | Hubnutí s Hankou Kynychovou |
|
Co budeme jíst?
Víte, co jíst a jak správně cvičit? Podívejte se, co doporučil našim osmi dobrovolnicím, které hubnou pod jeho dohledem, náš odborník dr. Richard Pfleger.
Také se zařaďte podle svého BMI a začněte cvičit s Hankou Kynychovou. Chcete přece zhubnout, ne? Aby bylo zhubnutí trvalé, neobejde se to bez změny přístupu k jídlu. Od minulého dílu už víme, že neumíme jíst a proto si naše tělo ukládá tuky do zásoby. Jak ho to ale odnaučit?
Systematicky a hlavně - trpělivě. Naše dobrovolnice se při úvodním setkání dozvěděly, které potraviny patří do skupiny "nevhodných" a které naopak do skupiny "rutinních", tedy žádoucích v našem programu hubnutí. Vznikl tak přehled surovin, které naše kandidátky mohou používat v libovolné obměně a hlavně - jak často chtějí!
Hlavním principem našeho programu hubnutí je totiž změna dosavadních stravovacích návyků. Nejdůležitější je zařadit do jídelníčku nejméně 5 a ideálně 6 jídel denně! Když to naše dobrovolnice slyšely, po krátkém zděšení vypočítaly mnoho důvodů, proč ony tak často nejedí. Od nedostatku času až po další, jak náš odborník říká "ženské" důvody. Pod tímto označením si představuje všechny důvody, které neexistují.
Vybrané suroviny
ZDROJ BÍLKOVIN
* kuřecí maso, prsa
* krůtí maso, prsa
* tuňák ve slaném nálevu
* z červeného masa jen pravou roštěnou a svíčkovou
Způsob úpravy: vaření ve vodě nebo v páře, smažení bez tuku, u svíčkové forma tataráku, tuňák v konzervě. Denní příjem bílkovin by se měl pohybovat v množství 0,8-1,2 g na 1 kg vaší hmotnosti/den. V ideálním případě se naše dobrovolnice budou snažit krátkodobě zvýšit příjem bílkovin až na 40 % denního kalorického příjmu.
Tato čísla zveřejňujeme přesto, že jsme si slíbili s našimi odvážnými dobrovolnicemi, že nebudeme v naší dietě počítat kalorie ani příjem jednotlivých živin. Vybrané suroviny jsou vybrány tak, abychom se do těchto čísel "strefili".
ZDROJ CUKRŮ
Příjem cukrů musí být snížený. Ideálním zdrojem cukrů budou pro naše dobrovolnice tyto suroviny:
* vařená rýže (nejlépe kvalitní, určená pro přípravu sushi)
* tmavý celozrnný chléb
* kvalitní tříděné vločky bez přísad
* kvalitní "tvrdé" těstoviny
TUKY
Většina našich dobrovolnic má zvýšené zásoby tělesného tuku, a proto se budeme snažit tato tuková "depa" využít. Z jídelníčku jsme proto vyloučili veškerý příjem tuků! Přesto se jich nemůžeme zbavit úplně, jejich příjem bude tvořit 10 až 15 % denního příjmu potravy, ovšem v podobě "skrytého" příjmu. Jediným zdrojem tuků pro účastnice našeho programu tak zůstává čistý panenský olivový olej.
Další suroviny souvisí tak trochu s dochucováním jídel:
* odtučněné mléko
* sýr cottage
* kečup
* sýr mozzarela
* bílý jogurt namísto zálivky
* koření
* vejce
Vzpomínáte si na hlavní zásadu našeho odborníka? DIETA JE RUTINA! Jde o opakování stálých návyků po dostatečně dlouhou dobu, a proto seznam surovin nebudeme v počátku naší diety příliš rozšiřovat. Naopak! Je velmi nutné, aby se naše dobrovolnice naučily s těmito surovinami zacházet, pracovat a připravovat si je tak, jak jim to nejvíce vyhovuje.
OVOCE A ZELENINA:U zeleniny doporučujeme veškerou kořenovou a listovou zeleninu. Nejvhodnější jsou rajčata, cibule, hlávkový salát a čekanka. Z ovoce pak patří k žádoucím:
* banán
* pomeranč
* jablko
TEKUTINY
Doplňujeme průběžně, a to nejlépe neslazený černý nebo zelený čaj, čistou kojeneckou vodu či bílou kávu s netučným mlékem bez cukru. Pro zpestření je možné občas zařadit sklenku suchého vína. Na barvě nezáleží.
Příklad denního jídelníčku:
SNÍDANĚ
* 1 až 3 vejce naměkko, plátek celozrnného chleba a bílá káva bez cukru, s odtučněným mlékem
PŘESNÍDÁVKA
* tuňáková konzerva ve slaném nálevu, s cibulkou nebo rajčetem
OBĚD
* menší vařená kuřecí prsa s vařenou rýží, dochucená kari nebo trochou kečupu
SVAČINA
* plátek tmavého celozrnného chleba natřený sýrem cottage, s plátkem rajčete
VEČEŘE
* menší vařená kuřecí prsa s čerstvým zeleninovým salátem
2. VEČEŘE
* miska vařené rýže s jemně nasekaným rajčetem a cibulkou
A co mají naše dobrovolnice zakázáno? V podstatě jde o všechny další suroviny, které nejsou uvedeny v našem seznamu. K těm přísně zakázaným patří vepřové maso, pečená kachna, živočišný tuk a všechny salámy. Dále výrobky jako rychlý zdroj cukrů, tedy sušenky, tyčinky a čokoláda. Pokud už nemůžete odolat chuti mlsat, dejte si čokoládu s vysokým obsahem kakaa - tedy s více než 90 %.
Taková čokoláda obsahuje vysoké procento bioflavonoidů, tedy látek sesilným antioxidačním účinkem. Ale pozor - jako všechno, co je zdravé, i tato nejkvalitnější čokoláda moc dobře nechutná. Je totiž hořká... Vlastně v podstatě vystihuje naši rutinní dietu. Co je dobré na hubnutí, není chutné!
Přesto vám přeji dobrou chuť!
|
Více ... |
Vložil: bolero dne 15.11.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Bez pohybu to nejde! | Hubnutí s Hankou Kynychovou |
|
Bez pohybu to nejde!
Sestavený jídelníček a dodržování zásad zdravého a vyváženého stravovaní je velmi důležitá věc, ale ruku v ruce s tím musí jít cvičení. V prvním společném tréninku zvolila Hanka Kynychová formu posilování s výdrží. Dodržujte proto počet opakování cviků, který u obrázků najdete. Několik prvních tréninků se vám možná bude zdát, že cvičení nezvládáte.
Věřte však zkušené cvičitelce, že s každým dalším tréninkem se vám bude cvičit snáze a nakonec vám budou cviky připadal velmi jednoduché. S každým absolvovaným tréninkem budete zdatnější a hlavně - budete mít lepší pocit sama ze sebe. Ovšem dříve, než se do cvičení pustíte, si dejte aerobní trénink. Jde o trénink srdečního svalu, při němž se spaluje energie, buduje fyzická zdatnost a vytvářejí se tak podmínky pro to, aby metabolismus lépe spaloval tuky.
K tomu se ovšem "rozhýbe" až po 15 až 20 minutách aerobního cvičení (jízda na rotopedu, spinning, jízda na kolečkových bruslích, rychlá chůze a běh)! Ženám s obezitou III. stupně rozhodně doporučujeme cvičit a hubnout jen pod lékařským dohledem. Pokud patříte k ženám s nadváhou nebo k obézním, musíte začít se sportováním pozvolna.
Vaše svalstvo je totiž ochablé, páteř, klouby a vazy nezpevněné a fyzická zdatnost malá. Tělo je nutné připravit na pravidelnou zátěž tím, že je nejprve zpevníte a posílíte. A právě k tomu slouží první cvičební plán na následující dvoustraně.
JAK CVIČIT, ABYSTE HUBLA
* cvičte každý den
* před cvičením je dobré zahřát se jízdou na rotopedu, orbitreku nebo během na běžeckém pásu, a to po dobu nejméně 15 až 20 minut
* postačí i procházka v rychlejším tempu nebo běh Pokud zatím nemáte dobrou fyzickou kondici, abyste mohla běhat, začněte nejprve tím, že budete střídat poklus s rychlou chůzí - nejlépe v intervalech po 1minutě (můžete sipočítat kroky namísto sledování času).
Máte pocit, že vaše tělesná schránka je taková, že cvičení není nic pro vás? Zkontrolujte si podle svého Body Mass Indexu (BMI), do které ze skupin patříte.
Jak se počítá BMI?
BMI=tělesná váha v kg/výška v m2 (Příklad: žena váží 73 kg a je vysoká 175 cm. Její BMI=73/1,752=23,8)
* BMI 18,5 až 25 hmotnost v normě
* BMI 26 až 30 nadváha
* BMI 31 až 39 obezita I. a II. stupně
* BMI nad 40 obezita III. stupně, hrozí vážné zdravotní |
Více ... |
Vložil: bolero dne 15.11.2005 | | 1 komentář | Přidej komentář | |
|
|
Špenátový nákyp | Kuchařka - recepty |
|
Moc ráda bych uvedla zdroj, ale už nevím od které z kamarádek jsem ho dostala s povolením zveřejnít ho mezi svými recepty
Suroviny:
- 1 balíček zmrazeného listového špenátu
- 200 g vařeného uzeného masa
- 2 lžíce másla
- 3 vejce
- 2 rohlíky
- 2 - 3 stroužky česneku
- mletý pepř
- trochu mléka
- sůl, tuk na vymazání a jemná strouhanka na vysypání zapékací misky
Postup: Zmarazený špenát podusíme, scedíme a necháme okapat. V misce utřeme máslo a žloutky se solí, přidáme v mléce namočený a vymačkaný rohlík, špenát, nadrobno pokrájené uzené maso, rozetřený česnek, pepř a nakonec zjemníme pevně ušlehaným sněhem z bílků. Hmotu rozetřeme do tukem vymazané a strouhankou vysypané zapékací misky a v předehřáté troubě upečeme. |
Více ... |
Vložil: Norreen dne 23.9.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Špenátové placky | Kuchařka - recepty |
|
Ingredience: Na 4 placky: 1 mražený špenát, 6 stroužků česneku, 1 vejce, 5 lžic hladké mouky, trošku mléka, sůl, pepř, oregano,(to je důležité!), strouhanka, olej, pálivý kečup, tvrdý sýr |
|
|
Postup přípravy: Špenát po rozmrazení necháme na sítu vykapat, pak přídáme prolisovaný česnek, vejce, mléko, mouku, osolíme, opepříme, okořeníme oreganem a strouhankou zahustíme do podoby klasického bramborákového těsta. Smažíme na rozpáleném oleji z obou stran, pak potřeme silnou vrstvou kečupu a posypeme strouhaným sýrem, přehneme napůl. Dobré jsou k tomu brambory na jakýkoli způsob, chutnají i studené. Takto upravený špenát chutná i zarytým nepřátelům špenátu :-))
Pozn: ještě jsem přidala do tohoto origoš receptu z www.recepty.cz asi 2 nastrouhané brambory, mňam:) Placky byly výborné i druhý den studené, ale čerstvé se sýrem prostě nemají chybku:) | |
Více ... |
Vložil: Diny a čtyřlístek dne 23.9.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
|
|
Poslední články ze všech deníků 1 až 10 z 74 [Dalších 64 >>] Upozornění: Dalších 55 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
|
|
|