|
Deník Kuchařka - recepty
Články 1 až 2 z 2
|
Špenátový nákyp | Kuchařka - recepty |
|
Moc ráda bych uvedla zdroj, ale už nevím od které z kamarádek jsem ho dostala s povolením zveřejnít ho mezi svými recepty
Suroviny:
- 1 balíček zmrazeného listového špenátu
- 200 g vařeného uzeného masa
- 2 lžíce másla
- 3 vejce
- 2 rohlíky
- 2 - 3 stroužky česneku
- mletý pepř
- trochu mléka
- sůl, tuk na vymazání a jemná strouhanka na vysypání zapékací misky
Postup: Zmarazený špenát podusíme, scedíme a necháme okapat. V misce utřeme máslo a žloutky se solí, přidáme v mléce namočený a vymačkaný rohlík, špenát, nadrobno pokrájené uzené maso, rozetřený česnek, pepř a nakonec zjemníme pevně ušlehaným sněhem z bílků. Hmotu rozetřeme do tukem vymazané a strouhankou vysypané zapékací misky a v předehřáté troubě upečeme. |
Více ... |
Vložil: Norreen dne 23.9.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Špenátové placky | Kuchařka - recepty |
|
Ingredience: Na 4 placky: 1 mražený špenát, 6 stroužků česneku, 1 vejce, 5 lžic hladké mouky, trošku mléka, sůl, pepř, oregano,(to je důležité!), strouhanka, olej, pálivý kečup, tvrdý sýr |
|
|
Postup přípravy: Špenát po rozmrazení necháme na sítu vykapat, pak přídáme prolisovaný česnek, vejce, mléko, mouku, osolíme, opepříme, okořeníme oreganem a strouhankou zahustíme do podoby klasického bramborákového těsta. Smažíme na rozpáleném oleji z obou stran, pak potřeme silnou vrstvou kečupu a posypeme strouhaným sýrem, přehneme napůl. Dobré jsou k tomu brambory na jakýkoli způsob, chutnají i studené. Takto upravený špenát chutná i zarytým nepřátelům špenátu :-))
Pozn: ještě jsem přidala do tohoto origoš receptu z www.recepty.cz asi 2 nastrouhané brambory, mňam:) Placky byly výborné i druhý den studené, ale čerstvé se sýrem prostě nemají chybku:) | |
Více ... |
Vložil: Diny a čtyřlístek dne 23.9.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Články 1 až 2 z 2 |
|