Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník Kuchařka - recepty


 Články 12 z 2 
 Špenátový nákypKuchařka - recepty
Moc ráda bych uvedla zdroj, ale už nevím od které z kamarádek jsem ho dostala s povolením zveřejnít ho mezi svými recepty

Suroviny:

  • 1 balíček zmrazeného listového špenátu
  • 200 g vařeného uzeného masa
  • 2 lžíce másla
  • 3 vejce
  • 2 rohlíky
  • 2 - 3 stroužky česneku
  • mletý pepř
  • trochu mléka
  • sůl, tuk na vymazání a jemná strouhanka na vysypání zapékací misky

Postup:
Zmarazený špenát podusíme, scedíme a necháme okapat. V misce utřeme máslo a žloutky se solí, přidáme v mléce namočený a vymačkaný rohlík, špenát, nadrobno pokrájené uzené maso, rozetřený česnek, pepř a nakonec zjemníme pevně ušlehaným sněhem z bílků. Hmotu rozetřeme do tukem vymazané a strouhankou vysypané zapékací misky a v předehřáté troubě upečeme.

Více ...
Vložil: Norreen dne 23.9.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Špenátové plackyKuchařka - recepty

Ingredience: Na 4 placky: 1 mražený špenát, 6 stroužků česneku, 1 vejce, 5 lžic hladké mouky, trošku mléka, sůl, pepř, oregano,(to je důležité!), strouhanka, olej, pálivý kečup, tvrdý sýr

 
 

Postup přípravy: Špenát po rozmrazení necháme na sítu vykapat, pak přídáme prolisovaný česnek, vejce, mléko, mouku, osolíme, opepříme, okořeníme oreganem a strouhankou zahustíme do podoby klasického bramborákového těsta. Smažíme na rozpáleném oleji z obou stran, pak potřeme silnou vrstvou kečupu a posypeme strouhaným sýrem, přehneme napůl. Dobré jsou k tomu brambory na jakýkoli způsob, chutnají i studené.
Takto upravený špenát chutná i zarytým nepřátelům špenátu :-))

Pozn: ještě jsem přidala do tohoto origoš receptu z www.recepty.cz asi 2 nastrouhané brambory, mňam:) Placky byly výborné i druhý den studené, ale čerstvé se sýrem prostě nemají chybku:)

Více ...
Vložil: Diny a čtyřlístek dne 23.9.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Články 12 z 2 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.