Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Náčenka & Šimi 11 & Tobi 16 | 112492 |
1.9.2012 10:46:25
Ahojky,
ozýváme se ze severní Moravy, odkud dnes po týdnu odjíždíme z pprázdnin u dědy a babi. Bylo to super, moc jsme si to užili a naši si zase užili Šimonka. Dnes jedeme vlakem - poprvé - tak jsem zvědavá. Hlavně ale jsem na to sama a povezu kromě dítěte ještě kočár, loďák a cestovní židličku Znakovat taky zkoušíme...myslím, že Šimi ještě nic neznakuje sám, ale chápe. Máme taky mlíčko, koupání, papat. Jo, jinak mě začal docela festovně kousat. Při kojení vůbec, to je zlatý a ví, že prsa jsou k sání, ale jinak - při hrách mě klíďo píďo kousne do ramene, stehna, ruky a tak... už to mám i do krve Jinak je to zlato, na cizí lidi se směje a jde k nim, strach nemá. Byli jsme včera na bazéně, tak to se trochu bál, je to tam jiné, než tam, kde jsme chodili... ale pak se osmělil a cákal se Na plavčo jdeme zase v úterý, kdy nám začíná nový kurz, už se moc těším |
habibisek | 109166 |
28.8.2012 20:01:28
Ahojky holky,
tak léto nám pomalu končí. Kiki zase začne od pondělí školka, tentokrát nová tak uvidíme. Luky začne od 10.9. plavat, to už se moc těším. Jinak lezeme a často do Kristinky pokojíčku, zatím to Kiki moc nevadí ale to příjde až jí bude brát hračky a tak Hroší: tak co znakování, my máme zatím dva - mlíčko a hotovo Zdá se mi že už chápe. |
hrošík+Em 8.9.08+Hani 4.10.201 | 46590 |
23.8.2012 11:24:16
Ahoj holky, dýl jsem nebyla, i když jsem četla..ale víc než týden mě bylo špatně, dost nachlazená a neměla jsem ani chuť a ani čich a teploty...ještě nejsem OK ,ale je mi koenčně lépe....
byla jsem ve školce!!! Tak Emička bude chodit s dvouma velkýma kamarádama d otřídy, už ji dali an výběr i značku an skříňce a má jahůdku a bude chodit do berušek :o) a už mám slzy v očích :o)))) Učitelka vypdala moc fajn, hned v září tam oslaví s dalšíma dětma narozených v září narozky a prý už mají nachystané dárečky :o) Už se moc těším!!!! Teď udělala obr pokrok s hlídáním, najednou se chce nechávat hlídat a i nechává od sousedek a i souseda!!!!!!!!! A začala sama chodit čůrat venku. Už ji nemusím držet konečně a nemá nic počůranýho :o)) Jsem ostříhaná s Emičkou, fotka v albíčku a je tam fotka Hanky, jak se seznamuje s pískem :oDDDDDDDDDDD Hana na NE NE NE řekne nenene a šup s pískem, kamením, vším možným do pusinky..tak ona ví, co to je, ale je ji to jedno.. a po ruce už dostala...hroznej pláč a hnedka tuli s mámou, lehne si na mě a brečí mi do jakékliv části těla, no vždyj i musím poamzlit... i vneku kamínky, vždy udělá sama nenene a šup do pusinyk a když huknu, usměje se na mě :o)) Emča v otmto byla skvělá, řekla jsem nene a ona už to neudělala... toto je rarášek..Už chodí za ruce délku asi dvou laviček, sama se snaží pouštět ve stoje, ale trochu se ještě bojí, ale snaží se... Furt je to smíšek...zub jeden.. venku tak půlka, je to sranda když se směje a svítí tam jen ten jeden zub :o)) upravila si noci, kojím teď jen tak 2x...ale venku je stále na zemi, pak koupání a večeře je půlka rohlík us pomazankovým máslem na kosuky a pak UM 130ml. Kojím jen přes noc a ráno nasnídani... U ní zvládám říkat dokola nenene a navíc jsem víc tolerantnější..víc si toho může dovolit než u Emčiky.hold druhý dátě... má víc volnosti.. To, že to ta maminka nezvládá se nedivím, ono unavená mamča, která nebyla zvyklá a musí se starat bez odpočinku, je strašný...někdy nervy rupnou...a to plesk, nemusí být na zadek či tak, já takto tlesknu, aby reagovala a někdy se toho lekne a zapláče... ale těžko soudit, nevím, jak to u nich je a navíc, každá vyhcováváme jinak! začínám cí znakvoat a dneska první znak HOTOVO po jídle :o)) Jinak ukazuje jak jsi veliká, na hají si lehne a udělá zvukem hají. Ona hodně dělá a napodobuje zvuky, ale nemluví moc. To řekne jen táta, bác a baf, táááák.. jian kuvidí kapesník a už prská, že se smrká a podobný zvuky... u auta někdy zaprská přes rty...Snaží se dělat paci paci, ale nejde ji tleskat, tak jen máchá rukama :o) když z výšky něco sypu, kamínky venku ,tak tayk hned něco veme a sanží se napodobit, to se teď hodně snaží u hodně věcí...tak je čas na zankování... a dává strašně moc pusinek. Hned ráno v postýlce, když dojdu dělá pápá a dává pusinku sama od sebe. když oblíkám, už dělá pápá... je to sladký. mějte se tu hezky, tak jsem něco málo naspala a letím. peču maso a poprvé upeču i dýni :o) |
Lete | 87771 |
20.8.2012 9:38:45
U nís poslouchání moc nefunguje. Ikdyž slovu NE rozumí víc než dobře. Moc věcí zakázaných nemá, jen můj počítač a bráchův nočník. U našich má ještě zakázané schody, když ho nikdo nejistí, jsou klouzavé a strmé. Ikdyž neřeknu NE, jen jeho jméno důrazně, tak na mě koukne: neotravuj!!! Moc dobře rozumí, ale často pokračuje v zakázané činnosti dál. Rozhodně bude větší výchovný oříšek než ten starší. Ten byl ochotný akceptovat nějaká jednoduchá pravidla už v tomhle věku.
Já mám lezce už skoro 4m, takže jsem zvyklá, že není tam, kde jsem ho naposled zanechala. Jen to teď přehání, začal lézt do výšek a to mám strach. Pres gauč vyleze na IKEA bílou židličku a podobně ... U našich lezl po hliníkových schůdcích, jako dospělý, ne přes kolínka, prostě našlapovat a střídal nohy. A pádama se neponaučí, takže ho pořád někde lovím a zachraňuju a on má z toho psinu, jak za ním lítám. |
habibisek | 109166 |
19.8.2012 23:03:20
Ahojky holky, tak jsme zpátky z dovolené z Lednicko-Valtického areálu a bylo to fakt super! Počasí akorát, ubytování perfektní, výlety, bazén, sklípek
A ty horečky u Lukyho, měl je ještě v den odjezdu, tak že pojedeme do nemocnice ať mám klid. Tam nás poslali na krev a moč a zjistili mi nějakou bakterii v moči. Doktor mi řekl že když bude mít ještě horečky tak mu mám nasadit nějaký sirup co mi předepsal po 12ti hodinách. Dojeli jsme na místo večer a Luky měl 39,7 tak jsem mu ten lék nasadila a do příštího dne jen 37,2 a pak už bez horeček. V týdnu ještě zajdu k doktorovi na kontrolu ale myslím,že už je ok. Jinak se naučil na Moravě lézt, tak je to nezvyk, že jsem ho našla kam jsem ho dala je už dávno pryč Mám tedy teď problém, nechce jíst kousky jen vše téměř na kaši rozemleté jinak se mu z toho vyloženě zvedá žaludek a dáví ce. Poraďte prosím. Zkusím mu dávat křupinky aby si zvykal na kousky a žvýkal, banán moc nechce, kus rohlíku měl jednou, ten se mu přilepil a byl konec ... A s tím posloucháním, děti v tomhle věku moc dobře vědí co znamená ne. Takže zvýším hlas a řeknu důrazně NE a on kývá hlavou jakože nene a někdy poslechne někdy ne, chce to být důsledný. Umí paci paci, jak je veliký, dělá kuk, že si zakrývá tvář, mám se tak tak že kroutí ručičkama, dělá tuli tuli, malá, dělá páá. Ale moc nemluví občas řekne táta, bába, pápá a to je vše, Máma nic. Pořád dost křičí jakože komunikuje s náma tímle řevem Takže sousedi si taky asi u nás užijou Hroší: ten válec mám taky někde po Kiki, nejvyšší čas se po něm podívat Náčenko: Jak měl Luky teď horečky tak v noci hodně pil, a nějak si zvykl, takže jak jsou teď vedra tak se taky budí v noci a někdy i třeba 5x když mu nedám napít tak řve |
shantule,Terka 12/07+Péťa10/11 | 107044 |
16.8.2012 15:19:09
Samelko, v tomto věku to je opravdu náročný...takže i já někdy zvednu hlas, ale ne že bych na něj řvala, pouze zdůrazním jeho jmeno a snažím se ho nabádat a to pouze, že vrtím hlavou a kroutím prstíkem a říkám, že NENENE...bobek zopakuje NE a stejně to udělá , pokud neudělá to, že on vlastně si ručičky vůbec nechtěl čvachat v té vodě v kyblíku, ale chtěl si hrát s koberečkem na zemi ...prckošci jsou opravdu zvídaví a vlezou naprosto všude a všechno vytahají, ale neřeším to...samozřejmě pokud nejdou na elektriku kamarádka byla zvyklá na svůj klid a asi si ho chce zanechat stále a nechce se podřídit dítěti. To je těžký, ty to nevyřešíš, když už se nestýkáte....na mě třeba platí jeho kukuč, něco provede, ale pak jak se zatváří, rázem zapomenu, že mi roztrhal časopis , který jsem ještě neměla přečtený jen dodám, že jsem stála 3 kroky od něj, ale nechala jsem ho, moc se mu to líbilo a ty poslední stránky no bal to čert
|
Tussi + 3 | 50048 |
15.8.2012 21:44:20
Samaelko - pamatuju, jak se me u dcery (dnes uz 5,5let) bezdetna sousedka ptala, co ji chybi, ze PORAD tak place. Jsem na ni hledela s hubou dokoran (dceri jsem se venovala 24/7, vymyslela aktivity, hraly jsme si... To jsme jeste bydleli v panelaku a relativne jsme byly samy - manzela kamionaka jsem videla jen v utery a v dubnu, takze jsem mela mooore casu....).
Ted nevim nevim, co by rikala na zvuky, ktere se od nas linou. A jako bonus jsem nekde cetla, ze nejaka pani ventilovala stres krikem do skrine, ale kdo by furt behal ke skrini, ze... (Jsem opravdu schopna na ulici plne lidi, kdyz 5x posadim prcka do kocaru a on se po 6. postavi, zarvat jak Tarzan, a dokonce i zavrcet). |
15.8.2012 14:23:03
Ještě poznámka.
Nechci nikoho soudit, když neznám podrobně situaci... ale tady z tvého popisu bych si myslela, že maminka asi nepočítala předem s tím, jak to bude vyčerpávající a mnohdy náročné. Doporučila bych, aby tyhle situace, kdy jí jde dítě "na nervy", což se asi stane každé mamince, tak aby to řešila s někým jiným, jde-li to. Zavolala tatínka, sama se šla na chvíli uklidnit, nebo dala dítě do ohrádky a na minutu zmizela jinde, popř. aspoň napočítala do 10, než mu něco řekne... Nevím, co jiného doporučit. Hodně sil |
15.8.2012 14:20:18
Ahoj Sammaelko,
zkusím reagovaat na tvůj příspěvek. Musím přiznat, že poslední dny máme občas taky vzdorovitého chlapečka, který když HNED (půl minuty počkat to nehrozí) nemá to, co zrovna chce (jídlo, špinavé misky od psů a podobně ) tak vříská. Tyhle situace zvládám dobře, to mi zas takový problém nedělá, prostě vysvětluju vcelku klidně, že ne ne a ještě jednou ne S čím ale mám problém je, když u krmení, když se z ničeho nic najednou začne vztekat a do mojí ruky, která dává jídlo do pusy, bouchne a jídlo se rozletí všude kolem, tak tohle mi fakt vadí a v té chvíli ho někdy plesknu po ruce. Jemně podotýkám. A taky řve. Trvá to sice chvilinku, než přestane, ale jinak to takhle starému dítěti dát najevo neumím. Jinak v tom, na co šahá nebo kam leze, jsem docela benevolentní, respektive upravili jsme byt tak, aby mohl prakticky všude, takže mi zas až tak nevadí, co dělá, když prozkoumává byt. A když vadí, tak si to "vysvětlíme", ale bitím a řvaním ne. Nicméně si myslím, že než dítě bít tímto způsobem, tak to ať mi raději ruka upadne. Rozhodně s tím nesouhlasím. Tolik za mě. Držím palce, aby se situace u kamarádky uklidnila a aby brouček nebyl bit, nezaslouží si to, ještě mu v té hlavičce tak nespojuje |
Sammaelka+S12/12+V8/16 | 88550 |
15.8.2012 11:36:38
Ahoj holky,
moc se omlouvám, že vám sem lezu, ale chtěla bych znát názor "zasvěcených". Mám sousedku, které se v říjnu 2011 narodil chlapeček. Dřív jsem se s ní hodně stýkala, od půlky těhotenství a až do prosince 2011 jsem s ní byla prakticky denně, s malým jí pomáhala, radila co šlo...malého moc nezvládala, s ničím si nevěděla rady, hodně si stěžovala a nadávala na něj, pro mně to bylo hodně těžký období, ale podporovala jsem ji, dokud to šlo. Pak se to už ale nedalo zvládat (nechci tu rozebírat konkrétní důvody) a naše cesty šly každá jinam, přestaly jsme se vídat. Potud abyste věděly, jak to bylo dříve. Vzhledem k tomu, že stále bydlíme vedle sebe, mám téměř z první ruky vše, co se u nich doma děje. Pravidelně ráno od nich slýchávám dost (pro mně) hrozivé výlevy, proto se chci zeptat, jestli se u vás se stejně starým dítětem děje něco podobného. Slyším jí křičet (doslova) na malého - "Co to děláš/Nešahej na to/Kam to lezeš/Kolikrát jsem ti říkala, abys..." a nevyhýbá se ani sprostým výrazům (do pr... a podobné), pak následuje hlasitý "plesk" a hysterický řev malého okomentovaný "A neřvi!!!!!!" To se opakuje tak 2-3x za sebou v rozmezí celého dopoledne, pak už doma nejsem, tak zbytek nevím. Co si o tom myslíte? Taky takhle bojujete s téměř ročním dítětem? Jak takové situace řešíte/zvládáte u vás doma vy? Předem moc děkuji! |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.