20.9.2023 19:42:27 Čumča.
Re: Zdravotní dietářky, jak se vám daří dodržovat dietu?
Veverko, bezlepková buchta s tvarohem - to nejlepší, co umím upéct:
4 větší domácí vajíčka
250g cukru
2 vanilkové cukry (nebo i mandlové)
1 bezlaktózový tvaroh Madeta 250g kelímek
250g bezlaktózového másla (50g lze nahradit kokosovým tukem kvůli vůni)
300g Jizerky zlaté a 1,5 kypř.prášku
Buchta je fakt dobrá i druhý den. Do rozetřeného těsta na plechu někdy ještě nalžičkuju 1 další Madeta tvaroh oslazený. Po upečení ještě pokaňkám kvalitní čokoládou.
Domácí housky dělám od oka, tak nevím, jak recept popsat
- dám jedno domácí vajíčko, asi 3 vrchovaté lžíce smetanového jogurtu, špetka soli, Doves farm samokypřící tolik, aby mělo těsto konzistenci jako lívancové. Na pečící papír naběračkou udělám 6 dávek těsta docela dost od sebe, na každou dávku dám plátek goudy nebo čedaru. Peču asi 15 minut v horkovzdušce dozlatova. Těsto hodně vyskočí, z původního lívancového kola skutečně bude rozumně vysoká houska. Omlouvám se, že nevím přesný poměr ingrediencí, housky se povedou vždy, tak jsem to dávno přestala vážit. Po vychladnutí je buď sníme, anebo zabalené v tom pečícím papíru zbylé housky uskladním v lednici. Odpoledne nebo druhý den housku vytáhnu a krátce rozpeču v kontaktním grilu.
http://catalinapece.blogspot.com/2011/05/americke-palacinky-z-podmasli-s.html
jen místo pšeničné mouky samokypřící Doves farm
https://www.recepty.cz/recept/brownies-z-usa-151442
jen místo hladké mouky jakoukoli bezlepkovou mouku
Odpovědět