20.12.2014 20:04:52 Inka ..|-.|-.-|.-
Re: Těsto na vánočku den předem?
Tady je to pěkně popsaný: "Pokud máte rádi k snídani teplé rohlíčky a nechce se vám vstávat o několik hodin dříve můžete si večer těsto zadělat (stačí opravdu jen zadělat, kynout nemusí), vytvarovat rohlíky, dát na plech a přikryté mikrotenovým sáčkem nechat kynout v lednici nebo stejně chladné místnosti. Vzhledem k tomu, že ochlazování těsta je pozvolné budou kvasinky ještě nějakou dobu pracovat a rohlíky tak nakynou. Přibližně za 3 hodiny se těsto ochladí natolik, že kvasinky přestanou být aktivní. Nemusíte se obávat toho, že by tím těsto ztratilo na kvalitě naopak v těstu se plně rozvinou všechny chuťové vlastnosti a rohlíky tak budou lepší. Ráno stačí vytáhnout nachystané plechy do tepla a než se nám stačí dostatečně předehřát trouba kvasinky se opět proberou a začnou pracovat.
Tento postup můžete použít nejen na rohlíky, ale i na loupáčky. "
Zdroj:http://domacipekarny.dama.cz/postupy.php?d=257
S vánočkou to funguje stejně.
Odpovědět