Tady je to pěkně popsaný: "Pokud máte rádi k snídani teplé rohlíčky a nechce se vám vstávat o několik hodin dříve můžete si večer těsto zadělat (stačí opravdu jen zadělat, kynout nemusí), vytvarovat rohlíky, dát na plech a přikryté mikrotenovým sáčkem nechat kynout v lednici nebo stejně chladné místnosti. Vzhledem k tomu, že ochlazování těsta je pozvolné budou kvasinky ještě nějakou dobu pracovat a rohlíky tak nakynou. Přibližně za 3 hodiny se těsto ochladí natolik, že kvasinky přestanou být aktivní. Nemusíte se obávat toho, že by tím těsto ztratilo na kvalitě naopak v těstu se plně rozvinou všechny chuťové vlastnosti a rohlíky tak budou lepší. Ráno stačí vytáhnout nachystané plechy do tepla a než se nám stačí dostatečně předehřát trouba kvasinky se opět proberou a začnou pracovat. Tento postup můžete použít nejen na rohlíky, ale i na loupáčky. " Zdroj:http://domacipekarny.dama.cz/postupy.php?d=257 S vánočkou to funguje stejně.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.