Re: zdravá výživa pro batole
Co na tom přesně považuješ za zdravé? Na tapiokové mouce není zdravého nic, spíš naopak, pro zbytkový obsah linamarinu není ničím zvlášť dobrým ani pro dospělé, natož pro děti. To, že produkty manioku jedí spousty lidí, není proto, že by to bylo něco zdravého, ale proto, že v daných končinách jim nic jiného škrobnatého tak výnosného neroste.
Kaštanová mouka - no, opět, kvůli tomu, že na Korsice nejedou obilniny, je to vysokoškrobnatá plodina s velmi malým obsahem bílkovin, pro děti jako proč ne, akorát bacha, mouka v Čechách bývá pohříchu často žluklá.
Teff - obilnina, hodně škrobnatá, málo bílkovinná. Je dost minerálně bohatá, tak není špatná, spíš záleží, v jaké formě je podávaná. Pokud celozrnná, tak to pro batolata vhodné není, obsah minerálů jim pak není moc platný, protože nerozpustná vláknina u malých dětí význbamně snižuje jejich vstřebávání. pokud to máš v necelozrnné podobě, tak proč ne.
Odpovědět