29.8.2013 12:18:28 Viola
Re: Která varianta je skutečně zdravější a dietnější?
Před mnoha lety mi obvoďák našel v krvi vysokej cholesterol, doporučil celkem tvrdou dietu, máslo a sádlo ani omylem, jenom margarín a malinko a další omezení.
Později ten cholesterol klesnul, ale byla jsem na nízkotučnou dietu už tak zvyklá, že mi dneska vyloženě nechutná třeba máslo nebo nedej bože mít k masu brambory polité. To mi přijde úplně blevajzově mastné. Cuhtná mi mít brambory suché a posypané cibulovou natí, třeba. Nebo místo tatarky bílý jogurt namíchaný s česnekem. A jogurty nad 3-3,5 % tuku mi taky přijdou nepříjemně hutné, mastné, hrůza je řecký jogurt.
Prostě je to o zvyk, který vyšel ze zdravotních důvodů, ale nejsem si jistá, jak je to s mararímana dneska, jestli je zdravotně větší hrůza máslo kvůli obsahu tuku a cholesterolu a kdečeho nebo margarín, který má v sobě taky kdoví co.
Odpovědět