12.4.2013 15:51:37 propiska
Re: jak se vyrábí pastový med?
Pastový med- je jen mícháním upravená krystalizace. NOrmálně řepkový med velmi rychle zkrystalizuje a tím že se míchá, neproběhne v medu hrubá krystalizace ale jemná, med má krémovou konzisteci, neteče a neroztéká se.
Do medu se opravdu nic nepřidává, jen se sebere včelám a vytočí v medometu.
Je ale možné, že někdy včelař může vytočit staré rámky kde jsou i zbytky zimních zásob a tak podle toho čím krmí se dostane do medu cukr nebo škroby- pokud krmil invertem. Není to ale schválně, to spíš omylem že si to neuvědomil a jen ve vyjímečných situacích. Jinak se opravdu nasazují medníky každý rok nové
Jestli jde do medu cíleně něco přidat- tak někdo dává skořici, kakao, ovoce, oříšky....
Odpovědět