Re: Domácí tatarka
já dělám z čerstvého domácího vejce a oleje - buď řepkového nebo slunečnicového - z olivového nám to nechutná - majonézu
dělámto tak..
protože to má mít oboje pokojovou teplotu, aby se to povedlo
dám vajíčko do hrnku s teplou vodou tak na 15minut - olej mám normálně v pokojové teplotě
dělám z celého vajíčka - můžeš udělat i jen ze žloutku
dám to vyšší nádoby.. odměrky to zahřáté vejce a tyčovým mixérem rozmixuju.. do pěny.. trošku, pak postupně malým čůrkem přilévám olej a stále mixuju, postupně to začne houstnout - ta teplota je fakt důležitá, jinak ti to prostě nezhousne..
já pak do toho hodím půlku cibule.. a rozmixuju, okurky, rozmixuju, papriku rozmixuju, osolím, opepřím.. a nastavím jogurtem nebo zakysankou... pokud je to po přidání té zeleniny řidší, můžeš ještě přilít olej a mixovat (zase za stálého mixování pomalu přilévat)
já jsem líná, proto všecko šmelcuju mixérem..
pokud bys chtěla větší kousky zeleniny můžeš n adrobno nakrájet nebo nastrouhat na struhadle, nám to chutná takto..
Odpovědět