30.8.2012 15:36:13 sisan
pečení:
peču dle normál receptů vše, jen dávám celozrnnou mouku (špaldovou nejraději) a sladím tak 2/3, někdy jen 1/2 množství uvedeného v receptech. Ne tak až kvůli linii (teda u sebe na to koukám, ale dcera i manžel na dietní hledisko kašlou, chtějí si jen pochutnat), ale hlavně kvuli zdaví. Např i vánoční cukroví. A doma mi to ochotně snědí-a top jsou celkem mlsní, ani návštěvy se neošklíbají a vypadají, že jedí s chutí...
Ve vaření teda moc nezasmažuju, snažím se zahustit např bramborem, sýrem apod, pokud zasmažuju, používam rovněž celozrn.mouky.
Naopak kupuju tučné sýry i mléko, odtučněné považuju za celkem hnusné a zdraví neprospěšné, tavené sýry teda nekupuju nikdy, pouze tvrdé. Máslo používám vždy pravé, nikdy margaríny...prostě se snažím kupovat české a kvalitní potraviny, no. Jo a čokoládu hořkou, tu považuju za vyloženě zdraví prospěšnou
, mléčnou nekupuju.
Odpovědět