25.2.2012 14:48:18 vicinka
Kvalita versus cena
Včera jsme měli s manželem docela zajímavou debatu o potravinách. Hodnotili jsme kvalitu a cenu. Chápu, že ceny potravin řeší ti, kteří mají hluboko do kapsy, ale my, i když nepatříme mezi horních 10 tisíc, na kvalitních potravinách nešetříme.
Když hodnotím kvalitu, jde mi i o podíl škodlivých éček. Dost mě to štve zejména u uzenin, které mají velký podíl masa (např. ty z Lídlu), ale díky dusitanu sodnému holt zdravé nikdy nebudou. Přitom zdravé uzeniny jsou, ale bohužel v našem městě a okolí naprosto k nesehnání.
Jak jste na tom vy? Jde vám spíš o kvalitu nebo cenu? Já jsem optimista a doufám, že si vydupem časem ty zdravější potraviny jako mají např. v Německu, manžel pesimista, prý budem stále koukat víc na cenu než kvalitu.
Bavili jsme se takhle po tom, co jsem koukla na seznam potravin na internetových stránkách www.chemievjidle.cz a zhrozila jsem se, že škodlivá éčka jsou už v počátečních kojeneckých výživách.
Pro ukázku, co jí naše děti:
http://www.chemievjidle.cz/bonbony/skittler-fruits-wrigley
Odpovědět