Oliverko,
dělám je od oka, ono záleží navíc na šťavnatosti jablek. Ale cca takhle:
Čokoládovojablkové řezy
Střední pekáček lehce vymáznout máslem a vyložit pečicím papírem.
Do velké porcelánové mísy nalámat 200g hořké čokolády a přidat půl kostky másla a dát do MW pomalu roztopit (na rozmrazování).
Mezitím na hrubém struhadle nastrouhat tři jablka i se slupkou.
Zvlášť smíchat polohrubou mouku - fakt nevím přesně kolik, sypu to odhadem. Ale řekla bych tak 200 - 250g. Smíchat ji se špetkou soli a půlkou prášku do pečiva. Tohle přisypat k jablkům a promíchat, jablka se "obalí" moukou.
Do roztopené čokolády přidat tři lžíce tmavého melasového cukru a cca 4-5 lžic bílého cukru a lžíci zlatého sirupu (ten lze nahradit lžicí cukru, pokud nemáš). Rozmíchat a vmíchat 3 celá vejce. Rozmíchat a vmíchat ta jablka s moukou, všechno pořádně zamíchat a vlít do pekáčku.
Péci při 160st. asi hodinu, až je to pečené.
Vyndat, nechat chladnout asi 15 min. Mezitím uvařit polevu - 3 lžíce cukru svařit na nit (vody do toho já fakt nevím přesně, tak 2 lžíce? promiň, nikdy jsem to neměřila
- ale to trefíš) a vlít do cca 50g změklého másla smíchaného se dvěma lžícemi kakaa.
Mezitím pečenou buchtu v pekáčku dost hustě propíchat špejlí.
Polít polevou, ona zateče do těch dírek a na povrchu zůstane jen tenká vrstvička.
nechat zchladnout a krájet na malé kostky, je to takové hodně vláčné a vydatné.
obrázek http://kami40.rajce.idnes.cz/jednohubky/#coko_jabko.jpg