Re: Jak často jíte maso?
To je obtížně určitelné - myslíš opravdu maso v podobě kusu masa na talíři? Tak to cca každý druhý až třetí den. (ryba je samozřejmě také maso)
Ale pochopitelně používám do řady jídel masový základ - jak už jsem tu někde psala - mám trvale k ruce silný "spotřební" vývar a používám ho právě pro ochucování jídel bez masa. Např. bramboračku řadím mezi bezmasá jídla - ale zhruba jako polovinu tekutiny použiju vývar a polovinu vodu. Pak je chuť plná a bohatá, není třeba tolik solit, natož používat nějaká dochucovadla podravkoidního typu... ale nejde pak o bezmasé jídlo v pravém slova smyslu.
Takže v tomto smyslu vývaru máme asi maso takřka denně.
Mimoto poměrně často používám maličké množství masité přísady do jinak bezmasého jídla - např. polévku ze sladkého hrášku s mátou na talíři zdobím (a zároveň výrazně rozvoním a muži to pak připadá jako solidnější pokrm
) prudce opečenou jemně krájenou pancettou - sice je to sotva plátek na osobu, ale vlastně je to také určitá masitost v bezmasém jídle.
Odpovědět