Re: TOP recepty na vánoční cukroví
Čokoládové lanýže
70 g smetany ke šlehání
100 g másla
60 g cukru (může být méně)
200 g kvalitní čokolády (tmavé nebo bílé)
max 2 lžíce likéru podle chuti (dá se i vynechat)
cca 3 lžíce dobrého tmavého kakaa na obalení
Do kastrůlku dáme smetanu, máslo a cukr. Na mírném ohni zahříváme, mícháme. Jakmile se cukr a máslo rozpustí, hned odstavíme a přidáme nalámanou čokoládu. Mícháme, dokud se nerozpustí.Nakonec přidáme likér a hmotu uložíme do druhého dne v ledničce.
Druhý den odkrajujeme lžičkou malé kousky, uděláme z nich kuličky a obalíme kakaem (pracujeme rychle, nevadí, když jsou lanýže nepravidelného tvaru - dokonalé tvary se z toho udělat stejně nedají, ale chuť je fantastická - pro čokoholiky je to návyková záležitost...).
Odpovědět