Čokoládové lanýže 70 g smetany ke šlehání 100 g másla 60 g cukru (může být méně) 200 g kvalitní čokolády (tmavé nebo bílé) max 2 lžíce likéru podle chuti (dá se i vynechat) cca 3 lžíce dobrého tmavého kakaa na obalení Do kastrůlku dáme smetanu, máslo a cukr. Na mírném ohni zahříváme, mícháme. Jakmile se cukr a máslo rozpustí, hned odstavíme a přidáme nalámanou čokoládu. Mícháme, dokud se nerozpustí.Nakonec přidáme likér a hmotu uložíme do druhého dne v ledničce. Druhý den odkrajujeme lžičkou malé kousky, uděláme z nich kuličky a obalíme kakaem (pracujeme rychle, nevadí, když jsou lanýže nepravidelného tvaru - dokonalé tvary se z toho udělat stejně nedají, ale chuť je fantastická - pro čokoholiky je to návyková záležitost...).
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.