11.8.2010 14:32:16 sojka+07+09
Jak přežít luštěniny?
ahoj, potřebuju vaší radu. Já luštěniny miluju, ale bohužel mě tak strašně nadýmají, že je nemůžu jíst často. Vařím teda zejména červenou čočku, kterou pašuju i do polívek. A sem tam do polívky luštěninku přihodím. Včera jsem po dlouhé době udělala čočku na kyselo, klasiku, ale normálně bez jíšky a oleje- čočku, kysanou smetanu, kapku octa, koření a vejce. A s dcerou jsme celý večer prosténaly, než mi došlo proč mě tak bolí břicho, tak jsem si v duchu představila celou škálu náhlých příhod břišních včetně ledvinové koliky
Naštěstí se pravá příčina bolesti ukázala být v plynné podobě
Každopádně mám dotaz- upravujete nějak speciálně luštěniny ? Jako se do květáku dává kmín, používáte nějaký speciální koření ?
A druhý dotaz- lze si vůbec na nadýmavý účinek luštěnin zvyknout ? Kdybych se jednou rozhodla být makrobiotičkou, tak by mě zajímalo, zda by si můj organismus zvykl a snášel je lépe. Zatím to je teda síla-jedinej koho nebolelo břicho je můj 1,5 roku starý syn, který je zblajnul a ještě se oblíznul.
Odpovědět