2.6.2010 19:20:38 Jana79.
Re: zabijačka - co s vnitřnostmi, škvaření sádla
Ja bych maso, kuzicky, jatra, ledvinky urcite zpracovala do tlacenky. Recept se na internetu urcite najde. V podstate do ni nakrajite to, co vam chutna - libove kousky uvareneho masa, jatra, ledvinky, srdicko.. a zalejete vyvarem. Ve vyvaru se ale musi povarit urcite kuzicky a klizky, aby to mohlo zrozsolovatet, jinak se bude rozpadat. Koreni - sul pepr, majoranka.
Sadlo nakrajet na kosticky, malicko podlit vodou, lehce osolit a dlouze skvarit na mirnem plameni za staleho michani. Ale to je lepsi nekde na kaminkach nebo na varici ve sklepe ci na zahrade, mate-li tu moznost, protoze se z toho hodne pari a usazuje se mastnota.
Nebo vnitrnosti vyvarit a vyvar spolu s kouskem uvareneho masa zavarit do sklenic nebo zamrazit pozdeji na polevky.
Ach jo, dostala jsem chut na domaci tlacenku... :-D
Odpovědět