zelvička |
|
(2.6.2010 18:01:12) ahoj,
prosím o radu - dnes jsme brali prasíka na masíčko a dostali jsme k tomu i vnitřnosti - ledvinky, játra, celý pajšl, slezina a pod. Poradíte jak to zpracovat.
Máte tip jak nejlépe škvařit sádlo aby se nepřipalovalo?
děkuji
|
Insula |
|
(2.6.2010 18:08:24) Tak játra a ledviny se dají uvařit a sníst. Ostatní bych vyhodila (pokud nebudete dělat tlačenku apod.). Sádlo škvařím tak, že nakrájím na kostky (trošku větší), dám do hrnce, trošinku vody (ta se vypaří) a škvařím na malém plameni. Postupně se dá sádlo odebírat. Trvá to dost dlouho, ale nespálí se.
|
aachje skunk a tři holky |
|
(2.6.2010 18:32:45) zabijačkový guláš všechno co jsi vyjmenonvala nakrájej na kostičky,přidej i trochu masa,dej do pekáče,okořen kmínem,paprikou,pepřem,majoránkou,tymiánem,osol,celé zasyp několika rozmačkanýmy stroužky česneku,tak třema na kolečka nakrájenýma cibulema,promíchej,podlej vodou,přiktrej a dej na hodinku a půl péct do trouby..(patří tam i ta slezina,pajšl,jazyk...všechno kořením nešetřit.je to mnamka!!!
|
Markéta, kluci 8 a 1 | •
|
(2.6.2010 18:37:35) Mně je špatně!!!Já bych skončila u toho vem okořeněné maso a hoď ho do trouby, babička se mi vždycky smála, že na zabijačce nejím zabijačkový guláš - ale játra blé ledviny blé a to ostatní ani nedokážu napsat.
|
aachje skunk a tři holky |
|
(2.6.2010 18:40:25)
|
|
Insula |
|
(3.6.2010 4:42:18) Přidávám se k tobě. I když játra na přírodně bych si dala, ale to je asi tak vše.
|
|
|
|
|
Jana, 2/07+10/08+5/11 |
|
(2.6.2010 18:46:14) Naši škvaří sádlo v mikrovlnce. Dávají to do nádoby z varného skla Simax, nemusí se to míchat.
Tady je postup:
http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=17489
|
|
KimLoren |
|
(2.6.2010 18:52:46) Pamatuji si, že se sádlo nakrájelo na kostky dalo do kotle. Důležité bylo pořád míchat. Popíjela se slivovice aby nebylo špatně od žaludku. Dělalo se to věčnost. Až to pustilo tak se sádlo odebíralo do sklenic. Vnitřnosti nemám ráda,ale nemůžu říct že je to blé protože spousta lidí to miluje.
|
|
|