| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Vánoční cukroví, na které jste pyšné

 Celkem 41 názorů.
 Marketa.75 


Téma: Vánoční cukroví, na které jste pyšné 

(11.11.2009 21:41:15)
Pečete nějaké cukroví kterým se pyšníte a rodině se po něm dělají boule za ušima?Ráda bych vyzkoušela nové druhy,ale chtěla bych opravdu dobré.Dost často se mi stalo že když jsem zkoušela nový recept-třeba podle časopisu-výsledek nebyl nic moc.Podělíte se o Vaše vyzkoušené skvělé recepty?
 červík + V. 6/03 + L. 5/08 


Re: Vánoční cukroví, na které jste pyšné 

(11.11.2009 21:45:01)
když chci dělat něco nového, tak to u někoho ochutnám a pak si řeknu o recept, receptama z časopisu jsem už vyléčená~d~
 Winky 
  • 

Re: Vánoční cukroví, na které jste pyšné 

(11.11.2009 21:52:07)
hm, to je asi nejlepší, každý máme jiné chutě. Máma má nejoblíbenější škebličky plněné oříškovou náplní, to mě moc nejede a je to pracné :-) babička nejradši dělá a jí klasické pracny, ty se mi zdají suché (ale po novém roce taky přijdou vhod když už ostatní není :-) ), táta má nejradši vosí hnízda, já taky, manžel zas cokoli s hodně kokosem a Salkem, dcera pouze perníčky (nic v čem je marmeláda nebo ořechy), u tchyně tam se mohou utlouct po košíčkách s krémem a sněhových pusinkách.... Takže nic univerzálního "skvělého" nemám, spíš napiš jakou chuť/ingredienci upřednostňuješ
 Michaela Pecharová 


Re: Vánoční cukroví, na které jste pyšné 

(11.11.2009 21:48:11)
Moje děti milujou moje perníčky. Jsou skromný ~t~ Ale musím je hnát od chaloupek, jinak by je sežraly taky. Mám je jen na ozdobu ~y~
 Maraska 


Re: Vánoční cukroví, na které jste pyšné 

(12.11.2009 7:40:20)
A co pak děláš s chaloupkou, když jí nejíte? My na ní do 24.12. koukáme a pak ji sežereme~t~~2~
 tinas 


Re: Vánoční cukroví, na které jste pyšné 

(12.11.2009 7:59:14)
Keiro,
my chaloupku po vánocích nosíme zvířátkům. Dáme jí někde do lesa nebo na pole pro zvířátka.
 Michaela Pecharová 


Re: Vánoční cukroví, na které jste pyšné 

(12.11.2009 11:32:35)
Já ji po vánocích dam do pytlíku a příští rok zase vyndám... Voní pořád a vypadá jak čerstvá...
Je mi to líto sníst, vždycky se s manžou s tím hodně vyvztekáme ~f~
 Vítr z hor 


Re: Vánoční cukroví, na které jste pyšné 

(11.11.2009 21:48:25)
Objednávala jsem si léta kila cukroví u kolegyně a doma dělala jen vosí hnízda, i když ta zmizela první ~t~
Letos bude změna, jen perník a zřejmě tuny čokolády (dnes jsem přivlekla ingredience). Maximálně sem tam vosí hnízdo...
 foxina 


Re: Vánoční cukroví, na které jste pyšné 

(11.11.2009 21:50:42)
to jsou ingredience na tu domácí čokošku? co do ní budeš dávat?
 Vítr z hor 


Re: Vánoční cukroví, na které jste pyšné 

(11.11.2009 22:01:35)
Podle prvních akvizic z Kauflandu kandované višně, mandle, pekanové ořechy, kandovanou pomerančovou kůru, kandovaný ananas a hlavně fůru kandovaného zázvoru.
Pak chci zkusit garam masalu, kari, chilli, skořici a možná badyán. (asi zvlášť)

Ještě bych chtěla někde sehnat takové ty dlouhé pruhy pomerančové kůry.

A když jsem měla plný auto, stavila jsem se v obchodě se zdravou výživou a měli tam 60% čokoládu s lístky earl greye.... tak jsem skoupila všechny ~t~ teda měli už jen 3 (kdysi jsem ji někde sehnala a měla famózní úspěch)

No plány jsu to velkolepé, jen abych nakonec nemlátila hlavou do zdi a formičkou o podlahu ~t~
 foxina 


Re: Vánoční cukroví, na které jste pyšné 

(11.11.2009 22:38:11)
přeji hodně úspěchů při výrobě! já ti odepisovala až dnes na tvůj včerejší příspěvek. co zkusit čokočku z kakaového másla? ~;)
 Vítr z hor 


Re: Vánoční cukroví, na které jste pyšné 

(12.11.2009 8:25:12)
Víš, když já se na to necítím. Viděla jsem, jak se čokoláda vyrábí a nevidím, jak do celkového procesu přispět něčím jiným užitečným než tím, že do toho vrazím nějakou novou příchuť nebo z toho udělám nějaký tvar.

Oni totiž namrskají všechny ingredience (kakaové boby, cukr, příchutě - třeba skořice) několikrát za sebou do takovýho obrovskýho kafemlejnku a melou a melou (mlejny podle mě hřejou), až se to rozteče. Na Sicílii teď dokonce vyrábějí čokoládu nepřepuštěnou, jen to tak nejak umelou a tobě to chroupe mezi zubama.
Vůně úžasná, množství omračující no a já tady s kastrůlkem...prostě směšný.
I když je fakt, že mám ještě necelé kilo 100% čokolády, kterou normálně používám na čokoládu k pití... jenže po těch minulých pokusech asi radši zničím další orionku. Dík!
 zerat 


Re: Vánoční cukroví, na které jste pyšné 

(11.11.2009 21:50:27)
Musím říct, že na všechno, - nepeču jiné než osvědčené, které mizí- ale nejvíc u nás mizí perníčky, marokánky a "mokré" kažopádně u nás doma -klasika,které se držím a příp. mezi kterou vybírám (měkké perníčky, 2 druhy lineckého slepovaného, marokánky, banánové jednohubky, karamelové košíčky, košíčky s višní v rumu, letos prvně budou kremrole, vanilkové rohlíčky, Ferrero Rocher, větrníčky, věnečky atd.) v zásobě mám opravdu hodně osvědčených receptů -zatím ale netuším, které nakonec budu dělat- možná od každého trošku kvůli pestrosti ~d~
 Hadice a hadi 


Re: Vánoční cukroví, na které jste pyšné 

(11.11.2009 21:52:34)
Košíčky s višní v rumu??? Mňam, prosím o recept.
Díky~:-D
 zerat 


Re: Vánoční cukroví, na které jste pyšné 

(11.11.2009 21:56:09)
nemám teď u sebe receptář, ale košíčky jsou z těsta na medvědí tlapky a do košíčku vložená višně a zastříklé pudinkovým krém. Povrch postříkat čokoládou a nahoru dát třeba lentilku (líbí se dětem ~;) ) Je to fakt dobrota! Dělá celý můj život moje maminka a letos budu dělat já ~:-D
 zerat 


Re: Vánoční cukroví, na které jste pyšné 

(11.11.2009 22:01:36)
ještě jsem zapomněla dodat, že to těsto na košíčky z těsta na medvědí tlapky má být bez kakaa ;-)
 16.5Salám&Lajka14 


Re: Vánoční cukroví, na které jste pyšné 

(11.11.2009 21:54:06)
Recepty nepoužívám vůbec, cukroví si dělám podle sebe. ~;) Peču tak tři čtyři klasické a zbytek jsou moje vlastní, obvykle každý rok jiné.
 16.5Salám&Lajka14 


Re: Vánoční cukroví, na které jste pyšné 

(11.11.2009 21:59:00)
Je pak docela sranda, když někdo chce na něco recept a on žádnej neexistuje. Někdy ani nevím, co přesně v čem bylo, hlavně u nepečených kuliček, protože ty dělám na x způsobů. A taky nic nevážím, dělám všechno od oka, takže recepty fakt neposloužím. Ale vloni měly dost úspěch nepečený kuličky z nastrouhanejch Tatranek a pak cappuccino oválky. Udělala jsem normální listový těsto a přidala do něj instatntní cappuccino. ~;)
 Balbína 


Re: Vánoční cukroví, na které jste pyšné 

(11.11.2009 22:56:33)
nepečené kuličky taky dělám podle sebe - ochutnávám a přidávám. A pak si za rok říkám, co že to tam příšlo...
jinak u nás jsou oblíbené vločkové placičky-
vločky se osmahnou na másle (pytlík, 1 máslo, 1 vanil.cukr)
přidá se trochu mouku, půl kypř. prášku, rozinky, oříšky, vejce.
Udělají se placičky, upečou a pak polijí čokoládou.

Mňam mňam
 Ina 
  • 

Krušnohorské z Tesca 

(11.11.2009 23:20:45)
Loni jsem byla "pyšná" na krušnohorské pečivo z Tesca,letos ho zatím nemají,jestli nebude je to zrada.
Měli několik krabiček a těsto byl takový polotovar,stačilo jen nakrájet a dát na plech.
Ale ty úžasné finální výrobky,kdo by se nedivil,jak se doprostřed těsta dostala ta hnědá hvězdička.
Byly to takové válečky,např.bílé těsto uprostřed s hnědou hvězdičkou,pro mne dokonalé.
Taková spolupráce s pečením.
Snad napíšu dotaz do toho Německa,jestli to sem letos někam dovezou,druhů existuje několik.
 vendyna (Janinka + Alenka) 


Re: Vánoční cukroví, na které jste pyšné 

(12.11.2009 9:00:29)
Instantní kapučíno je fakt nezvyklá ingredience. Jak jsi na to přišla? Otevřeš skříň a přejíždíš očima po pytlíkách: " tak co tam dneska nasypu???" Nebo je to dílo náhody, když se člověku roztrhne pytlík zrovna na vál s rozdělaným listovým těstem?

Tvoje pečení je asi dobrodrůžo~k~~R^

 Ráchel, 3 děti 


Re: Vánoční cukroví, na které jste pyšné 

(12.11.2009 10:54:46)
jako žes to tím instantním capucinem posypala a upekla to? nic víc?
 16.5Salám&Lajka14 


Re: Vánoční cukroví, na které jste pyšné 

(12.11.2009 10:55:41)
To cappuccino jsem přidala přímo~o~ do těsta, zapracovala ho do něj. ~;)
 16.5Salám&Lajka14 


Re: Vánoční cukroví, na které jste pyšné 

(12.11.2009 10:55:57)
Ten smajlík tam skočil omylem, pardon.
 Severka + P 14 + L 10 + N 8 


Re: Vánoční cukroví, na které jste pyšné 

(11.11.2009 23:24:21)
Nemám přímo tip na cukroví, ale jen vylepšení stávajícího. Celá naše rodina miluje maminčiny rumové rohlíčky. Klasika vanilkové rohlíčky (ořechové, mandlové..., jaké kdo rád. Ještě horké z plechu se rychle namočí v misce s rumem (jen ta jejich horní strana, neponořovat celé!!!) a pak šup obalit v moučkovém cukru. Když zaschnou a alkohol se odpaří, je na nich taková tvrdší křupavá krusta. Mňam! Nejlíp to vypadá na zvrásněných rohlíčcích ze strojku, ale já válím klasika hladké v ruce a taky jsou úhledné.

A pro zastánce zdravé výživy - mouku vyměnit za špaldovou celozrnnou, tuk za pravé máslo, cukr za agávový sirup a obaluju je né v moučkovém cukru, ale v sušeném ovesném nápoji (výrobce ASP), který je jen jemně nasládlý, takže cukroví pak není taková ta šíleně přeslazená hmota.
 Kapradina 


Re: Vánoční cukroví, na které jste pyšné 

(12.11.2009 7:51:16)
Hm, tak jsem nakoukla a těšila se na nějaké recepty, že si budeme navzájem inspirací a tady se jen polemizuje ... tak holky vyhrabošte nějaký ten osvědčený recept na netradiční cukroví. Klasiku zná a ví asi každá, proto tohle téma zakladatelka nezakládala! ~j~
I u nás se každoročně dělají linecké, vanilkové rohlíčky, marokánky, kakaové, kokosky, rafaelo kuličky, vosí hníza a loni jsem poprvé zkusila citronové tyčinky a byly výborné. Tak dávám recept, třeba někoho osloví.

Citronové tyčinky

těsto:
240g másla
240g polohrubé mouky
2 žloutky
2 polévkové lžíce mléka
citónová kůra z celého velkého citronu

poleva:
2 bílky
300g moučkového cukru

Zpracujeme těsto a dáme vychladit do lednice, mezitím umícháme polevu. Z těsta vyválet cca 5mm silný plát, potřít polevou a rádýlkem krájet tyčiky a pomocí nože přendat na plech s pečícím papírem. Pečeme cca na 110° - spíš sušíme ořibližně půl hodiny.

Byly výborné, netadiční - vespod nakyslá chuť citronu, navrch sladké. Dohromady výborná chuť. ~w~

 Kapradina 


Re: Vánoční cukroví, na které jste pyšné 

(12.11.2009 7:55:29)
Jé, Jani, tak tvoje receptíky jsem přehlídla, tak si to vytisknu a zkusíme, je fajn, že jsou nepečené, ty bychom mohli navíc zvládnout! ~R^
 perdita 


Re: Vánoční cukroví, na které jste pyšné 

(12.11.2009 8:16:54)
My asi koupíme jedno těsto (na to zmiňované tescové se musím podívat!) a upečeme si něco a asi ještě ikeácké perníčky. Nad to budou už asi jen nepečené dobroty.
Můj syn je totiž celiak a doma žádnou "normální" mouku nemáme, takže děláme buď bezlepkové cukroví, ale to mu moc nechutná, nebo si uděláme čokoládový večer, shromáždíme všechno možné, opravdu dobré jsou sušené meruňky, namáčíme to do horké kvalitní čokolády a ochutnáváme. Je to slast~w~
 Kja 


Re: Vánoční cukroví, na které jste pyšné 

(12.11.2009 9:28:53)
Pedrito, mame vsichni celiakii, takze delam jen blp cukrovi. Delame temer vsechno klasicke cukrovi - linecke, vanilkove rohlicky ... a na chut to vubec neni poznat od "normalniho". Nemam u sebe recepty, ale muzu ti je vecer poslat, budes-li chtit. Jediny rozdil je v pracnosti, testo je trochu krehci.
 Kja 


Re: Vánoční cukroví, na které jste pyšné 

(12.11.2009 9:31:07)
Tak jeden recept, nevim jestli netradicni:
Piskoty se slepi marmeladou a cele se to obali ve falesnem marcipanu ze suseneho mleka. Recept na marcipan mam doma, muzu sem napsat vecer, ale da se najit v ruznych verzich na netu.
 vendyna (Janinka + Alenka) 


Re: Vánoční cukroví, na které jste pyšné 

(12.11.2009 9:04:44)
Vánoční tlačenka:

Nepečená

--------
piškoty rozčtvrcené
kakao (dost)
tuk omega rozpuštěná
strouhaný kokos
moučkový cukr
-------------------
Kdybyste mě zabili, tak vám neřeknu kolik čeho, rozpustím omegu nebo dvě v hrnci a přisypu do toho ty ostatní věci a míchám a míchám nakonec i rukou (když už není omega horká), až je to hustý, že se z toho dá vytvarovat dlouhý váleček (asi 5-6cm tlustý), který se nerozpadá. Ten pak strčím do lednice a nechám ztuhnout, krájí se za studena na plátky a vypadá to jako krvavá tláča.
Mňam.
 vendyna (Janinka + Alenka) 


Re: Vánoční cukroví, na které jste pyšné 

(12.11.2009 9:05:49)
Jo, váleček se ještě před lednicí obalí v kokosu.
Dá se dělat i ořechová varianta (strouhané ořechy místo kokosu).
 Radka + 2 
  • 

Re: Vánoční cukroví, na které jste pyšné 

(12.11.2009 9:05:02)
Jen se zeptám: jak dlouho před Vánocemi začínáte péct pečivo a jak dlouho před děláte nepečené?
Děkuju.
 vendyna (Janinka + Alenka) 


Re: Vánoční cukroví, na které jste pyšné 

(12.11.2009 9:07:06)
Dřív jak týden před nic dělat nebudu. A i potom se nepřetrhnu, moje máma dělá kolik druhů (rekord 14) a přijde mi to zbytečné. Udělám tak tři a jen trošku. Se nechci vyšťavit u trouby.
 Radka + 2 
  • 

Re: Vánoční cukroví, na které jste pyšné 

(12.11.2009 9:21:50)
Já bych to potřebovala dělat naopak co nejdřív před - před Vánocem už plánujeme hory atd. Tak zjišťuji, co se nekazí.
 zerat 


Re: Vánoční cukroví, na které jste pyšné 

(12.11.2009 9:51:48)
Radko, ono záleží jak které pečivo.
Perníčkům, lineckému (i se slepením), košíčkům, medvědím tlapkám... neublíží když se upečou začátkem prosince nebo koncem listopadu-samozřejmě NUTNÉ SKLADOVAT V CHLADNU a v igelitových uzavřených sáčcích. U některých perníčků se dokonce doporučuje mít udělané těsto v lednici v mikroten. sáčku i 2 měsíce! Mám takový recept přímo od "strážnické" perníkářky a pak ty perníčky musí ležet min. měsíc s půlkou jablíčka v krabici v sáčku, aby do Vánoc změkla-jsou výborné, ale je s nimi fakt babračka, takže jsem si našla vynikající náhradu a peču perníčky, které jsou fakt skvělé- voňavé, chuťově výborné a měkoučké od upečení až do konce.
Marokánky, nepečené tatrankové kuličky, Ferrero Rocher kuličky, špízky ze sušeného ovoce... dělám tak týden až 14 dní před 24.12. Krémy do košíčků, kremrolí, větrníčků, věnečků nedělávám dřív jak 1-2 dny před 24.12.
Já už mám v lednici perníkové těsto taky udělané a budu péct perníčky asi dnes nebo zítra nebo o víkendu, stejně tak jednu dávku lineckého, ale to jsou věci do mateřské školky na Vánoční spirálu nebo chcete-li adventní ku příležitosti zahájení Adventu.
 zerat 


Re: Vánoční cukroví, na které jste pyšné 

(12.11.2009 9:11:56)
Ještě k těm časopisům- mně se osvědčil na nové recepty Gurmán časopis. Teď jsem si ho taky přivezla z obchodu, - jen tak pro motivaci vaření...~;)
 Jana Mišák 5/07 a Eliška 05/10 


Re: Vánoční cukroví, na které jste pyšné 

(13.11.2009 19:35:52)
tenhle recept je fakt úžasnej, hned to zmizí a mám ho z časopisu
Dortorela
těsto: 200g hery, 250g hladké mouky,100g moučkového cukru,špetka skořice, z tohoto uděláme těsto, vykrájíme kolečka a upečeme
krém:200ml mléka,180g másla, 100g cukru moučka, 40g ztuženého tuku, 1 balíček vanilkového pudinku
dále budem ještě potřebovat trochu rumu, mleté oříšky a čokoládovou polevu
Z pudinku a mléka uvaříme kaši, do vlažné vmícháme cukr, tuk a změklé máslo
Kolečka rozdělíme na třetiny, jednu třetinu pokame rume, druhou třetinu namáčíme pulky koleček do čokolády,
kolečka slepujeme kréme ve spod je suché kolečko uprosteř rumové a nahoře s čokoládou, okraje potřeme krémem a obalíme v oříškách
 anemon 


Re: Kokosky jinak 

(12.11.2009 11:43:30)
peču toho hodně i pro naše, tyhle jsou žádané každý rok, pozor, je to kalorická bomba
250g hladké mouky
300g másla (hery...)
300g moučkového cukru
200-250g kokosu (kolik těsto pojme, aby se dalo vyválet)
1 lžička zažívací sody
Upatlat, rovnou vyválet - ne úplně do tenka cca 0,4-0,5mm, vykrájet, upéct (mělo by se to nafouknout), obalit v moučkovém s vanilkou.
Vykrajování je možné ošulit a rozkrájet to rádýlkem.
 Jana Mišák 5/07 a Eliška 05/10 


Re: Kokosky jinak 

(13.11.2009 19:25:26)
Kokosky pro začátečníky
1 slazené kondenzované mléko, 250g strouhaného kokosu
Kondenzované mléko (neuvařené) nalijte do misky, přidejte kokos a důkladně promíchejte a lžičkou tvarujte na plech s pečícím papírem kopečky (já znich pak udělam takovy vyšší placky) Pečte při 120 asi 40 minut, upečené namáčejte poloviny kokosek v čokoládě
 ahortenzie 


Re: Vánoční cukroví, na které jste pyšné 

(28.11.2009 16:35:58)
Hezké odpoledne.Četla jsem recepty na kokosky,můžu také přispět?Jeden recept mám.

KOKOSKY
----------

2 vejce
20dkg práš. cukru
25dkg jemného kokosu
špetku soli,1,5 lžíce citronové šťávy

vejce a cukr a sůl vyšleháme do pěny,pak
vmícháme kokos a citro.šťávu.Těsto zakryjeme a necháme 10 až 15 minut odpočinout,

Pak si na plech dáme pečící papír, a lžičkou klademe malé kopečky.Dáme do vyhřáté trouby na 150%.Pečou se pozvolna až jsou zlaté.Necháme je troch vyvětrat a sundáme z plechu.Můžou se ze spoda máčet v čokoládě.

Pro přechování,aby nestvrdly jsem si koupila plechové dozy.V papírové krabici vyschnou a jsou tvrdší.

Jednou jsem si koupila hrubý kokos a kopečky se rozpadly.Tak pozor na to.
Ať se vám povedou a přeji dobrou chuť

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.