Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Všechny naše deníky

  • - Hry, říkadla a spol.  (25 článků)
  • - Naše kontakty  (35 článků)
  • - Vzkazy maminkám  (2 články)
  • Adamci  (3 články)
  • Amanda01  (5 článků)
  • Daddy  (2 články)
  • Katerrrina  (2 články)
  • Larsi  (3 články)
  • LenkaHB  (3 články)
  • Lucie 30  (1 článek)
  • Lucka, ročník73  (8 článků)
  • Lydushe  (8 článků)
  • Nikolice  (2 články)
  • Rady  (2 články)
  • Senedra  (2 články)

[<<Předchozích 20] Poslední články ze všech deníků 2130 z 265 [Dalších 235 >>] 
 Placka se švestkami*Vánoční kuchařka-pokrmy

Ingredience (pro 1 osobu)
  • pekáček (asi 30 cm dlouhý )
  • 1 střední brambor
  • 1 vejce
  • 1 polévková rovná lžíce hladké mouky
  • 1/2 kávové lžičky soli
  • asi 25 půlených švestek (čerstvé či mražené)
  • mletý cukr na posypání
  • polévková lžíce másla na vymazání pekáčku
Postup

Brambor rozmixovat (nebo jemně nastrouhat na struhadle ), přidat mouku, vejce a sůl. Dno pekáčku silně vymazat máslem
a pokrýt těstem, na které uložit půlené švestky vnitřkem nahoru. Dát péci do trouby předehřáté na 100 °C.
Jakmile okraje těsta zezlátnou (placka začne nádherně vonět), vyndat z trouby a posypat cukrem.
Jíst teplé z pekáčku.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Krkonošský hubník*Vánoční kuchařka-pokrmy

Ingredience
  • 6 rohlíků
  • 100 g sušených hub
  • 60 g krupice
  • sůl
  • pepř,
  • ¼ l mléka
  • 3 vejce
  • 5 stroužků česneku
  • 1 velká cibule
  • 40 g sádla na pekáč
Postup

Sušené houby propláchneme, namočíme na několik hodin do vody a pak uvaříme. Rohlíky nakrájíme, zalijeme mlékem a rozmočené rozmícháme na kaši. Přidáme pokrájené houby, sůl, pepř, utřený česnek, osmaženou cibulku, vejce a zahustíme krupicí. Znovu vše dobře promícháme. Těsto vlijeme do vymaštěného pekáče a pečeme ve vyhřáté troubě, až má hubník zlatou kůrčičku.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kuřecí směs "Veverka"*Vánoční kuchařka-pokrmy

Ingredience:
  • Kuřecí maso (nejlépe řízky)
  • bramboráky
  • sterilizované žampiony
  • cibule
  • česnek
  • sterilizovaná kapie
  • vejce
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • kari
  • worcesterová omáčka
  • kečup.
Postup:

Na rozpáleném oleji prudce osmahneme na malé kousky nakrájené kuřecí maso, které jsme před tím osolili, opepřili a zakápli worcestrovou omáčkou. Maso vyjmeme a do zbylého tuku dáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Jen zpěníme a přidáme prohřát nadrobno nakrájené bramboráky, žampiony, kapie. K prohřáté směsi přidáme kuřecí maso. Dochutíme kari kořením a lžičkou kečupu. Přidáme vejce, která celou směs spojí.

Podáváme nejlépe s hranolky.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kuře Malika Káfúra*Vánoční kuchařka-pokrmy

Ingredience:
  • kuře
  • cibule
  • česnek
  • olej
  • bobkový list
  • tymián
  • mletá skořice
  • mletý zázvor
  • práškový cukr
  • vejce
  • pepř
  • sůl
Postup:

Kuře očistíme a vykostíme. Nakrájíme na menší kousky a na oleji prudce osmažíme. Kousky kuřecího masa vyjmeme a na zbylém oleji osmahneme větší množství nasekané cibule dozlatova. Přidáme veškeré koření a drobně nasekaný česnek, podlijeme vodou. Jakmile začne voda vřít přidáme osmahnuté kuřecí maso. Zmírníme oheň a pozvolna dusíme. Pokud možno, tak už nepodléváme, aby vznikla hustá omáčka.

Vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme je na malé kousky. Servírujeme s rýží posypané pokrájenými vejci. Je vhodné doplnit toto jídlo zeleninovým salátem.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| 1 komentář | Přidej komentář | Poslat mailem
 Thajská kuřecí křidélka se zeleninovou rýží*Vánoční kuchařka-pokrmy

Ingredience:
  • 12 kuřecích křídel
  • 4 stroužky česneku
  • barevný drcený pepř
  • koriandr
  • mletý zázvor.
  • sójová omáčka
  • 2 lžíce medu
  • 100 g kečupu
  • grilovací koření
  • 400 g rýže
  • 100 g zmrazeného hrášku
  • 1 červená paprika ,olej
Postup:

Kuřecí křídla omyjeme , okořeníme grilovacím kořením, drceným pepřem a necháme marinovat v oleji . Z medu, zázvoru, koriandru, drceného pepře, sójové omáčky, kečupu a jemně strouhaného česneku připravíme marinádu . Troubu předehřejeme na 210 °C, křídla rozložíme na hlubší plech a za stálého přelévání marinádou pečeme doměkka a zlatova.

Zeleninová rýže: Na oleji opečeme na jemné kostičky krájenou papriku s hráškem , promícháme s vařenou rýží a podáváme.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Papriková pasta*Vánoční kuchařka-pokrmy

Ingredience:
  • 2 kg červených paprik ( červené jsou chutnější, mám vyzkoušeno)
  • ½ kg cibule
  • 5 – 7 feferonek

semlít dohromady a přidat:

  • 2 dl oleje
  • ¼ l octa
  • 20 dkg cukru
  • 1 lžíce soli
  • ½ balíčku DEKA   -  bez zrníček
Postup:

vařit  asi 40 minut, podle toho, jak to chceme řídké nebo husté a 15 minut sterilizovat. Výborné do gulášů, do směsí na špagety apod.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Mandlový likér*Vánoční kuchařka-nápoje

Ingredience
  • 2 konzervy slazeného kondenzovaného mléka
  • mandlový puding
  • 1/2 litru rumu
Postup

Neotevřené plechovky kondenzovaného mléka vložíme do vody tak, aby byly téměř potopené a vaříme 2 hodiny. Pak plechovky vyjmeme a necháme vychladnout. Uvaříme si 1/2 litru pudingu. Při chladnutí jím občas mícháme, aby se netvořil škraloup. Obsah z plechovek vložíme do mixeru, přidáme puding a šleháme. Přiléváme rum. Přelijeme do lahví (množství 1 litr) a hlavně odneseme co nejdříve do sklepa a nejlépe co nejdál, protože velmi láká k ochutnávání. Podáváme vychlazené.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Mandarinkový džus*Vánoční kuchařka-nápoje

Ingredience
  • 9 mandarinek
  • 5,5 litru vody
  • 2 lžičky kyseliny citronové
  • 30 dkg cukru
Postup

5 litrů vody převaříme s cukrem. Oloupané mandarinky řádně po částech spolu s 0,5 litru převařené vody rozmixujeme. Přelijeme do větší nádoby, přidáme kyselinu citronovou, promícháme a přilijeme 5 litrů převařené vychladlé vody s cukrem. Opět promícháme a přecedíme buď přes sítko nebo plenku, přelijeme do lahví a uložíme v chladu

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Vaječný koňak*Vánoční kuchařka-nápoje

Ingredience:
  • 12 žloutků
  • 1 l mléka plnotučného
  • 1 slazené mléko SALKO
  • 1 vanilkový cukr
  • ½  l rumu
Postup:

Mléko se převaří a nechá vychladnout .Přidáme 12 žloutků .Rozšleháme a hřejeme do zhoustnutí . Potom vmícháme slazené mléko a po vychladnutí rum.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Angličký punč*Vánoční kuchařka-nápoje

Ingredience:
  • 100g krystalovéhoh cukru
  • 500ml horkého silného čaje
  • 500ml sherry
  • 50ml araku (nebo vodky)
  • šťáva a nastrouhaná kůra z 1 citronu
Postup:

Cukr rozpustíme za stálého míchání v horkém čaji, přilijeme sherry, arak, citronovou šťávu a kůru. Vše zahřejeme téměř k varu, ale nevaříme.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 20] Poslední články ze všech deníků 2130 z 265 [Dalších 235 >>] 

Upozornění:
Dalších 103 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.