Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Všechny naše deníky

  • - Hry, říkadla a spol.  (25 článků)
  • - Naše kontakty  (35 článků)
  • - Vzkazy maminkám  (2 články)
  • Adamci  (3 články)
  • Amanda01  (5 článků)
  • Daddy  (2 články)
  • Katerrrina  (2 články)
  • Larsi  (3 články)
  • LenkaHB  (3 články)
  • Lucie 30  (1 článek)
  • Lucka, ročník73  (8 článků)
  • Lydushe  (8 článků)
  • Nikolice  (2 články)
  • Rady  (2 články)
  • Senedra  (2 články)

[<<Předchozích 10] Poslední články ze všech deníků 1120 z 265 [Dalších 245 >>] 
 Nakládaný hermelín*Vánoční kuchařka-pokrmy

Ingredience
  • 4x hermelín
  • 10 kuliček jalovce
  • špetka sladké papriky
  • špetka pepře
  • lžička tymiánu
  • špetka rozmarýnu
  • 2x bobkový list
  • 8 stroužků česneku
  • 2x feferonka + orientální koření
  • 1x cibule
  • 1dcl oleje

 nechat 24 hodin uležet

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kuře Malika Káfúra*Vánoční kuchařka-pokrmy

Ingredience:
  • kuře
  • cibule
  • česnek
  • olej
  • bobkový list
  • tymián
  • mletá skořice
  • mletý zázvor
  • práškový cukr
  • vejce
  • pepř
  • sůl
Postup:

Kuře očistíme a vykostíme. Nakrájíme na menší kousky a na oleji prudce osmažíme. Kousky kuřecího masa vyjmeme a na zbylém oleji osmahneme větší množství nasekané cibule dozlatova. Přidáme veškeré koření a drobně nasekaný česnek, podlijeme vodou. Jakmile začne voda vřít přidáme osmahnuté kuřecí maso. Zmírníme oheň a pozvolna dusíme. Pokud možno, tak už nepodléváme, aby vznikla hustá omáčka.

Vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme je na malé kousky. Servírujeme s rýží posypané pokrájenými vejci. Je vhodné doplnit toto jídlo zeleninovým salátem.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| 1 komentář | Přidej komentář | Poslat mailem
 Burácející hrom - silvestrovská pomazánka*Vánoční kuchařka-pokrmy

Ingredience:
  • půlka středně velkého celeru
  • 10dkg nastrouhaného eidamu
  • 1 lučina
  • 1 majolka
  • 2 lžíce worcesteru
Postup:

Celer nastrouháme a se vším smícháme v jednu hmotu. (Čím hustší tím lépe ). Pak namažeme na plátky veky či na půlky housek a ozdobíme petrželkou nebo kápií.

Dobrou chuť a veselou noc !!

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kakaová bomba*Vánoční kuchařka-pokrmy

Postup:

Svaříme 3 dcl vody + 1 kakao a necháme vychladit.1 máslo, 3 žloutky, 11 dkg cukru moučka - umícháme do pěny. K tomu přidáme 2 balíky dětských kulatých piškotů + vychladlé kakao. Smícháme všechno dohromady.

Srnčí hřbet vyložíme celofánem a do něj uplácáme hmotu. Dáme na 24 hodin do lednice.

Krájíme na plátky a můžeme ozdobit šlehačkou.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Sváteční roštěnky*Vánoční kuchařka-pokrmy

Postup:

Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme přes noc rozležet v chladničce. Druhý den na oleji opečeme , přendáme do zapékací misky nebo na pekáč, poklademe půlkami kompotovaných broskví a na ně položíme plátky hermelínu plísní nahoru. Přichytíme párátkem, podlijeme zbylou šťávou z pánvičky a dáme zapéci do trouby.

Podáváme s bramborovými hvězdičkami: Brambory oloupeme, nakrájíme, uvaříme doměkka. Vodu slijeme, ochutíme solí, špetkou muškátového květu a se zakysanou smetanou vyšleháme na kaši. Sáčkem na zdobení dortu tvoříme na plechu větší hvězdičky, které upečeme dozlatova.

Podáváme se zbylým broskvovým kompotem.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Mexické maso*Vánoční kuchařka-pokrmy

Ingredience:
  • 0,5 kg mletého hovězího masa
  • 1 malá cuketa
  • 1 paprika ( nejlépe žlutá , červená , aby pokrm byl hezky barevný)
  • 1 rajský protlak (větší)
  • 1 sterilované červené fazole
  • 1 kysaná smetana
  • sůl dle chuti

Koření:

1.varianta - trochu skořice

2.varianta - paprika sladká a pálivá

Postup:

Maso osmahněte na trošce oleje , přidejte rajský protlak , sterilované fazole, sůl dle chuti a koření dle chuti. Poduste maso a nakonec přidejte na kostičky nakrájenou cuketu a papriku. Chvíli ještě poduste tak, aby zelenina zůstala "křupavá". Při podávání ozdobte navrchu kysanou smetanou. Lze podávat s chlebem, brambory a rýží.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Silvestrovský punč - 5 porcí*Vánoční kuchařka-nápoje

Ingredience:
  • 2,5 dl červeného vína
  • 2,5 dl bílého vína
  • 12 dkg kandovaného cukru
  • 2,5 dl vody
  • 1/16 l vodky nebo třešňové pálenky
  • 0,5 dl citrónové šťávy
Příprava:

Do kastrolku nalijeme vodu, přidáme kandovaný cukr a na ohni jej rozpustíme. Rozpuštěný kandovaný cukr prolijeme sítkem do hrnce, přilijeme víno a silně nahřejeme. Nakonec přilijeme citrónovou šťávu, vodku nebo třešňovou pálenku, nalijeme do zahřátých sklenic a podáváme.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Novoroční punč 8 porcí*Vánoční kuchařka-nápoje

Ingredience:
  • 7,5 dl vody nebo slabšího čaje
  • 20 dkg cukru
  • 3 pomeranče
  • 1 citrón
  • 2 hřebíčky
  • kousek celé skořice
  • 0,5 l červeného vína
  • 2 dl rumu
Příprava:

Do hrnce nalijeme vodu nebo slabý čaj, přidáme cukr, ze 2 pomerančů a z poloviny citronu ostrouhanou kůru, skořici a hřebíček a asi 5 minut vše povaříme. Pak směs prolijeme sítkem do jiné nádoby, přilijeme víno, postavíme na oheň, zahřejeme téměř k bodu varu, pak odstavíme, přilijeme šťávu z pomerančů a citrónu, rum a zamícháme. Hotový punč nalijeme do nahřátých sklenic a podáváme.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Bowle se šampaňským 10 porcí*Vánoční kuchařka-nápoje

Ingredience:
  • 2 citróny
  • 2 pomeranče
  • 500 g zeleného hroznového vína
  • 125 g cukru
  • 400 g třešní naložených v Maraschinu
  • 1 dl Maraschina z třešní
  • 1/8 l sherry
  • 1/8 l brandy
  • 3 láhve šampaňského
Příprava:

Citróny a pomeranče nakrájíme na plátky a vložíme do skleněné teriny, přidáme hroznové víno na půlky a bez peciček, cukr, třešně, Maraschino, sherry a brandy, promícháme a necháme několik hodin vychladit. Před podáváním dolijeme vychlazeným šampaňským.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Smrt v sedle*Vánoční kuchařka-nápoje

Ingredience:
  • 0,2 l Coca-coly
  • 0,05 l Rumu
  • 0,25 l Piva světlého
Postup:

Do půlitru nalijeme vychlazenou colu, přidáme rum a dolijeme pivem. Opakujeme pokud nám síly stačí.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 10] Poslední články ze všech deníků 1120 z 265 [Dalších 245 >>] 

Upozornění:
Dalších 103 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.