| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : leden 2011

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

  (?)
[<<Předchozích 120] Názory 121130 z 11794  [Dalších 11664 >>]
Illaaa+Petřík 74800
8.11.2013 23:48:25
Zdárec holky,

Tak jsem v úterý vyzkoušela tu naší lesní školku a závěr je ten, že pro nás rozhodně není. Aspoň tedy teď. Abych tam byla schopná Petříka nechat samotného, tak by musel být o trošku starší a taky by nesměla zrovna začínat zima. Většina času byla venku, což bylo samozřejmě v pohodě, ale když jsme potom přišli asi v půl druhé do „klubovny“, tak to bylo pro mě docela nemile překvapující (jemně řečeno). Vůbec se tam netopilo, rozbité okno, místo židliček u stolu stupátka…. Prostě fakt dost syrová lesní školka. Lektoři vypadali dobře, příroda okolo taky, ale tohle bylo na mě moc. Ani to nedokážu popsat, nebyla tam zavedená voda, děti měli chemický záchod, dospělí chodili na nádražní záchod.
Teď jdu v pondělí zkusit od prosince zarezervovat půldenní školičku, která je taky na Praze 5 a na kterou jsou dobré reference. Jen tam musí Petřík od prosince, protože by mi místo nedrželi. Tak jsem na to zvědavá, jak to bude zvládat. A taky jestli jim nebude vadit, že Petřík mluví minimálně. Teď se tedy dostal do fáze opakování a nějaká nová slova už taky používá. Ráno mě např. tahá z postele se slovem vstávat :o))))

Maffii a co školka u vás? Daník myslím nastupoval teď od listopadu, ne?

Ity, tak odplínkování závidím. Já se u nás snažím překonat svojí nedůvěru a Petříka pouštět ven bez plenky i když jedeme někam autobusem. Doma v pohodě, v blízkém okolí taky v pohodě, tak snad to zvládnu :o))))
To tvoje vstávání v 4,30 by mě asi zabilo, ale ty si určitě přizpůsobíš den podle toho, ne?

Hani, tak to je super, že jste se konečně se Semínkem sešly.

Minonk, taky mám strach, jak bude Petřík zvládat, že bude někde bez táty nebo mámy. To u nás ještě nikdy nenastalo, když nemáme hlídání, že……
Maffii+Ondra+Daníček 95722
8.11.2013 23:32:08
Ahoj holky,

u nas vsechno ok, Danik zacal tento tyden chodit do skolky (jen 3 dny v tydnu), je to montessori skolka kousek od nas. Maji moc hodnou pani ucitelku a opravdu ten system je jiny, nez v normalni skolce, je tam pomerne ticho, kazde dite se venuje sve cinnosti a pomucky maji moc pekne (Danika bavi skladat mapu Evropy, jsou tM barevne jednotlive zeme, na zdi maji plysovou kostru cloveka a dalsi zajimave veci, napr. velke akvarko, kde je misto rybicek mouka a deti si do ni mohou kreslit prstem). Prvni den byl uplne v pohode, druhy den rano trochu plakal a treti den taky. Kdyz jsem pro nej prisla po obede, ucitelka rikala, ze behem chvilky prestal plakat a zapojoval se do vsech cinnosti. Bude chodit i nadale 3x tydne, i kdyz nastoupim v prosinci do prace (2 dny se o nej postaraji babicky).
Jinak Danik je porad v pohybu, vubec neposedi, porad beha, skace, pres den si prakticky neodpocine a uz davno po obede nespi, porad mluvi a to dost hlasite, tak opet zacinam mit pochybnosti o jeho hyperaktivite ... Koncem listopadu jdeme na 3letou prohlidku, tak se zeptam doktorky.
Sportovne je opravdu sikovny, novinku mame, ze se naucil sjizdet po tyci (mame na detskem hristi), povesi se tam, chvili se drzi a pak sjede. Budu se muset porozlednout po nejakem sportovnim krouzku, i kdyz ve trech letech moc velky vyber neni.

Ondra je ve skole spokojeny, ma same jednicky, uceni mu zatim jde samo ... Snad mu to vydrzi ...

S Danikem jsem byla na alergologii, na jare mu porad taklo z nosu. Dr. nas poslala na krev, vysoedky budou za tyden, tak se obavam na co vsechno bude alergicky.
Ondra byl na testech v pondeli ( podkozni na ruku) a ma alergii na jarni travy, brizu, kvetouci obili, jablka a kocky. V sesti letech je toho az az. Dle dr. se to s vekem bude menit.

Zatim je to vse, jdu spat, brzy napisu vic.
Mejte se krasne a zadne nemoci. ~3~
ity 81567
6.11.2013 14:43:33
ahoj,tak jdu něco hodit do placu,venku se ochlazuje,tak se třeba ostatní přidají a pokecáme~;)

Deniska byla 1x ve školce asi 2hodiny a nešla jsem s ní.šla sama a to proto,že se pak dětem špatně vysvětluje,že tam musí být bez maminky,když minule tam s nama máma byla.
No zvládla to v pohodě,žádná slzička,během píštího týdne půjde zase na chvilinku.

Minonk-já nepracuju pořád,naopak si užívám dětí,hlavně Denisky:-)
do krámu jdu tak 1x týdně odpoledne,někdy v sobotu a to je takové milé odpočinutí od domácnosti
minulý týden jsem byla 3dny za sebou a to byl teda mazec
vstávání ve 4:30,v 11 domů
do 14hod. jsem byla s dětma a pak zase prodávat do 17.30
to bylo velmi náročné,domácnost,vaření,úkoly s Pavlínkou a do toho jsem byla pěkně nevyspalá

nevím přesně,jak to bude od ledna,to se vytříbí,ale budu chodit snad jen ráno do 11hod. a pak se budu věnovat dětem-uvidíme

jo a musím tu veřejně pochválit Denisku,jak začala být ve dne bez plín,už jsem jí je nikdy na noc nedala a ona se vážně nikdy nepočůrala,je na to fakt dobrá~g~

jinak u nás vše v zajetých kolejích,ve škole už si Pavlínka zvykla,psaní úkolů už ji nebaví a má to na háku~R^
příští čtvrtek máme první rodičák

Deniska je zvídavá až moc,pořád ted slyším kdo? proč? co to je? atd.

Hani,porad dárky k vánocům??
pro Denisku mám - chodící panenku,šmoulíky,lego
pro Páju- aktivity,malování-šminky,koloběžku
pro manžela- NEVÍM

tak brzo pište děvčata~:-D
Hanka+L+A+V 28463
4.11.2013 21:31:06
Ahojky, jdu to tady trošku rozvířit :).

Měli jsme o víkendu na návštěvě Semínko s Rubínkem a přijeli tentokrát i s tátou. Bylo to moc fajn, je vidět, že jsou děcka už větší, nemuseli jsme je moc hlídat, zabavily se samy a my si mohli i trošku popovídat. Rubínek je moc šikovnej, krásně samostatnej, dokáže si moc pěkně vyhrát (taky tu byla spoooousta hraček a pro něj neokoukaných) a je to teda rozoumek ~:-D. Anežka ho pořád opečovávala, Vojta trošku zlobil, bránil si svoje hračky...ale jinak to šlo. MOc příjemnej den, jen jsem si pak večer uvědomila, že jsme neudělali ani jednu fotku ~n~.

Jinak se máme fajn, děti jakš takš zdravé, v práci už je toho víc a víc, uvidím jak moc toho budu na zkrácený úvazek zvládat. Už pomalu začínáme vybírat vánoční dárky, Anežku a Vojtu máme vyřešený, Lucce nevím...ale to si nějak ještě sedne.

Tak se mějte všichni krásně.
Hanka+L+A+V 28463
24.10.2013 22:45:10
Ahojky,

Vojta měl dva dny horečku, virovou angínu, ale už je dobrej. Snad to nechytí holky.
Jinak se máme fajn.

Semínko kamarádce gratuluju k miminku! A zvládly jste to tam krásně! Ono je dobře tam mít takovou zastánkyni. Sestry a doktoři využívají že je ženská zesláblá a v podstatě neschopná obrany po porodu.

A noční hlídání nehody mě pobavilo, chápu, že tebe určitě ne. Ale to se všechno srovná. I když spát na igelitu je fakt opruz, určitě tak nebudete spát dlouho.

A počítám teda s tím 29.11. že se uvidíme, ještě se v pondělí zkontaktujem a domluvíme detaily.

Illaaa tak držím palce, aby se školka Montessori líbila a dařilo se.

Minonk to je Daník borec, že to tak zvládá! Slzičky jsou normální i u daleko větších dětí! A nesmíš na to tak myslet, děcka hrajou největší divadlo před maminkou, jak odejdeš, tak se brzo uklidní. Já řvala když šla do školky Lucka, Anežka a jak půjde Vojta, budu brečet taky. ~n~ Přece jen je to první takový samostatný vykročení z domu!

Všem přeju krásný podzim a vyhýbejte se bacilům.
minonk 109764
23.10.2013 9:10:51
Ahojte holky,
jen v rychlosti poinformuju o našich prvních dnech ve školce..
První dopoledne Daník zvládnul uplně skvěle. Sice bylo vidět, že má trochu strach, ale vůbec nezaplakal, zamával mi z okna a ja odjela - no a já si musela zastavit po cestě a pobrečet si ~j~
no, ale bohužel včera, druhé dopoledne, už Daník plakal ráno doma. Ve školce taky plakal když jsem tam přišli, ale pak mě docela nechal jít pryč. Pak byl prý v pohodě a zapojoval se do her, ale jak se blížil oběd, už začal zas poplakávat kde má maminku, takže když jsem pro něj po obědě přijela, měl uplně rudé oplakané očíčka.. chudáček malinký. Myslím si, že se mu ve školce líbí, protože pak o ní mluví pozitivně, ale nezvládá dobře to odloučení ~n~
Zítra jde poprvé na celý den, tak jsem zvědavá, jestli jim tam usne a jestli nebude zas vyhlížet kolem oběda, že pro něj přijedu.
Ach jo, jsem z toho docela špatná, ale zas vím, že tam se nemá špatně. Učitelky tam jsou uplně zlaté, tak snad si brzo zvykne a hlavně ho brzo bude vozit tatínek, abych to já nemusela vidět ~j~
Bude tam chodit jen ve dnech kdy budu v práci, takže některé týdny víc, některé míň, v průměru 8 dní v měsící, tak snad to nějak brzo zvládnem..

Semínko, teda to si dobrá, že si byla kamarádce u porodu a taky že jste zvládli ten bonding!! Já jsem se ho snažila prosadit u Apolináře, aby mi ho dali na břicho jen na minutu a pak at ho klidně zabalí, ale odmítli. I manžel jim to tam několikrát říkal, ale smůla.. nevím proč jim to tak extrémně vadí, za pár vteřin to dítě neprochladne.. přitom na před porodních kurzech mě neustále opakovli, že udělají co budu chtít.. pche..

jdu rychle poklidit a půjdem ven, je ted tak krásně poslední dobou ;) ~3~
Illaaa+Petřík 74800
20.10.2013 22:31:55
Semínko, tak to jsi dobrá, že jsi dokázala takhle podpořit kamarádku. A zvlášť, že jsi dokázala zabránit odnesení miminka. To jsem já sama za sebe v Motole nedokázala. Jinak je pravda, že v nemocnici musíš mít štěstí na doktory a situaci. Já jsem se samotným porodem byla spokojená, ale po porodu už tolik ne. Taky bych kvůli tomu při případném dalším těhotenství uvažovala o jiné porodnici než Motol. Při mém „štěstí“ bych ještě měla smůlu na nějakého „zasloužilého“ doktora, který by si chtěl dělat vše podle sebe.
Petřík nesnáší cokoliv pod svou hlavou, tedy kromě mé ruky :o))) No, jsem ráda, že jsme si kdysi koupili postel širokou 160 cm, rozhodovali jsme se mezi 140 a 160 :o)))) Tak do půlky mého těhotenství jsme spávali pod jednou malou peřinou, tak jsme opravdu větší postel nepotřebovali :o)))
Já se jdu podívat teď ve čtvrtek na tu naši lesní školku, uvidíme, co na to Petřík.
Dneska ale dostal rýmu, tak snad se z toho brzy vyhrabe. V úterý jsem si chtěla popovídat s majitelkou Montessori školky, tak to budu muset odložit. Asi ho zkusím přihlásit na Montessori pracovny, abych viděla, jak se na to bude tvářit. Jenže tam bude muset někdy manžel, protože to je v den, co chodím do práce a tomu se tam děsně nechce, zrovna teď jsme o tom hodili řeč :o(

Minonk, tak to máte krásné vyhlídky, když se vám ten baráček už tak blíží.
A jak jste dopadli v té školce? Zvládnul to Daník?

Já jsem teď tak nadšená, že je letos parádní podzim. Včera jsme jeli na výlet do Mníšku a příští víkend asi sjedeme na chat, ač je už zazimovaná :o)))) Však na jeden den to je taky dobrý, aspo%n jí zkontrolujeme a na oběd si zajdeme do sousední vesnice.

Včera jsem se chystala na cvičení, konečně jsem se k něčemu dokopala a ono nakonec odpadlo. Uááá. Takhle mi hází klacky pod nohy :o)))) Potřebuju se dát konečně trochu fyzicky dohromady. No, hold to musím zase zkusit jinde někdy příště. Tohle bylo cvičení, které je jednou za měsíc – dvouhodinová sestava na záda. Ale koukala jsem, že na Andělu je v neděli v podvečer jóga zaměřená na záda a ještě pro začátečníky, tak se tam chci zkusit poptat, že bych tam třeba příští týden zašla.
Semínko + Tygřík 108315
18.10.2013 22:49:12
Ahoj holky,

mám za sebou docela náročné dva týdny. Blížící se porod kamarádky, do toho práce, škola...úplně jsem měla výčitky, že se nemám čas věnovat Rubínkovi...Kamarádka dva týdny přenášela (lépe řečeno byla 2 týdny po termínu porodu) a tak jsme čekaly každý den, že se něco stane a nic. Nakonec začali v pondělí večer s preindukcí a v úterý s indukcí...V úterý se to nerozběhlo, tak se začalo ve středu znovu a večer před 22 hodinou přišla holčička na svět. Uff, takt to byla fuška, i když jsem nerodila osobně. No a jestli jsem přemýšlela, že bych druhý porod možná zvládla v klasické porodnici, že už bych si to ustála, tak po tomhle zážitku jsem se rozhodla, že to fakt ne. Aby mi každou chvíli někdo točil monitor a hrábl do mě každý, kdo šel okolo, to si nechám ujít. Jediné, z čeho mám fakt radost, je to, že porodila normálně (už od začátku strašili s císařem) a že jsme nakonec uhádaly poporodní bonding - dali sice holčičku na pár minut na bříško, ale pak ji hned chtěly ženské z novorozeneckého "pro sebe". Dovolily jsme doktorce, aby ji prohlédla a poslechla fonendoskopem, dokonce, aby ji odsály, ale jak ji chtěly brát "jen na chvíli" zvážit, umýt, obléknout, zabalit, tak jsem zakročila a holčičku dala kamarádce na břicho, přikryla zavinovačkou a už jsme ji nedaly. Babky byly naštvané, že to potřebují zavést do počítače, že holčička je prochladlá (aby ne, když ji tam na studené podložce několik minut vyšetřovaly) a že ji maminka nezahřeje tak, jako zavinovačka...no měly smůlu ~j~. Na druhý den jsem jí pomohla s kojením (nikdo neřešil, že se jí nepodařilo 12 hodin po porodu holčičku přiložit, přestože si zuřivě cucala ručičku a pusinkou chňapala po všem, co připomínalo prs...) a už to krásně zvládají samy, zítra pojedou domů, nemocnice fakt není dobré místo na porod ani poporodní období, brrr.

No a jinak jsme se všichni moc těšili, hlavně Rubínek se nemohl dočkat narození miminka. Když jsem jela v úterý do porodnice, tak mi říkal: "maminka nejede do porodnice, maminka nemá v bříšku miminko, Rubínek pojede, Rubínek má v břísku miminko a přiveze ho Zdeničce". A pak taky říkal, že pojede do porodnice na bagru :-). A že má sestřičku. Když jsem se ptala kde, tak řekl že v bříšku :-). No kdybyste nevěděly, jak přichází děti na svět, tak si to můžete poslechnout zde: https://www.youtube.com/watch?v=2bpjxaPViQ4

MINONK, tak vy už taky do školky? To je fakt blbé, když Ti nedovolí tam s ním třeba první den nebo aspoň první hodinu být. Mě rovnou řekli, že tam můžu být i druhý den, jestli chci...ale Rubínkovi se tam tak líbilo, že to nebylo potřeba ani ten první den. Možná tu první hodinu, pak už určitě ne. Tak třeba to Daníkovi taky sedne. Aha, tak už tam včera poprvé byl? Jak to dopadlo?
A ten půlúvazek Ti přeju...to bych potřebovala taky, ale v našem oboru je jich minimum...

ILLAAA, píšu, ale to nevadí :-). Chodí zatím na dva dny v týdnu. Mohl by klidně častěji, ale já si ho chci ještě užít, dokud to jde. Až nastoupím do práce, tak vím, že to v pohodě zvládne.
No se spaním to mám tak: máme opravdu širokou postel (2 metry). Já mám malý zdravotní polštář (nesnáším velké a rozpláclé) a tak se vedle vejde takový malinky placatý Rubínkův (jen na něm usíná). Ale kdyby chtěl, tak může spát bez něj, místa máme takhle dost. Spíš řeším občasné nehody. Rubínek prohlásil, že plínu nechce a hrozně se bránil, tak jsem mu ji nedala. 14 dní byl suchý a já jsem pořádně ani nespala, kdyby se mu chtělo, abych ho rychle dala na nočník pořád jsem kontrolovala, jestli je suchý. Byl. Tak jsem si řekla, že už asi k tomu dozrál a jak je bez plíny, tak se nepočůrá. Poprvé jsem fakt tvrdě usnula a co myslíte? Počůral se ~t~. To bylo jak noční můra. Zase jsem nemohla zabrat a on byl suchý...a pak další nehoda. Blbé je, že spí na mojí půlce a já spaní na igelitu nesnáším. Jenže praní potahů je taky dost náročné, obzvlášť, když už je docela chladno a neschne to tak rychle...
A Rubínek už si taky všude vleze s pomocí židle. A taky si nosí nůž i prkýnko na stůl a krájí si jablko či cokoli jiného. Naštěstí se zatím říznul jen jednou a lehce, tak ho pod dozorem necháváme krájet, je hrozně šikovný, zvládne už i příbor (ale je to namáhavé, takže se brzy vrátí k osvědčenému jedení rukama ~t~)...Však taky pořád trénuje, když nemůže krájet doopravdy, tak krájí aspoň příborákem plastelínu ~:-D

HANI, těším se na toho 29., protože ve středy chodím do práce a Rubínek do školky. Nebo to školka nebude? I kdyby ne, tak do práce musím...

HOFLENKO, juuu, vy už máte postaveno a nastěhováno? To byl teda fofr!!!!! Tak moc přeju příjemné bydlení, to zařizování je sice náročné, ale když člověk ví, že to dělá na svém, tak je to smysluplné a příjemné...A taky přeju dobré sousedy. S tou cystou je super, že máš nějaké možnosti, že nemusíš hned na laparku a s tím spojené odebírání...ve Tvém věku mi to přijde fakt drsné. Nechceš pak zkusit nějaké byliny? Kamarádkám zabraly Jonášovy kapky....




minonk 109764
11.10.2013 15:09:25
Ahojte holky,
no dobře, taky nebudu ostuda a po dlouhé době napíšu..~j~

Markét, je mi moc líto co se stalo Kačence, je to fakt otázka vteřiny nepozornosti a hned může nastat taková situace u každé z nás. Snad už je Kačce líp a nebude mít s pusinkou nebo nosánkem potíže.
Daník je takový strašpytlík, takže dokonce sám vyžaduje, abych u něj stála a jistila ho.. Obvykle mě to trochu vadí, protože chce asistenci i u jednoduchých prolízaček, ale zas lepší, že se bojí a neleze bez strachu všude...

Semínko, teda, Rubínkovi historky jsou fakt legrační. Ale teda s rohlíkama bych já asi tak trpělivá nebyla, cože asi není dobře. Často si uvědomuju, že na Daníka zbytečně hned zakřičím když něco provede, přitom bych mu to mohla říkat klidněji.. Ale nejvíc mě pobaví, když něco malého provede a kouká na mě svýma roztomilýma očíčkama a říká mi - to nevadí maminko, to nevadí ;)

Hanko si dobrá, že už jste se sladili s odvozem a přívozem děti. VOjta je teda celý týden s vašima? Nebo pracuješ jen na částečný úvazek, už si nějak nevzpomínám..

Hoflenko, teda upřímně a bez ostychu ti teda strašně závidím!! Jak rychle jste postavili, zařídili a vybalili!! A hned si tam našli kamarády, fakt skvělé!! My ted dostali stavební povolení na náš baráček, takže začneme na jaře stavět a nemůžu se dočkat. Ted bydlíme u mojí mamky v horním patře. Sice to máme uplně oddělené, ale je to tu malé a hlavně furt mamka zasahuje do našeho soukromí, takže se těšíme do svého. Tě budu pak muset vyzpovídat, aby si mi poradila s různýma věcma ~:-D

Ity ty budeš dávat někam do školky, nebo zatím ne? Ty stejnak neustále pracuješ, tak si stejně moc klidu neužíváš, vid?
A chodíte na moc zajímavé kroužky.. taky bych ráda chodila, ale ted se nějak na podzim bojim všech nemocí, tak raději chodíme spíš jen ke kamarádkám..

Nám jde Daník příští čtvrtek poprvé na zvykačku do školky. Uplně jsem z toho dojatá (jsem praštěná matka). Jsem zvědava jak to bude probíhat, protože je ted nějaký mamánek, tatánek. No, uvidíme, ale obávám se, že budu odcházet a on bude šíleně ječet, ale pak snad už bude dobrý a zaujme ho něco. U nás ve školce bohužel nejde že bych tam s ním nějakou dobu byla a pak odešla, což mě mrzí. Příjde mi to jako obrovský skok, že jde do uplně cizího prostředí, cizí učitelky a bez maminky a tatínka.. Tak snad to zvládne, ale podle toho jak si to po sobě čtu, tak to možná zvládne líp jak já ~t~

Já budu zas přes zimu pracovat na částečný úvazek a už se na to zas dost těším, až zapojím mozek a trochu obnovím znalosti. Jak začíná být škaredě, tak se mi chce pracovat ~j~

Tak musím běžet, Daník mi tu vytahal špagety po celé kuchyni...

Ahojte

Illaaa+Petřík 74800
11.10.2013 2:51:41
Moje předsevzetí něco napsat taky pořád bere za své :o( Tak jdu napsat aspoň pár řádků teď, v tuhle nekřesťanskou dobu…
Silou vůle jsem se v jednu vytáhla z postele, abych něco dodělala do práce, co jsem na zítřek slíbila. To je nejhorší, když jde člověk uspávat a je sám víc unavený, než to uspávaný dítko, že… Zvlášť, když to své dítě nemá naučené na samostatné uspávání, že……

Zítra mám taky nějak rozlítaný den, objednala jsem se na hudební kurz (Semínko ke stejné lektorce, jak jsem ti doporučila, ale na jiné místo) a to do Zadní Třebaně, tak to budeme mít i s výlet vláčkem. Už se moc těším, doufám, že to bude stejně pěkné, jak minule. Původně jsem si říkala, že půjdeme až příští týden, ale když jsem Petříkovi říkala, že vláčkem zítra nepojedeme, tak protestoval, no tak, co mi zbývalo :o)))
Pak se chystáme asi na farmářský trh a odpoledne musím odvézt věci do podzimně-zimního bazárku (Maffii k Vám na Prosek :o)))). Zrovna to je v ZŠ, kam jsem chodívala, tak aspoň uvidím, jak se to tam za tu dobu změnilo.

Hoflenko, tak to jsi tedy dobrá, že už máte i všechno vybalené. Věřím, že jsi spokojená, doufám, že se taky někdy přestěhujeme takhle do domku. A s tím MC by to bylo ještě lepší, tak držím palce.

Semínko, tak taky školka. Podle toho, co popisuješ, tak jsi vybrala dobře. A jak často tam Rubínek chodí? Doufám, že to tam nepíšeš, četla jsem to odpoledne, tak mi teď možná nějaké detaily unikají :o))
Tak snad vám vyjde příště ten kurz, však píšu výš, že tam jdeme zítra. Myslím, že tobě se to bude určitě líbit a o Rubínkovi nepochybuju.
Ty Rubínkovy hlášky jsou moc pěkný, to já si tedy zatím moc nepokecám…
Já jsem se teď snažila najít nějaké pohybovky pro Petříka a je to tedy bída. Teď se dostal do fáze, že ho v rámci kurzů v MC nejvíc baví opičí dráhy, skákání, běhání atd. Teď jsem vyzkoušela nově u nás ve fitku kurz Cvičení s dětmi od 2 do 4 let, které je přímo v tělocvičně a čekala jsem od toho tedy pohybově víc. Ale je to jednorázové, v docházkové vzdálenosti, v dobrý čas, tak tam možná budeme chodit, protože ten kurz sám o sobě špatný nebyl, jen jsem myslela, že tam bude právě víc toho pohybu. A ještě by tam měl mít kamarádku a kamaráda, co známe tady z okolí. A jelikož už to brzy nebude venku na chození na hřiště, tak to bude mít místo toho. Super je to, že to je jednorázové, takže jak se nám bude chtít. V pondělí dopoledne chodíme na hudební dílničku a ve čtvrtek odpoledne zase do RC Montessori, kde se mu taky líbí. Mají to udělané moc hezky, sice tam jsou všechny děti, kromě jednoho chlapečka, mladší, jak on, ale to mu nevadí. Takže se prostě taky nenudíme :o)))
Jak jsi psala dřív o tom spaní, jak to máte udělané s polštáři? Petřík chce spát na rovině, takže mi jsme si dali polštáře na výšku, aby měl mezi námi mezeru bez polštáře.

Hani, ani si nedokážu představit, že si v tom počtu dětí dokážeš najít dobrý režim v kombinaci s prací :o))

Markét, teda po takové době rovnou takovýhle příspěvek :o(
Ať je Kačence brzy líp, užila si tedy dost :o( Za sebe musím říct, že rozhodně nesouhlasím s tím, jak je vždycky v různých odborných příspěvcích hláška, že za úrazy můžou hlavně rodiče. Když vidím Petříka, tak se divím, že to u nás zatím zůstává jen u šrámů a boulí. V poslední době se mi začíná vrhat na nože, jak se opičí po mamince. A můžeme je mít kdekoliv, naopak, když jsou hodně vysoko, tak je to akorát nebezpečnější, že. Nějaké dětské pojistky ho už rozhodně neobalamutí, na to je už moc velký.
Třeba se rozhodne, že si chce vzít jabko, tak si jde hned pro nůž, příp. pro škrabku, aby si ho oloupal a už do něj začne píchat. Venku zase někdy trnu na schodech, kterých tady máme požehnaně, zvlášť, když něco nutně musí přes ně odnášet, např. motorku. Tatru mu radši beru, ta by ho akorát převážila :o)))

Maffii, tak značky aut by Petříka možná braly taky, ale maminka je na ně tupá, tak já jsem to hned v zárodku převedla na barvy aut, příp. jsem ještě tak schopná dodat, že to je dodávka nebo nákladní auto :o))) Aktuálně ho zaujaly nenarovnaná kola u zaparkovaných aut a taky zkoumá tvar dvířek do nádrže :o))) No, víc po mě chtít nemůže :o)))) Ale je spokojený, ukazuje mi, když jsou v dohledné vzdálenosti auta stejně barevná.
Myslím, že ses dřív ptala na tu školku, tak nová lesní školka je přímo v Hlubočepích, vznikla asi až letos v lednu a to 2x týdně a teď od září je 3x týdne. Jmenuje se Prokopáček. „Sbírají“ děti přímo na Smíchovském nádraží a pak jedou hromadně jednu stanici vlakem, což je podle mě pro rodiče super. No, kdyby nám tady znovu udělali slibovanou vlakovou stanici, tak bych mohla Petříka rovnou házet do vlaku :o))) Ale uvidíme, kam nás to zavane.

Ity, tak samostatná cesta autobusem do školy je určitě velký předěl pro dítko :o)

Včera nám přišel konečně dřevěný stolek se židličkou pro Petříka, našla jsem pěkný, za slušný prachy, tím myslím za Kč 700,- včetně poštovného, přímo od výrobce. Tak jsem ráda, Petřík si to hned vzal za svý, nosí si tu soupravu i do koupelny :o)) a o židličce ani nemluvím, tak je krásně lehká, tak si jí přenáší tam, kde se zatím nemohl jednoduše dostat, že….. uáááá.


No, koukám, že jsem se nakonec rozepsala, tak snad to má hlavu a patu :o))) a já jdu chrnět.
[<<Předchozích 120] Názory 121130 z 11794  [Dalších 11664 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.