| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : leden 2011

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

  (?)
[<<Předchozích 130] Názory 131140 z 11794  [Dalších 11654 >>]
Hanka+L+A+V 28463
10.10.2013 22:39:40
SEMÍNKO tak jsem koukala na tu školku a vypadá to dobře. Hned jsem si říkala, že na Kamenáč byste to měli daleko.
Jinak k operaci Lucky. Zatím nic novýho, čekáme až nám přijde termín, jsme na pořadníku. Prý by to mělo být do vánoc, tak uvidíme.

U Anežky je to těžký, na jedné straně je strašně šikovná, už umí spoustu písmenek přečíst i napsat, na sporty jakýkoliv je šikula, zvládá spoustu věcí, ale na druhou stranu je strašně roztržitá, nepozorná... Takže jestli se z toho poučí není jistý ~d~

A musím to pěkný datum přesunout, Míšovi se to moc nehodí. Bude ve svátek taky doma a zrovna zprovozňuje krb, obkládá to za ním izolačním materiálem atd. a to by nebylo moc vhodný, abychom se mu tu pletli...stačí když musím držet stranou ty naše čertiska.
Co toho 29. nebo 30.10.? To už budu s dětma sama a budem mít klidněji.

HOFLENKO blahopřeju k přestěhování!! Domeček je víc práce, ale stojí to fakt za to!!! A navíc když vy máte všechno nový a nemusíte na to pár let vůbec sáhnout, tak to je značka ideál. A super, že si kluci našli hned kamarády. Jak to má Domík se školou? Chodí už na novým místě? A s prací v MC držím moc palce, aby to vyšlo. Bylo by to na prázdniny fajn být doma s dětma a nemuset shánět hlídání nebo si na střídačku brát dovolenou s manželem.
Cysta je nepříjemná, jak se pořád vrací. Snad ti to jemnější řešení uleví a na dlouho budeš mít klid!

Doufám, že se tu začnete ukazovat postupně všechny a častěji. ~3~
Hoflenka*Domik2007Misa2011 52147
10.10.2013 13:30:59
ahoj holky !
každý den si říkám, že se posadím k pc, dočtu vás a něco napíšu...ale znáte to...
zásadní novinka je, že už bydlíme ! a musím se pochválit, už mám vybalené všechny krabice ! myslela jsem, že se s tím budu trápit do vánoc,ale nakonec jsem se překonala :-) Abych vám řekla pravdu, tak jsem hrozně šťastná ! v domečku je krásně ! NECHÁPU, jak jsme mohli vydržet tak dlouho v paneláku... ale kdo nepozná, nepochopí... čeká nás tu ještě hodně práce, zahradu ještě nemáme a trávu budeme sít asi až na jaře, teď se to snažíme urovnat, sebrat kameny a jakžtakž porovnat... děti už si tu našli kamarády, takže už jsme měli i návštěvu sousedů doma a absolvovali drakiádu. je to fajn. dneska jsem byla s MIšákem v mateřským centru a nechci to zakřiknout, ale možná tam budu od ledna pracovat. bylo by to na zkrácený úvazek, a pokud bych nesehnala školku, tak bych si mohla brát Mišu s sebou, což by bylo super. bylo by to teda jen na půl roku, od ledna do června, protože je to dotované místo z úřadu práce, ale to by mi nevadilo, naopak, by se mi to hodilo, že bych na četvenec - srpeen byla na pracáku a mohla být s dětma doma. tak mi prosímdržtě pěsti, ať to klapne.
aby toho nebylo zase tolik pozitvního, tak mám opět problémy s cystou. dr už se rozhodla to řešit a doporučila mi operaci - laparoskopyi. zasese. já jsem odmítla, protože mi při lonském zákroku, kdy mi sebrali jeden vaječčník řekli narovinu, že pokud zase přijdu, vezmou mi všechno. a to nechci. takže jsme se dohodli na mírnějším řešení. zítra ráno nastupuji do centara, kde léči neplodnost a tam mi cystu odsají spodem při krátkobé narkoze (odebírají tak např. vajíčka na opoloděnní). takže nastoupím ráno a v poledne prý už mě pustí.t ak jsem na jednu stránku ráda, že to bude rychlé a jen se modlím, aby to pomohlo zase na dlouho dobu. tak na mě zítra myslete...dík !

dočetla jsem, ale u Markéty psaní s Kačenkou sjem si poplakala. ach jo, proč se takový příhody stávají vid´? věřím, že by sis radši nechala uříznout ruku, než aby se kačence něco stalo, věřím, že si to budeš vyčítat ještě hodně dlouho a že na to jen tak nezapomneeš. stjěn jako víme, že stačí opravdu sekunda a neštěstí je na světě. jen ti přeju, ať se z toho Kačenka dostane co nejdřív, ať se jí zahojí jizvičky na duši i na tělíčku a ať vás už nikdy nic tak ošklivého nepotká !!! a ač jednou stranou souhlasím s Dankou, že děti by měly spoléhat na sebe, tak já MIšáka taky na hřišti jistím, teda on mě odhání, že SÁM, ale pro svůj pocit stojím aspoň opodál... ale musím se pochválit, už jsem se naučila říkat DRŽ SE PEVNE, místo NESPADNI...

MAFFI Ondra je teda pašák, že chcemít kroužky každý den. my vybrali Domíkovi jen dva a myslím, že to bohatě stačí. odpoledne se chce ještě vyběhat a nebo si hrát a jinak by to všechno nestihnul :-)) K úkolům se stjěn dostaneme až večer, a to už vidím, že je docela unavený. zatím teda sbírá jen samé jedničkyu a s učením nemá problém, tak jsme ráda, ale až to začne být náročnjější, tak to budeme muset nějak překombinovat.

ITY Pavlínka je fakt borec, že jezdí sama busem. on jezdí ještě někdo ze sousedství ne ? a míry má teda naprosto stejný s Dominikem, jen ten je o skoro půl roku mladší. ale zase je to kluk. a taky se cítí být už velký, dovolila jsem mu jezdit s dětma SÁM na ulici před domečkem. což bych si na sídlišti nedovolila...holky fakt jsem ráda, že jsme se dokopali a přestěhovali.


Semínko + Tygřík 108315
9.10.2013 22:28:05
HANI, na Tebe je spoleh ~x~

Školku máme v Žabinách - http://cb.cz/brno.kralovopolska/web/rybicka/. Nevím, kam vozíš Lucku.

No a dítě v ulici, to je taky psycho ~a~. A to už bych si myslela, že na dítě v Anežčině věku už se člověk může spolehnout. Nicméně chci Tě utěšit, že i naše fena (až je to tvor nerozumný), po prvním vlítnutí pod kola a skřípění brzd, přestala vbíhat do silnice, přestože se jí to auto ani nedotklo...A děti jsou mnohem chytřejší, tak snad ten strach zafungoval a Anežka už to neudělá ~;((

28.10. je skvělé datum :-). A s chlapama by to taky nebylo špatné ~;)

Mimochodem, co Lucky operace? Kdy vás to čeká? Nebo už to má za sebou?
Hanka+L+A+V 28463
9.10.2013 21:59:49
Ahojky,

Semínko teda Rubínkův dopis jsem nerozluštila, ale určitě psal něco důležitýho ~;)

S tou školkou je to paráda, že jste tak spokojení. Není to na Kameňáku? Na tu jsem viděla někdy v srpnu letáček a uvažovali jsme o ní, nakonec jsme to nechali být. Naši už počítali že budou Vojtu hlídat a byli by smutní a nám by to neušetřilo žádnou cestu, jestli vozit Vojtu k našim do Bohunic nebo na Kameňáč, je fakt už jedno.

A historky máte krásný ~t~ Já teda trpělivá matka nejsu ani omylem, ale kvůli Anežce se hodně snažím mírnit. Zrovna má období, kdy si všechny moje výtky strašně bere a brečí, tak mám strach, abych ju nějak nenalomila. Spíš se snažím rozlišit ty nedůležitý a důležitý (že něco rozlije, rozsype, spadne a zašpiní se, to je denně xkrát, ale manželovi ráno od auta přebíhala silnici, ač jí řekl, že má stát na místě u auta než dá Lucce pití do ruky a pak spolu přejdou a málem ji přejelo auto)..ale nedaří se vždycky. I když je pravda, že jak je vidím jen odpoledne a večer, tak mám na všechno takovej lepší náhled, asi odpočinutej, že s nima nejsu pořád.

A nepovídej, ty zvládáš práci a školu a starost o Rubínka a domácnost od jeho narození skoro bez přestávky!

S těma houbama jsme to měli podobný, už jsme brali fakt jen hřiby, i tak jsme celý večery čistili a krájeli a sušili. Jely denně 2 sušičky a nestíhaly.

Abych nezapomněla, budu doma s dětma 28.-30.10, jak je svátek a prázdniny, tak kdybyste měli v tu dobu čas a přijeli za náma na pokec, budu moc ráda. Jinak už to naše setkání moc nevidím, leda o víkendu i s tatínkama.

Všechny moc zdravím a přijde mě, že bychom mohly do deníčků zase dát ty naše zlatíčka, už jsem je moc dlouho neviděla a jsou to už maličcí rozumbradové.
Semínko + Tygřík 108315
9.10.2013 20:11:19
vidím, že Rubínkův příspěvek to trochu rozhodil, tak to dávám ještě jednou

U nás zásadní novinka - Rubínek byl minulý týden poprvé ve školce. Byla jsem tam celý den s ním, ale nebylo to vůbec potřeba. Potkala jsem se tam s jednou sympatickou maminkou, tak jsme tam strávily u dětského stolečku a u kafe celý den. Nejhorší to ale bylo odpoledne, když jsem řekla, že jdeme domů. To plakal a křičel "maminko jdi domů", bránil se, utíkal, nedal se obout...asi půlhodiny jsem vysvětlovala, slibovala, prosila, hrozila, že tam bude sám...no nakonec šli se "strejdou" (učitel) ještě dát králíčkům dobrou noc a pak se teda nechal vyprovodit ven, ale bylo to srdcervoucí. Se školkou jsem fakt moc spokojená, protože se jim tam hodně věnují (mají tam 7 dětí), je to lesní školka, tak jsou pořád na zahradě nebo v lese, mají k nim moc hezký přístup (příklad - byli krmit králíčky a jeden chlapeček tam opakoval po dědovi spoustu nehezkých nadávek. Vychovatel se nenechal vyvést z míry, neříkal "to se neříká, to je ošklivé, atd...", ale velice přesvědčivým téměř vylekaným hlasem mu říká "to jsou malí králíčci, oni by se takových slov polekali" ~:-D. Fakt skvělí. Mám v ně velkou důvěru. A že je tam chlap (dokonce 2), to je další plus.

A úplně nejskvělejší je to, jak se unaví. Dneska jsem ho ani nemusela nahánět do postele, někdy v 19 jsem řekla, že až se vyhajá, tak půjde do školy. Za chvíli ho slyším, jak volá z postele: "Maminko, já už hajám". Jdu se na něj podívat a on se dokonce sám převlékl do pyžamka ~s~. No a teď (19,14) už je tam klid, takže předpokládám, že už ~h~

HANI, my jsme byli na houby v podobném čase a nasbírali jsme šílené množství, už jsem to nemohla ani vidět. Ono to ani nebylo hledání hub, spíš sběr, litovali jsme, že nemáme kosu ~:-D. Takže máme nasušeno a zavařeno...až do příštího podzimu. Koukala jsem na fotky a teda taky jste toho letos stihli spoustu! Gratuluju ke skloubení práce a provozu domácnosti. Si to ani neumím představit, jak by to vypadalo u nás ~8~ ~t~
A s tím zpíváním mám podobné úmysly, protože Rubínek si taky celé dny prozpěvuje a říká básničky a říkanky, učitelka z něj byla úplně unešená, že si celý den prozpěvoval písničku, kterou se ráno učili :-)

ILLAAA, díky za ten odkaz. Přihlásili jsme se tam, ale Rubínek měl zrovna rýmu, tak jsme nakonec nešli. Je to docela pech, protože nebyl už strašně dlouho nemocný, tak jsem něco takového nečekala...Ale na příští snad půjdem. Přemýšlela jsem nad nějakým kroužkem pro děti, ale na to asi nebudem mít čas :-/

ITY, gratuluji Pavlínce k narozeninám a Denisce k svátku. Júúú a Pavlínka už je fakt velká holka, když jezdí sama autobusem ~g~. To mě úplně děsí, jak to příšerně letí, že to bude už jen chvilku a bude Rubínek samostatný úplně a uteče mi do světa...chjo...Ale lepší, než kdyby mi chtěl zůstat na krku a byl nesamostatný, to já si zas nestěžuju ~;)

MAFFII, teda taky koukám, že má Ondra asi každý den něco, viď? Hlavně, že je spokojený on a má vyžití, které ho baví. A je super, že má dobrý návyk a dělá si úkoly sám bez nahánění. Přeju, ať mu to vydrží ~R^
No u nás je nejhustější hláška: "to je fantazie". Ale čekám, že něco přinese ze školky...
Značky aut jsou naprostý nezájem, ale zvířátka, to je in pořád. A pak ještě bagry :-)

MARKÉT, uuufff, tak to musel být fakt hnusný zážitek pro všechny. Bolí mě z toho srdce, když to čtu. Taky bych si to vyčítala, to je jasné. Ale oni jsou hrozně rychlí a fakt neuhlídáš, to by ses musela nakopírovat, nebo nedělat nic jiného (může Ti spadnout doma...). Naopak bych ji do budoucna přestala dělat záchranu a jistit ji a vedla ji k tomu, aby se spoléhala na sebe. Oni pak dělají menší vylomeniny a jsou na sebe opatrní, když se nespoléhají, že je chytíme... Bude mít Kačenka nějaké jizvy? Nebo je všechno vevnitř? Díky Bohu, že to dobře dopadlo. Dovedu si představit, že i tak vás to trochu změnilo a víc se teď o ni bojíte. Moc přeju, aby se Kačence všechno krásně zahojilo a už se nic takového u vás nikdy nestalo ~;((~;((~;((~;((~;((

Jinak pro pobavení dvě situace:

Rubínek se zatím nenechává omezovat časem, takže říká věci jako: "až budu velký, budu chodit do práce, jako táta...budu kácet stromy jako strejda...budu mít klíče..." ale taky "až budu malý, budu v bříšku a budu cucat prsánek"...
A před pár dny přidal nový rozměr. Šli jsme venčit a on začal na chodníku nadskakovat. Poskočil do výšky a divil se, že nic. A když to párkrát zkusil, tak mi říká: "maminko, potřebuju letět". A já na něj nevěřícně koukám a vysvětluju mu, že lidi lítat nemůžou. A on se zamyslel a říká: "až budu mít křídla, tak budu letět..." ~s~

Šli jsme na nákup a musela jsem koupit pečivo, protože jsem nestihla upéct chleba. Vystoupili jsme z auta, beru nákup do tašek a Rubínek mi chtěl pomoct s nákupem, tak jsem mu dala pytlík s pečivem. No po pár metrech zakopl a pečivo se rozsypalo. Začal natahovat, že to roszypal a já jsem jako správná trpělivá matka řekla: "to se stává Rubínku, není potřeba být smutný". On to teda posbíral a šli jsme...když mu to upadlo znovu. Podruhé rozsypané pečivo mě nepotěšilo, už jsem zvažovala, co udělám místo toho, ale nic jsem neříkala. On to posbíral a přestože normálně nezakopává a nepadá na chodníku, tak před brankou upadl ještě jednou a potřetí to rozsypal. To už jsem se netvářila nijak vlídně, ale ovládla jsem se a mlčela. Nicméně Rubínek zachytil můj pohled a rychle dodal: "to se stává maminko, nebuď smutná". No já jsem smutná rozhodně nebyla ~o~, ale naprosto mě tím odstřelil ~t~. Takto se nám s láskou vracejí naše výchovné úmysly ~k~

Dobrou noc všem a těším se na další zprávy od vás ~;)
Semínko + Tygřík 108315
9.10.2013 20:09:22
Ahoj holky,

už jsem měla pocit, že to tu umřelo a koukám, že tu ještě nějaké známky života jsou :-). ...mmoikéoki,,,,,,,.k.ú´.=21DDDDDDDDDDDCEF______________________________________________________________________________________ghpůpoů___________________________________________________________________________________Zc v nm (Rubínek zdraví :-) )

U nás zásadní novinka - Rubínek byl minulý týden poprvé ve školce. Byla jsem tam celý den s ním, ale nebylo to vůbec potřeba. Potkala jsem se tam s jednou sympatickou maminkou, tak jsme tam strávily u dětského stolečku a u kafe celý den. Nejhorší to ale bylo odpoledne, když jsem řekla, že jdeme domů. To plakal a křičel "maminko jdi domů", bránil se, utíkal, nedal se obout...asi půlhodiny jsem vysvětlovala, slibovala, prosila, hrozila, že tam bude sám...no nakonec šli se "strejdou" (učitel) ještě dát králíčkům dobrou noc a pak se teda nechal vyprovodit ven, ale bylo to srdcervoucí. Se školkou jsem fakt moc spokojená, protože se jim tam hodně věnují (mají tam 7 dětí), je to lesní školka, tak jsou pořád na zahradě nebo v lese, mají k nim moc hezký přístup (příklad - byli krmit králíčky a jeden chlapeček tam opakoval po dědovi spoustu nehezkých nadávek. Vychovatel se nenechal vyvést z míry, neříkal "to se neříká, to je ošklivé, atd...", ale velice přesvědčivým téměř vylekaným hlasem mu říká "to jsou malí králíčci, oni by se takových slov polekali" ~:-D. Fakt skvělí. Mám v ně velkou důvěru. A že je tam chlap (dokonce 2), to je další plus.

A úplně nejskvělejší je to, jak se unaví. Dneska jsem ho ani nemusela nahánět do postele, někdy v 19 jsem řekla, že až se vyhajá, tak půjde do školy. Za chvíli ho slyším, jak volá z postele: "Maminko, já už hajám". Jdu se na něj podívat a on se dokonce sám převlékl do pyžamka ~s~. No a teď (19,14) už je tam klid, takže předpokládám, že už ~h~

HANI, my jsme byli na houby v podobném čase a nasbírali jsme šílené množství, už jsem to nemohla ani vidět. Ono to ani nebylo hledání hub, spíš sběr, litovali jsme, že nemáme kosu ~:-D. Takže máme nasušeno a zavařeno...až do příštího podzimu. Koukala jsem na fotky a teda taky jste toho letos stihli spoustu! Gratuluju ke skloubení práce a provozu domácnosti. Si to ani neumím představit, jak by to vypadalo u nás ~8~ ~t~
A s tím zpíváním mám podobné úmysly, protože Rubínek si taky celé dny prozpěvuje a říká básničky a říkanky, učitelka z něj byla úplně unešená, že si celý den prozpěvoval písničku, kterou se ráno učili :-)

ILLAAA, díky za ten odkaz. Přihlásili jsme se tam, ale Rubínek měl zrovna rýmu, tak jsme nakonec nešli. Je to docela pech, protože nebyl už strašně dlouho nemocný, tak jsem něco takového nečekala...Ale na příští snad půjdem. Přemýšlela jsem nad nějakým kroužkem pro děti, ale na to asi nebudem mít čas :-/

ITY, gratuluji Pavlínce k narozeninám a Denisce k svátku. Júúú a Pavlínka už je fakt velká holka, když jezdí sama autobusem ~g~. To mě úplně děsí, jak to příšerně letí, že to bude už jen chvilku a bude Rubínek samostatný úplně a uteče mi do světa...chjo...Ale lepší, než kdyby mi chtěl zůstat na krku a byl nesamostatný, to já si zas nestěžuju ~;)

MAFFII, teda taky koukám, že má Ondra asi každý den něco, viď? Hlavně, že je spokojený on a má vyžití, které ho baví. A je super, že má dobrý návyk a dělá si úkoly sám bez nahánění. Přeju, ať mu to vydrží ~R^
No u nás je nejhustější hláška: "to je fantazie". Ale čekám, že něco přinese ze školky...
Značky aut jsou naprostý nezájem, ale zvířátka, to je in pořád. A pak ještě bagry :-)

MARKÉT, uuufff, tak to musel být fakt hnusný zážitek pro všechny. Bolí mě z toho srdce, když to čtu. Taky bych si to vyčítala, to je jasné. Ale oni jsou hrozně rychlí a fakt neuhlídáš, to by ses musela nakopírovat, nebo nedělat nic jiného (může Ti spadnout doma...). Naopak bych ji do budoucna přestala dělat záchranu a jistit ji a vedla ji k tomu, aby se spoléhala na sebe. Oni pak dělají menší vylomeniny a jsou na sebe opatrní, když se nespoléhají, že je chytíme... Bude mít Kačenka nějaké jizvy? Nebo je všechno vevnitř? Díky Bohu, že to dobře dopadlo. Dovedu si představit, že i tak vás to trochu změnilo a víc se teď o ni bojíte. Moc přeju, aby se Kačence všechno krásně zahojilo a už se nic takového u vás nikdy nestalo ~;((~;((~;((~;((~;((

Jinak pro pobavení dvě situace:

Rubínek se zatím nenechává omezovat časem, takže říká věci jako: "až budu velký, budu chodit do práce, jako táta...budu kácet stromy jako strejda...budu mít klíče..." ale taky "až budu malý, budu v bříšku a budu cucat prsánek"...
A před pár dny přidal nový rozměr. Šli jsme venčit a on začal na chodníku nadskakovat. Poskočil do výšky a divil se, že nic. A když to párkrát zkusil, tak mi říká: "maminko, potřebuju letět". A já na něj nevěřícně koukám a vysvětluju mu, že lidi lítat nemůžou. A on se zamyslel a říká: "až budu mít křídla, tak budu letět..." ~s~

Šli jsme na nákup a musela jsem koupit pečivo, protože jsem nestihla upéct chleba. Vystoupili jsme z auta, beru nákup do tašek a Rubínek mi chtěl pomoct s nákupem, tak jsem mu dala pytlík s pečivem. No po pár metrech zakopl a pečivo se rozsypalo. Začal natahovat, že to roszypal a já jsem jako správná trpělivá matka řekla: "to se stává Rubínku, není potřeba být smutný". On to teda posbíral a šli jsme...když mu to upadlo znovu. Podruhé rozsypané pečivo mě nepotěšilo, už jsem zvažovala, co udělám místo toho, ale nic jsem neříkala. On to posbíral a přestože normálně nezakopává a nepadá na chodníku, tak před brankou upadl ještě jednou a potřetí to rozsypal. To už jsem se netvářila nijak vlídně, ale ovládla jsem se a mlčela. Nicméně Rubínek zachytil můj pohled a rychle dodal: "to se stává maminko, nebuď smutná". No já jsem smutná rozhodně nebyla ~o~, ale naprosto mě tím odstřelil ~t~. Takto se nám s láskou vracejí naše výchovné úmysly ~k~

Dobrou noc všem a těším se na další zprávy od vás ~;)
Hanka+L+A+V 28463
8.10.2013 21:24:20
Zdravím mamči,

Markéto je to strašný, co se Kačence stalo!!! Naprosto chápu, že jste byli všichni tři v šoku a radši si to ani nepředstavuju. Hlavně, že nejhorší máte za sebou, snad na to Kačenka brzo zapomene, myslím tu bolest a třeba si bude dávat víc pozor.
A nemá cenu si nic vyčítat, děcka z hadích ocásků nemáš šanci uhlídat. Ať je brzo v pořádku a snad tímto máte větší úrazy odbytý!!!

Maffii Ondra je pašák, jak zvládá školu. A těch kroužků, není to na něj moc?
Vojtu taky zajímají značky aut, naprosto něco jinýho než holky....a je dost rváč, vůbec se nebojí a jde i do větších dětí. Snažíme se ho krotit, ale nějak se nedá. Klidně strčí do Anežky a má takovou sílu, že ona spadne na zem. Bojím se, jestli nebudem ve školce furt předvolávaní, že dětem ubližuje. Nenechá si nic líbit a hned se jde rvát.

Ity, tak to je Pavlínka už velká slečna, když jezdí autobusem sama domů, šikulka!

Illaaa snad je Petřík už v pořádku a nerozjelo se to nijak víc.

U nás jsme už nějak najeli na režim, tak to jde. V práci to jde dobře, už jsme vychytali i rozvoz a svoz dětí...tak to jde. Jen doma nic moc nestíhám, musím všechno zvládnout za víkend.

Tak se mějte všichni fajn a dejte vědět. Jo a Vojta už normálně říká R, je šikovnej. A krásně zpívá, přemýšlím, jestli ho nedat někam na zpěv. Zpívá si pořád a u všeho a písničky se učí strašně snadno.

Markéta + Kačenka 107811
7.10.2013 22:08:23
Ahoj holky!

Dlouho jsem tu nebyla. Říkala jsem si, že tady bude asi milion příspěvků, ale koukám, že to stagnovalo a s nástupem dětiček do školek a škol se vám rozjel pracovní život a tudíž je i málo času.
U nás to bylo vše tak nějak při starém. Kačenka je strašně šikovná holčička, rozumná, chytrá ( někdy až moc ) a i zdravá.
Jen ve čtvrtek se jí stal opravdu ošklivý úraz...

Byli jsme s Kačenkou na dětském hřišti. Já, tatínek a ona. Když jsme odcházeli, nechtěla samozřejmě domů, tak jsme jí vzali ještě procházkou po parku na jehož konci je ještě jedno hřiště, ale už pro velké děti s velkými prolézačkami. Našla jsem korunu, pro štěstí říkala jsem si... Kačenka začala lézt na polokruh, už tam párkrát předtím lezla a vždy jsme byli u ní a jistili ji. Naproti prolézačce je tyč, která je upevněná do země jakousi " objímkou ", která má ostré hrany. Kačenka už byla nahoře, já stála při ní a jistila jako vždy. Sedla si, pověsila se za ručičky a že seskočí dolů. Byla to asi vteřina, nevím na co jsem zrovna myslela, vůbec netuším co se vlastně stalo. Ona se pustila, já jí nechytila, proklouzla mi mezi dlaněmi. Nešla bohužel na zadeček, ale obličejem dolů, padla na kolínka a setrvačností jí hlavička letěla vpřed, obličejíčkem přímo na ty ostré hrany přidělané tyče u země....
Vzala jsem ji, nemohla se nadechnout, samá krev, vytřeštěná očička, byla očividně v šoku... Jen jsem koukala jak se jí pusinka plní krví, teče jí proudem i z nosíku, napadlo mě jestli nemá zapadlý jazyk... Strašně jsem se klepala a ona také.
Další hrůzy už popisovat nebudu, přijela sanitka ( děkuji mockrát lidem, kteří jí zavolali, my nějak nebyli schopní ), odvezli malou do nemocnice a horor pokračoval.
Ještě ten večer jí operovali a sešívali, měla rozseklou pusinku zevnitř, tržnou ránu pod nosíkem, utržený nosík a zlomené nosní kůstky. Štěstí bylo, že jí zůstaly zoubky a neměla zlomenou čelist. Narovnali jí nosíček, dali tam tampony aby jí držel správný tvar a sešili co mohli vstřebávacími stehy.
Byla strašně oteklá, pusinku napuchlou, očička, nosánek přes půl obličeje... Teď už je to mnohem mnohem lepší, otok ustupuje a Kačenka je zase veselejší. Jsme doma.

Nikdy nezapomenu na ten zvuk když dopadla. Jako si nikdy neodpustím to, že na mě spoléhala a já jí nechytla. Vím, že se to stává. Vím, že výčitky nemají cenu. Ale vy určitě víte, že byste si to vyčítala úplně každá. Prostě jsem zklamala... Nechci aby mě někdo litoval, politováníhodná je tu jen ona, moje maličká holčička, u které jsem stála a přesto nepomohla. Nikdy nevymažu z paměti ten pohled jejích oteklých a přesto nádherných očíček, když se na mě dívala s otázkou: " Proč maminko? Proč mám bolest? ". Osud nezměníte, ani neovlivníte, já vím. Ale neskutečně mě bolí, že tohle se prostě nemuselo stát! Že to bylo naprosto zbytečné! Naprosto!


Štěstí v neštěstí bylo to, že si neporanila čelist. Ale hlavně to, že ač se to zdá jako banální úraz, kdyby se bouchla o kousek výš, už tady nemusela být...

Takže takhle u nás ~n~
Holky, nechci soucit, nepište mi to. Ani mi nepište že si nic nemám vyčítat, já vím že to nemá cenu. Soucit si zaslouží jedině Kačenka, která si úplně zbytečně vytrpěla tolik moc bolesti ~l~

Abych zakončila pozitivně... Jsme doma, Kačenka už opět zlobí a já jsem šťastná, protože když dítě zlobí.. však vy víte! :-)
Dávejte pozor na své dětičky, opatrujte je a nepodceňujte situace. Já už jsem taky hodně poučená!
Příště doufám přijdu už veseleji! Zatím se mějte krásně a hlavně hodně moc zdravíčka!!! ~s~
Maffii+Ondra+Daníček 95722
2.10.2013 14:40:28
Zdravim a omlouvam se, ze ted moc neprispivam,

u nas celkem fofr a to jeste nechodim do prace. Ondrovi se ve skole moc libi, nosi same jednicky a razitka. Dvakrat tydne chodi na atletiku, jednou na golf a dneska mu zacal krouzek Veda nas bavi. Pripada si jako velky kluk, ze vsechno zvlada ... S ucenim jedou dost rychle, uz scitaji a odecitaji do 5, zacali cist ve slabikari a pisou nektera pismena. Na to, ze jsou mesic ve skole, je to dost rychlovka ...
Maji i dost domacich ukolu, ale nemusim Ondru do nich honit, jakmile prijdeme ze skoly, hned si je jde napsat. Danik vetsinou v tu dobu kresli, modeluje nebo mu pustim pohadku, takze ma Ondra klid.

Danik je v pohode, mluvi v souvetich, uz si bezvadne popovidame. Momentalne ho berou znacky aut, takze kdyz jdeme po ulici, jmenuje kazde auto ktere vidi, nejradsi ma VW, to asi, ze je to tak dlouhy nazev ... A taky ma rad dopravni znacky.
Nejnovejsi hlasku ma slovo HUSTY, to rika skoro na vsechno. Pochytil to od Ondry. Me to prijde hrozne komicke.

ITY, Pavlince prejeme dodatecne vsechno nejlepsi k narozeninam ~x~., at se ji dari ve skole i v dalsich vecech. Ondra taky meri 123cm a vazi 21kg, je dost hubeny, na sedmiletou jdeme az v kvetnu, tak snad neco nabere. Taky mi na jednu stranu prijde lito, ze Danik tak rychle roste a kdyz to s nim uz jde, ze pujde do skolky. Ale neda se nic delat, ja bych jinak prisla o misto a to opravdu nechci.

HANI, hlavne ze jste si zahoubarili a deti nebyly nemocne. My jsme byli taky parkrat na houbach a mame dost nasuseno. Kluky hledani moc bavilo.

Danik necekane usnul, doufam, ze na nej nic neleze. Ale vstaval pred 7 hod a to je na nej brzy. Az pujde do skolky, tak si uz moc neprispi, ale pocitam s tim, ze tam po obede usne.

Mejte se krasne a snad se tu budeme schazet casteji ~3~
ity 81567
1.10.2013 7:54:23
ahoj,nikdo nemá čas :-)
zdravím od nás,ve škole už si Pavlínka zvykla,nejvíce ji baví cesta autobusem domů-má to 4km a přijde si jako mazák,že je strašně samostatná
úkoly už ji nebaví a těší se vždy na víkend-to brzo~t~
včera byla na 7-leté u Dr. váha 24kg a 123cm

Deniska je ted také úplně samostatná bytost a má skvělé hlášky....
povídám jí,pojedeme na dětské hřiště a ona na to ,,Maminko,fakt DOBREJ NÁPAD ,,
tak mi přijde líto,že jak si je člověk vychová k samostatnosti,hned je dá do školky,ani si to klidné období vlastně neužije~n~

o víkendu bylo krásně,Pavlínka slavila narozeniny a Deniska svátek,tak jsme si to užili~s~

Hani,já na vás myslela,jak vegetíte v lese,tady zrovna byla pořádná kosa a dost pršelo
tak houby máte a chřipku zatím nee,takže dobrý,jak sama píšeš ~t~

kdepak se nám holky touláte?
Markéto,Minonk,Maffi atd.
krásné babí léto všem~R^
[<<Předchozích 130] Názory 131140 z 11794  [Dalších 11654 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.