| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Downův syndrom

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

  (?)
[<<Předchozích 270] Názory 271280 z 1747  [Dalších 1467 >>]
Ralzinka. 137850
9.5.2016 8:53:17
Mamča byla na udržovaném těhotenství, už ji měli pustit domů, když se zjistilo vážné postižení. Tenkrát nebyl internet a přístup k informacím... Následně jsem přišla na svět císařem já. Mám za sebou mnoho operací a nikdy nebudu úplně zdravá, jedno ale vím, jsem strašně moc vděčná, že jsem tu šanci na život u milující maminky dostala!!!

Děkuji. ~s~Lékaři byli skeptičtí, ale mamča bojovala a tak jsem díky Bohu a jí tam, kde jsem.

Často si říkám, co by bylo, kdyby se na to přišlo včas...
Hana
  • 
9.5.2016 8:51:27
Míšo, nesuď někoho o kom nic nevíš. Nevíš, jaké problémy má ta maminka, nakolik má sílu se s tím poprat. Netušíš, jestli jí někdo vysvětlil, že "to jde", nebo jestli ji naopak lékaři nepřesvědčovali, že to nedá a ona ještě napůl v šoku nedala na ně.
Za sebe - asi bych to neudělala, ale neodsuzuji a přijde mi lepší radši dítě předat jiným rodičům hned, než ho předávat deprivované za rok a ještě svoji vlastní psychiku totálně odvařit.
Mám dítě, u kterého se postupně v objevily problémy jak fyzické (dva roky z předškolního věku téměř neslyšelo), tak psychické (mutismus, AS) a nakonec i poruchy učení (všechna možná dys). A věř mi, že v jednom okamžiku jsem nad láhví vodky uvažovala o tom, že už to nedám, že ústav bude řešení, abych mohla fungovat alespoň pro druhé dítě. A to už jsem s dítětem byla dávno sžitá a uměla fungovat. Jo a na podporu partnera jsem spoléhala, ale marně, v zásadě při každém dalším problému reaguje tím, že má "naléhavé povinnosti v práci". Prostě některé svoje schopnosti a vlastnosti člověk zjistí až během boje.
Yuki 00,03,07 49504
9.5.2016 8:47:49
A není to třeba tak, že dítě je dočasně v kojeňáku, než se najde přechodná pěstounská rodina a mezi tím jsou rodiče v péči psychologa?
Ten první šok chápu, i to odmítnutí, ne každý miluje svoje miminko od narození, někdo teprve ten vztah tvoří a tady je pořádná překážka, kteou musí překonat.
Znám rodinu s klukem s DS, je mu asi 10 let, nevím přesně, neodhadnu a tak moc se neznáme, abych se ptala. Ale jak řekla jednou jeho maminka při úplně jiné příležitosti - jednou je to moje dítě, tak se o něho postarám, ať je jaký chce.

Jenže i k tomu asi člověk musí dospět, někdo to tak má hned se dvěma čárkama na testu, jiný k tomu musí dozrát a někdo to tak nemá a mít nebude, nejde k tomu čověka přinutit.

Len 108740
9.5.2016 8:44:11
Nevim, no. Neodsuzuju, ale nechapu. Holt nejsme perfektni nikdo a narok na zdrave, bezne dite nikdo nema, asi by s tim mel pocitat kazdy, kdo dite chce.

Druha vec je postoj verejnosti a pripravenost socialniho systemu v CR, vidim tam spousty rezerv a nijak to neulehcuje specialni dite prijmout. Znam spousty lidi s DS, kteri ziji skutecne krasny zivot, vcetne me svagrove. Maji chranene bydleni ve vlastnim byte, dostatecne financni zajisteni, bohaty socialni zivot atd. Proste ziji uplne normalne, pokud to jen jde. Jsou tu dlouhe cekaci lhuty na adopci deti vyslovene s DS. I moje svagrova byla adoptovana. Vcera ji bylo 36, slavi to s partou na Mallorce.
Hanka 75 76332
9.5.2016 8:43:48
Ponechat dítě v ústavu mi vadí hodně, když v té rodině kapacita a možnosti jsou. Asi to odsuzuji, nevím. Mám kamarádku, která by nezaváhala, Levandulové pole to také tak cítí.

Já dokážu zcela pochopit, že se na to někdo necítí úplně a zcela (nebo nemá podmínky) a pokud to tak je, že volí ústav jako lepší možnost nebo, že se stará společně s ústavem. Ale tam, kde kapacity jsou a následuje úplně odložení dítěte do ústavu (bez návštěv atd.), to se mi příčí. Je tu přece také zájem dítěte, pro něj ten ústav je špatný a to dítě je v tom samo, nemá si jak pomoci (že ho rodiče opustili je samo dost hrozné, že je v ústavu znamená to co obě víme).
A v dnešní době je těch možností hodně, kde člověk může najít podporu a odobrnou pomod.ˇ
Článek samotný jsem nečetla, jen reagovala na dotaz zakladatelky.
Že jsou rodiče v různých fázích a že někdo na začátku v šoku odmítne a pak svůj názor přehodnotí a dítě si vezme domů, chápu, určitě se to děje. Mám pochopení pro šok, zmatek, atd. atd. co nálseduje (odborník ví), ale nechápu konečně a trvalé rozhodnutí ponechat v tom dítě samotné v ústavu.
arsiela, 59672
9.5.2016 8:40:37
Ale tohle je obrovská chyba systému,že tu nikdo neřeší,co s plně závislejma dospělejma, když jejich rodiče zemřou.Slušných zařízení je tu hrozně málo a pořadníky neskutečně dlouhé.
*Owls* 35567
9.5.2016 8:36:54
Soudit? Netrofnu si.

Mám postiženou sestřenici. Teta je na ni sama. Strach o ni, náročná péče, mnoho náročných, život ohrožujících operací... Teta(63 let) onemocněla před 9 lety rakovinou. Naštěstí se jí podařilo nemoc porazit - snad. Sestřenice je cca 2 roky trvale upoutaná na invalidní vozík. Teta neustále žije v obavách, co s dcerou bude, až tu teta nebude. V podstatě její rozhodnutí se o dítě postarat, plynule přeneslo odpovědnost i na celou rodinu. Sestřenice se o sebe sama nepostará. Ale co kdyby nikdo z rodiny nebyl tak silný jako teta? Ty mateřské pudy jsou příšernej doping, ale matka je jen jedna. Bude to znamenat nutnost prodat byty a koupit jeden velký, bezbariérový nebo dům...
Velšice 92803
9.5.2016 8:35:46
Nesoudím, ale nechápu.
Ropucha + 2 120300
9.5.2016 8:34:37
arsielo, to se bohužel zcela shoduje s mírou empatie, s jakou jsem se setkala v porodnici já, i když v mém případě natěstí nešlo o postižení dítěte. Umím si představit, že kdyby o postižení šlo, mohlo to probíhat podobně. Personál soustředící se na technické záležitosti, v komunikaci tupý.
Hanka 75 76332
9.5.2016 8:34:02
Dryádo,

ale máš samozřejmě pravdu, že lepší než matka, která to absolutně nebo hodně nezvládá, je lepší ústav. Ale ani ten není 100% dokonalá péče, něco, kde je o dítě dobře postaráno, když doma se na to necítí.
Lepší dítě v primární rodině, byť ne 100% fungující než v ústavu, tak to podle mne platí též pro postižené děti.
Myslím, že jen ve výjimečných případech je nutné absolutní odstřihnutí a ponechání dítěte v ústavu, protože by to rodina nezvládala (ale nejsem odborník).
A jdou přece volit i různé varianty, dítě v ústavu, ale rodina si ho bere domů, navštěvuje ho atd. atd.


[<<Předchozích 270] Názory 271280 z 1747  [Dalších 1467 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.