| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Ostatní problémy pohybového ústrojí

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 6130  [Dalších 6050 >>]
Žžena 83005
10.4.2023 18:13:16
čajko,
realita je taková, že doktoři sami většinou pořádně nevědí, co fyzioterapie vůbec zvládne. Prostě to není jejich specializace.
Monika 123907
10.4.2023 17:48:12
Cajko, tak dej dceři vybrat - hnusné boty n. 20 minut cvičení denně ~;) My to s dcerou taky řešíme, budu muset prohledat cvičení. Měla jsem naslibovanou konzultaci s fyzioterapeutkou sportovního svazu dcerina sportu, ale nějak to vázne... Má to asi dědičné z manželovy strany - on je O.K.,ale tchyně má to samé ...
karma 94498
10.4.2023 17:28:28
tjpy jsou různé kvality. Nutno před tejpováním odmastit.

Hlavní už padlo. Fyzioterapie a cvičení. Za mě korektor stejně nepomůže, svaly prostě budou přetahovat. Nutno vycvičit "správné svaly". Dle mě tejp lepší než korektor.Dle mé zkušenosti opravdu ortoped často neřeší fčnost, pasivně "podepře", což není řešení. Potřeba jít po příčině.Jak píšeš, že dcera nechce měnt úzké boty za široké, tak ano, úzká bota múže být přímo úměrně zodpovědná za vznik. Faktorů je víc (i ta dědičná kvalita vaziva hraje roli), ale úzké boty bych odstranila jako první. Pak fyzioterapie. Klidně i pohledej cviky na netu, budete li cvičit nohu, aby byla prostě pohyblivější, myslím není co zkazit.
čajka 142112
10.4.2023 16:25:29
Tak podle ortopeda není na vině špatné držení těla, ale příliš tuhé vazy, které palec stahují k ostatním prstům. Prý je to i dědičné a v rodině to opravdu máme. Cvičení nám nezakázal, ale je skeptický, prý by se muselo cvičit aspoň 20 min denně, aby to mělo nějaký efekt. To puberťačka dělat nebude. Jí to zatím nijak neomezuje a o budoucnost se nestará.
Od korektoru ani vložek ani jeden z nás nečeká, že to napraví, ale prý jde o to, udržet to aspoň v současném stavu, aby se to nezhoršovalo. To by ty tejpy taky dokázaly, mechanicky palec podržet.
Pokud ale někdo máte opravdu reálnou a nejlépe vlastní zkušenost s nějakou metodou, budu ráda za tip.
Žžena 83005
10.4.2023 14:17:34
Žádné vložky, silokonové čučmrdlíky apod. to nevyřeší. Potřebujete jít ke schopné fyzioterapeutce a pracovat s tím. Najít příčinu, řešit cvičením, napravit původní problém, který může být třeba až v kyčli.
Inka ..|-.|-.-|.- 141843
10.4.2023 13:15:48
Smůla,no .
U kluka, ale dvanáctiletou holku těžko nutit nosit hnusný boty. Zkusila bych ty bosoboty, jsou taky hnusný, ale je to móda, tak třeba si dá říct.
Jerry G. 159407
10.4.2023 12:14:07
Presne.. Pokud nebude nosit vhodne boty a vlozky do bot, tak jsou tejpovani a nastavce na nic. Jde do puberty bude se ji zvysovat vaha a diky tomu a zatez na chodidla.
Syn dostal specialni vlozky do bot taky ve 12. Byl to boj v podstate muze nosit akorat nizke trekove boty. Taky by chtel modernejsi boty. Smula. No..
Katka. 13699
10.4.2023 12:08:15
Místo ortopeda navštívit fyzioterapeuta, ten zjistí příčinu a dá dceři cviky na chodidlo.
Taky je důležité, aby neměla úzké boty, těsné ponožky...
Eva + Klárka2/07 93216
10.4.2023 11:57:37
Ve středu nebo ve čtvrtek byl v Dobré ráno na ČT 2 nějaký fyzio pán, který ukazoval cvičení na nohy právě na toto. A výsledky už po pár cvičeních.

Zkuste pohledat v archivu.
Marika Letní 140743
10.4.2023 11:50:57
Zkušenosti s tímto konkrétním nemám, ale mám zkušenost s odmítáním nepříjemných zdravotních úkonů. Jestli je podle lékaře nutná korekce a já o tom jsem taky přesvědčená, tak bych dítě donutila, jako k jiným nutným zdravotním úkonům, kdyby nechtělo sádru nebo vrtat zub, tak noha taky přece nezůstane zlomená nebo zub s kazem.

Koupila bych pro vložky širší boty, hledala bych něco na způsob barefoot, ty bývají ve špičce dost široké, aby měly prsty prostor. Pro korekci v noci bych použila slabé ponožky, aby korektor nespadl.
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 6130  [Dalších 6050 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.