4.12.2020 12:19:58 petadurka
Re: Vykrajované žloutkové cukroví asi od Taodvedle
Snad je to ono, zrovna včera jsem to viděla u sebe v mejlu, co jsem si kdysi uložila. Kopíruju celý text z diskuze:
Tak tady je recept na ty srdíčka,zkopírovala jsem ho z jiné diskuze,kam ho vložila Danulu.Srdíčka jsou opravdu luxusní,ale na jeden plech padne šílené množství ořechů,proto jsem psala,že jsou strašně drahý.Vykrajují se fomičkou(těsto se musí vyválet) a jak píše Danulu,tak doporučuju dělat opravdu silnější.
takze 3 zloutka
120 g cukru a vanilkovy cukr jeden
to zamichate do peny
par kapicek citornoveho aroma asi 7, ( ja davam i trochu citr. stavy, to ale potrebujete vice orechu)
na spicku noze prasek do peciva
200-250 mletych mandli nebo liskovych orechu
to vse smichat , musi to pevna hmota.
potom vzit formu srdicek a vyformovat je( nevim ceske slovo poomoooc), ale musi byt tluste, ja je delam urcite 1 cm tluste, jsou pak nejlepsi , mekke.
pect na horkem vzduchu 150, normalne 170.
pect tak neco kolem 12 min. ale po 10 minut kontrolovat.
citronova glazura.
100 g puderzucker a 2 lzice citrove stavy z citronu.
je to davka na 1 plech , my delam tak 6 davek.
Odpovědět