Kdoulová marmeláda
Máte někdo zkušenost s kdoulovou marmeládou? Tedy spíš kdoulovcovou,jak jsem se dočetla pravá kdoule je u nás vzácná,zato kdoulovce se vvyskytují v parcích i zahradách poměrně často.Nicméně dle četných receptů na netu se dají zpracovat i kdoulovcové plody,pustila jsem se do toho,s výsledkem spíše rozpačitým. Na jednu stranu to nádherně želíruje,na druhou stranu je to dost kyselé. Rosol dle Václava Cílka ještě ušel-má nádhernou barvu a chuť je sice ostrá,ale zajímavá.Zato marmeláda má olivovou barvu(průjmovitá stolice)a je fakt dost kyselá.jemná delikátní vůně se kamsi ztratila.
Máte tedy někdo nějaké pozitivnější zkušenosti?
V Německu jsem jedla kdoulovou marmošku,byla oranžová a děsně dobrá s přídavkem vanilky.Tak to u mě nehrozí,myslím ta dobrá chuť a barva.
Odpovědět