| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Kdoulová marmeláda

 Celkem 4 názorů.
 Anadar 


Téma: Kdoulová marmeláda 

(16.10.2018 12:59:39)
Máte někdo zkušenost s kdoulovou marmeládou? Tedy spíš kdoulovcovou,jak jsem se dočetla pravá kdoule je u nás vzácná,zato kdoulovce se vvyskytují v parcích i zahradách poměrně často.Nicméně dle četných receptů na netu se dají zpracovat i kdoulovcové plody,pustila jsem se do toho,s výsledkem spíše rozpačitým. Na jednu stranu to nádherně želíruje,na druhou stranu je to dost kyselé. Rosol dle Václava Cílka ještě ušel-má nádhernou barvu a chuť je sice ostrá,ale zajímavá.Zato marmeláda má olivovou barvu(průjmovitá stolice)a je fakt dost kyselá.jemná delikátní vůně se kamsi ztratila.
Máte tedy někdo nějaké pozitivnější zkušenosti?
V Německu jsem jedla kdoulovou marmošku,byla oranžová a děsně dobrá s přídavkem vanilky.Tak to u mě nehrozí,myslím ta dobrá chuť a barva.
 Bouřka 


Re: Kdoule 

(16.10.2018 15:32:18)
Dostala jsem kdoulovou od kamarádky, byla dobrá, chuť zvláštní, trochu mi to připomínalo hrušková povidla. Kyselá nebyla určitě.
 P.T. Cruiser 


Re: Kdoule 

(16.10.2018 18:07:44)
Už si to z dětství moc nepamatuju, ale nemá se nejdřív nechat přejít mrazem?
 Anadar 


Re: Kdoule 

(16.10.2018 20:42:25)
Na netu psali,že mráz to zas tak nevylepší. Tak nevím. Řekla bych ale že jo,ta chuť je jaksi moc ostrá.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.