| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Zpracování a skladování potravin

11.9.2017 21:27:17 pearl

Re: Co s podmáslím?

Nejlepší výtěžnost je z kysané smetany, vedlejší produkt je pak kysané podmasli, které je chuťově lepší než to sladké. Máslo z kysané má ale menší trvanlivost.

Na stlukání je nejlepší zavarovaci sklenice se šroubovacím včkem. V ní i pak máslo v ledové vodě několikrát properu.

Dělám ho doma ze smetany posbírané z 20 litrů mléka, co si každý tyden přivezu z farmy. Za mléka za 300,- mám kolem 50 dkg másla, 6 litrů mléka, 2-3 litry jogurtu a kolem 2 kg tvarohu. Někdy dělám i.měkké sýry. Plus podmasli a syrovatka do pečiva nebo zkrmuju zvířatům. Pravda, stojí to čas a práci.
Odpovědět
Průběh diskuze (11 názorů)
Téma: Zpracování podmáslí Kafe 11.9.2017 9:28
*Re: Co s podmáslím? Len 11.9.2017 9:29
*Re: Co s podmáslím? ...neviditelná... 11.9.2017 9:36
**Re: Co s podmáslím? Kafe 11.9.2017 9:38
***Re: Co s podmáslím? Jahala. 11.9.2017 9:46
****Re: Co s podmáslím? Kafe 11.9.2017 12:29
*Re: Co s podmáslím? Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 11.9.2017 11:13
*Re: Co s podmáslím? ivaxx 11.9.2017 15:3
*Re: Co s podmáslím? Dadyna s mláďaty 11.9.2017 15:16
*Re: Co s podmáslím? pearl 11.9.2017 21:27
**Re: Co s podmáslím? pearl 11.9.2017 21:35

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.