Nejlepší výtěžnost je z kysané smetany, vedlejší produkt je pak kysané podmasli, které je chuťově lepší než to sladké. Máslo z kysané má ale menší trvanlivost.
Na stlukání je nejlepší zavarovaci sklenice se šroubovacím včkem. V ní i pak máslo v ledové vodě několikrát properu.
Dělám ho doma ze smetany posbírané z 20 litrů mléka, co si každý tyden přivezu z farmy. Za mléka za 300,- mám kolem 50 dkg másla, 6 litrů mléka, 2-3 litry jogurtu a kolem 2 kg tvarohu. Někdy dělám i.měkké sýry. Plus podmasli a syrovatka do pečiva nebo zkrmuju zvířatům. Pravda, stojí to čas a práci.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.