14.12.2010 13:31:42
Vanka
Re: Jak na štolu?
Loni mě to chytlo a dělala jsem 4 štoly za sebou abych přišla jak na to.
Průšvih je že nevím jak má chutnat ta úplně správná.
tuhle jsem nakonec vyhodnotil jako nej
VÁNOČNÍ ŠTOLA
-250g polohrubé mouky 250
-špetka soli 1/6 lžičky soli
-25g droždí (půl kostky) sušené droždí na ¼ kg těsta
-65g cukru krystal 50
-1/8l mléka 1dl
-100g másla 100 tuku (máslo a sádlo)
-25g kandované pomerančové kůry 50 kandovaného ovoce
-25g kandovaného ovoce rum na namočení ovoce
-25g rozinek ½ vanilkového cukru
-2 lžíce rumu 40g másla na potření
Těsto proděláme, necháme kynout (klidně i 3 hodiny). Rozválíme na 1cm silný plát, okraje přehneme ke středu a nakonec těsto přeložíme napůl, znovu necháme kynout. Dáme péci při 170 C prvních deset minut. Pak snížíme teplotu na 160 C a dopečeme. Po dopečení 3x potřeme máslem. Zabalíme do alobalu a necháme 14 dní.
Odpovědět