5.12.2009 13:10:31 Thea + 2
Rady a tipy pro pečení vánočního cukroví
Ahoj holky!
prosím o solidaritu se začínající "vánoční" cukrářkou
Jsem specialista na nepečené cukroví, z pečeného marokánky a kokosové řezy, ty zvládám.
Letos chtěli prcci vykrajovat, tak jsem se pustila do klasiky. Kromě perníčků nic moc
Tak tady je to, co jsem objevila já (zkušené znají):
Těsto se krásně vyválí mezi dvěma rozstřiženým mikrotenovými sáčky.
Když se z rozváleného nedá vykrajovat, protože je moc měkké, dodělejte před otevřeným oknem, nebo na balkoně.
Když píšou: Polotekuté těsto vykrajujte lžičkou, nebo pro vzhled vytlačujte z cukrářského sáčku, použijte cukrářský sáček, vyplatí se to.
Suché těsto na nepečené pečivo se zvláční vodou nebo rumem
Teď vy
Co s těstem, které praská a nedá se spojit?
Proč hotové pečivo, které je na fotce krásně kulaté mám střapaté?
Co s těstem, které i když je podle receptu, je pořád strašně suché?
Jakou má mít barvu světlé těsto po upečení?
a další a další ...
Děkuju!
Odpovědět