| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Povidla

 Celkem 7 názorů.
 kachna_ 


Téma: Povidla 

(17.8.2016 18:47:22)
Pročetla jsem Internet a zjistila, že existují dva základní švestkově názorové proudy
1. - přidej tam rum, cukr a citron, zavíčkuj, otoč
2. - vem jen a pouze švestky, udělej z toho co nejtužší hmotu (potřebné množství unípni a rozvař s vodou na plotýnce, případně dokořeň) a vydrží to roky i v hrnci nezavíčkované

Ale já bych ráda udělala takového hybrida - vrazila tam trošku rumu a cukru, aby to bylo poživatelné bez úprav.
Nezplesniví mi to, když to konzistencí bude tuhé?
Druhý dotaz, mohla bych spojit dvě várky? mám nádherný kameninový hrnec na povidla hotová, ale z jedné várky ho nenaplním a mám jen jeden hrnec a hořák, kde to mohu udělat.
Díky moc za rady a nápady.
Pečená a jiná povidla dělat nechci, nejdou mi.
 wer 


Re: povidla 

(17.8.2016 19:17:36)
Dej tam rum a cukr, dlouho vař a míchej, a zavařovat nemusíš. Cukr konzervuje.
Ale normální cukr, žádný zelírovací nebo speciální na zavařování.
Dává se 1kg cukru na 3kg ovoce.
 Stáňa * 


Re: povidla 

(17.8.2016 20:19:38)
1kg cukru na 3kg ovoce musí být příšerně sladké.
Ale i tak, pokud tam nedáš nějakou chemii, tak bych se bála, že to bez zavaření zplesniví.

Dělám povidla v troubě, pouze ovoce, pak ale 20 minut zavařuju na 85 stupňů.

 wer 


Re: povidla 

(18.8.2016 6:03:26)
Bez chemie vydrží.
 withep 


Re: povidla 

(17.8.2016 20:40:38)
Já myslela, že dva základní proudy jsou 1) míchej do úmoru, 2) nemíchej ~k~
Zrovna povidla dělám, mám naložené švestky s balsamikovým octem, zítra budu vařit bez míchání a nakonec přidám skořici, cukr jen kdyby to bylo hodně kyselé, ale snažila jsem se vybrat jen přezrálé švestky, tak snad nebude třeba. Nedávno jsme dojedli poslední skleničku odminula, a dva roky švestky nebyly, takže to vydrželo tři roky. A nevzpomínám si, že bych to byla zavařovala. Budu ráda, když se mi letos povede stejná delikatesa ~w~
 kachna_ 


Re: povidla 

(18.8.2016 9:04:01)
původní cíl byl - švestková marmeláda, normálně zavařená s želírujícím cukrem.
Ale usla jsem a povidla se sice připekla, ale také dost odpařila a teflonový hrnec se ukázal jako bezva řešení, které umožňuje míchání od úmoru vcelku mile omezit, takže jsem si říkala, že bych to tak možná udělala všechno
 Bouřka 


Re: povidla 

(17.8.2016 21:08:24)
Já je teda peču, ale bez ničeho krom koření, a pak zavařím. Zkoušela jsem i bez zavařování, jen horké do skleniček, a taky vydrželi. Ale spotřebovala jsem je přednostně. Ale sichr je sichr, takže většinu zavařím.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.