|
Všechny naše deníky
-
Co nas ceka u Dr.
(1 článek)
|
|
|
-
HESLO A JMÉNO NA PŘIHLÁŠENÍ
(2 články)
|
-
kdo si hraje, nezlobí
(3 články)
|
-
Leničky smutný příběh
(1 článek)
|
-
Mimibazar
(10 článků)
Naše ID
|
-
NAROZENINY !!!!!!!!!!!!
(1 článek)
|
-
Nase kontakty
(37 článků)
...naše telefonní čísla,adresy na fotečky atd....
|
-
NÁŠ PORODNÍ DEN
(12 článků)
...příběh našeho pordu a zrození toho nejkrásnějšího....
|
-
ODKAZY na fotky ze srazů
(2 články)
|
-
ODKAZY na zajímavé stránky
|
|
-
Představujeme se
(10 článků)
...kdo jsme a něco o nás a naší rodině...
|
|
|
-
Seznam věcí pro mimčo
(2 články)
|
|
-
SRAZY a SRAZÍKY ;o)
(2 články)
kdy a kde na sebe narazíme :o)
|
| |
|
[<<Předchozích 40] Poslední články ze všech deníků 41 až 50 z 67 [Dalších 17 >>]
|
1/2 hrnku hladké mouky, 1/2 hrnku hrubé mouky (když jsem neměla, nahradila jsem to celé jedním hrnkem polohrubé a bylo to ok), 4 vejce, 1/2 hrnku oleje, 1 prášek do pečiva, 40 dkg hrubě nastrouhané cukety, 20 dkg měkkého salámu, 15 dkg tvrdého sýra, 1 cibule, 2 stroužky česneku, majoránka, mletý pepř, sůl
Prosijeme obě mouky s práškem do pečiva, přidáme olej, vejce, koření, sůl, zaděláme těsto.Salám, sýr, cibuli a česnek nakrájíme na kostičky a společně s nastrouhanou cuketou vmícháme do těsta. Nalijeme na vymazaný plech a upečeme do zlatova.
|
Více ... |
Vložil: Phoebe1 dne 23.8.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Kuřecí řízky, vepřovou kotletku nebo kýtu naklepeme, lehce osolíme (nemusí být). Připravíme si marinádu z bílého jogurtu, 2 vajec a jakékoliv směsi koření ( já dávám gyros od Vitany). Maso necháme přes noc marinovat. Pak vyjmeme a obalíme ve strouhance. Usmažíme na pánvi. |
Více ... |
Vložil: skrozu+Nikolka(7/05)+Mareček dne 23.8.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
3 hrnky hl. mouky
3 hrnky na hrubo nastrouhané cukety
1 hrnek oleje
1 a půl hrnu pískového cukru (krystal)
3 vejce
1 lžíce kakaa
1 lžička skořice
1 lžička sody
1 prdopeč
1 vanilcukr
Zamíchat a peci na vymazaném a vysypaném plechu. (toto množství je na velký plech + koláč. formu) + pokud chcete, tak můžete ozdobit ovocem :o) |
Více ... |
Vložil: soniczka + Matýsek dne 19.8.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Cuketové bramboráky | Recepty |
|
500g cukety
500g syrových brambor
10 stroužků česneku
150g hl. mouky
1 lžíce majoránky
půl lžíce drceného kmínu
sůl , pepř
Cuketu + brambory nastrouhat, přidat ostatní a smažit.. |
Více ... |
Vložil: soniczka + Matýsek dne 19.8.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
40dkg strouhané cukety
10dkg strouhaného tvrdého sýru
20dkg strouhaného salámu (točeňák)
1/8 l polohrubé mouky
1/8 l hladké mouky
1/8 l strouhanky
1/8 l mléka
1/8 l oleje
4 žloutky, sníh ze 4 bílků
pepř sůl česnek
promíchat a dát péct na vymazaný vysypaný plech. |
Více ... |
Vložil: soniczka + Matýsek dne 19.8.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Těstoviny s cuketou a klobásou | Recepty |
|
200g těstovin
1lž. olivového oleje
1 cibule
3 stroužky česneku
2 středně velké cukety
350g klobásy nebo točeného salámu(může se použít i pečené krůtí nebo kuřecí maso-to jsem ještě nezkoušela)
150ml smetany
100g čedaru (já používám eidam)
mletý pepř
Uvaříme těstoviny a necháme zakryté v kastrolu. Nakrájíme na drobno cibuli a osmahneme do měkka, přidáme cukety, které nakrájíme na jemné proužky a plátky klobásy. Za občasného míchání dusíme asi 3min. Pak přidáme rozetřený česnek a 6lžic smetany, ochutíme trochou pepře.
K horkým těstovinám přidáme strouhaný čedar a zbytek smetany, zamícháme a necháme minutku stát (ten Eidam dávám až nahoru). No a pak už jen těstoviny dát na talíř nalít omáčku a můžeme se cpát :o). V receptu ještě doporučují podávat s teplým chlebem, nejlépe třeba ciabattu.
|
Více ... |
Vložil: parkiska dne 19.8.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Těstoviny s cuketou a klobásou | Recepty |
|
200g těstovin
1lž. olivového oleje
1 cibule
3 stroužky česneku
2 středně velké cukety
350g klobásy nebo točeného salámu(může se použít i pečené krůtí nebo kuřecí maso-to jsem ještě nezkoušela)
150ml smetany
100g čedaru (já používám eidam)
mletý pepř
Uvaříme těstoviny a necháme zakryté v kastrolu. Nakrájíme na drobno cibuli a osmahneme do měkka, přidáme cukety, které nakrájíme na jemné proužky a plátky klobásy. Za občasného míchání dusíme asi 3min. Pak přidáme rozetřený česnek a 6lžic smetany, ochutíme trochou pepře.
K horkým těstovinám přidáme strouhaný čedar a zbytek smetany, zamícháme a necháme minutku stát (ten Eidam dávám až nahoru). No a pak už jen těstoviny dát na talíř nalít omáčku a můžeme se cpát :o). V receptu ještě doporučují podávat s teplým chlebem, nejlépe třeba ciabattu.
|
Více ... |
Vložil: parkiska dne 19.8.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
200g přebraných a spařených jahel dáme do 500ml vroucí vody osolené špetkou soli a za stálého míchání zvolna vaříme. Až se voda začne vyvařovat, tak po troškách přiléváme mléko, celkem 500ml a na mírném ohni vaříme až jáhly změknou. Kdo chce jen kaši, tak to vyklopí na talíř, osladí, omastí či jinak dochutí a může jíst. Kdo chce jahelník, nebo-li nákyp, tak ušlehá 2 žloutky s 50g pískového cukru a 50g másla nebo rostliného tuku, vmíchá do vychladlé jáhlové kaše a na závěr tam opatrně přimíchá tuhý sníh ze dvou bílků. Kdo je líný jako já, tak ještě do teplé kaše vrazí 2 celá vejce, máslo a cukr.:))) Hmotu dáme do vymazané zapékací misky a asi 30 minut pečeme. Podává se přelité ovocem nebo se ovoce (čerstvé, mražené, kompotované) dá rovnou do zapékací misky mezi dvě vrstvy kaše. Pokud budete dávat mražené ovoce, je lepší ho nechat nejdřív rozmrznout, jinak je v tom moc vody a musí se to péct zbytečně dlouho. |
Více ... |
Vložil: Evelyna dne 8.6.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Ingredience: 4 větší plátky lososa, sůl, pepř, 50 g másla, 1 sklenice bílého vína, 1 kelímek smetany, 2 lžíce kečupu, 40 g eidamu, hrstka kopru, citron
Postup přípravy: Plátky lososa osolíme, opepříme a na másle zprudka osmažíme po obou stranách. Smícháme víno, smetanu, kečup a nastrouhaný sýr. Touto směsí zalijeme plátky lososa a posypeme koprem. Ve vyhřáté troubě zapečeme a hotové zdobíme plátky citronu.
|
Více ... |
Vložil: Jitusb dne 16.4.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
recept lze připravit jak v troubě, tak na grilu nebo i bez alobalu. Ingredience: losos (nejlépe podkova), česnek na jednu porci jeden strouček, kousek másla, čerstvá perželová nať (i sušená ujde), alobal (není nutný).
postup: lososa osolíme, potřeme rozpuštěným máslem s prolisovaným česnekem a nasekanou petrželovou natí. Zabalíme ho do alobalu a pečeme tak asi na 180 stupňů tak 15 min. Nenechat péct dlouho. Radši rozbalit a mrknout, pokud se maso oddělije na segmenty je hotovo. Přílohu doporučuju brambor.
Tímto způsobem můžete připravit i filet na pánvi nebo celého lososa v troubě, ale oboje bez alobalu. |
Více ... |
Vložil: Bára+Nelinka 2/05+Zuzanka9/07 dne 16.4.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
[<<Předchozích 40] Poslední články ze všech deníků 41 až 50 z 67 [Dalších 17 >>] Upozornění: Dalších 87 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
|
|
|