Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Všechny naše deníky

  • Co nas ceka u Dr.  (1 článek)
  • HESLO A JMÉNO NA PŘIHLÁŠENÍ  (2 články)
  • kdo si hraje, nezlobí  (3 články)
  • Leničky smutný příběh  (1 článek)
  • Mimibazar  (10 článků)
    Naše ID
  • NAROZENINY !!!!!!!!!!!!  (1 článek)
  • Nase kontakty  (37 článků)
    ...naše telefonní čísla,adresy na fotečky atd....
  • NÁŠ PORODNÍ DEN  (12 článků)
    ...příběh našeho pordu a zrození toho nejkrásnějšího....
  • ODKAZY na fotky ze srazů  (2 články)
  • ODKAZY na zajímavé stránky 
  • Porodní plány  (5 článků)
  • Představujeme se   (10 článků)
    ...kdo jsme a něco o nás a naší rodině...
  • Seznam věcí pro mimčo  (2 články)
  • SRAZY a SRAZÍKY ;o)  (2 články)
    kdy a kde na sebe narazíme :o)

[<<Předchozích 50] Poslední články ze všech deníků 5160 z 67 [Dalších 7 >>] 
 Zapékané rigatoni se špenátem, nivou a rajčatemRecepty

Špenát si připravíš běžným způsobem(česnek,sůl,pepř,vejce rozkvedlat), přidáš smetanu na vaření(my používáme italskou od Novaca nebo Dueto), nivu nastrouháš, promícháš, chvilku povaříš(ať se ti rozpustí niva) pak přidáš nakrájené rajčata, promícháš. Uvaříš si těstoviny, jaké máš ráda, my používáme penne rigate(trubky), dáš do zapékací misky, zaliješ špenát. mixem, promícháš, nahoru postrouháš po celém sýr eidam 30% a dáš zapéct, hotovo bude až sýr bude dozlatova. Jestli to budeš dělat v malé zapékací misce a jíst to budeš přímo z té misky(je to vzhlednejší) tak nahoru můžeš přidat ještě nějakou zeleninu na ozdobu.

Více ...
Vložil: Darinka+Natálka dne 16.4.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Fusilli s kuřecí masem a nivou/nebo žampión. omáčkouRecepty

Kuřecí maso na kostičky nakořeníme jak jsme zvyklí(my kořeníme steak kořením), osmahneme na pánvi na oleji, pak až maso je osmahnuté: S NIVOU -vylijeme olej, zalijeme smetanou(Dueto nebo modrá italská od Novaca-obě jsou rostlinné-na vaření omáček nejlepší)ale můžeš dát i obyč. na vaření, přidáme srouček česneku(na 1 porci), postrouháme nivu, promícháme, povaříme. SE ŽAMPION. OMÁČKOU -přidáme nakrájené čerstvé žampióny, chvilku orestujeme, pak vylijeme olej, přidáme smetanu(dueto nebo .....), zakápneme sojovkou, dochutíme vegetou, promícháme, povaříme. Dáme si uvařit těstoviny, my děláme fusilli(vrtulky), teplé dáme na talířek, zalijeme nivovou nebo žampion. omáčkou s kuřecím masem, postrouháme eidamem 30% a ještě nakrájeným porkem.

Více ...
Vložil: Darinka+Natálka dne 16.4.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Gratinovaný lososRecepty

 Ingredience: 4 větší plátky lososa, sůl, pepř, 50 g másla, 1 sklenice bílého vína, 1 kelímek smetany, 2 lžíce kečupu, 40 g eidamu, hrstka kopru, citron

Postup přípravy: Plátky lososa osolíme, opepříme a na másle zprudka osmažíme po obou stranách. Smícháme víno, smetanu, kečup a nastrouhaný sýr. Touto směsí zalijeme plátky lososa a posypeme koprem. Ve vyhřáté troubě zapečeme a hotové zdobíme plátky citronu.

Více ...
Vložil: Jitusb dne 16.4.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Filé zapečené se zakysanou smetanou Recepty

Ingredience: 6 porcí filé (kostky), 1 zakysaná smetana, 2 vejce, 1 cibule, 8 lžic kečupu, 1 lžička grilovacího koření, kmín, citrónová šťáva, sůl, 1 cibule, olej, několik kapek worchesterové omáčky, 100 g strouhaného tvrdého sýra, 3 lžíce strouhanky

Postup přípravy: Filé zakapeme citrónovou šťávou a necháme chvíli odležet. Na oleji zpěníme cibuli, na to dáme osolené a okmínované filé a opečeme. Zalijeme troškou vody a dusíme na mírném ohni asi 10 minut. Mezi tím připravíme omáčku ze zakysané smetany, grilovacího koření, kečupu, worchesterové omáčky a vajec. Vše dobře promícháme. Filé odstavíme z ohně a touto omáčkou ho úplně zakryjeme, posypeme strouhaným sýrem smíchaným se strouhankou a upečeme v troubě do růžova. Podáváme s bramborovou kaší.

Pozn. Já dávám pouze 2 lžíce kečupu, a nedávám worchesterovou omáčku.

Více ...
Vložil: Jitusb dne 16.4.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 špagety s rajčatovou omáčkouRecepty
vhodné i pro děti buď s nasekanými špagetami nebo s jinými těstovinami. Moje 2 letá dcera to miluje.

ingredience: plechovka loupaných rajčat, menší cibule, česnek (na malou plechovku tak 2 stroučky), bazalka buď čerstvá nebo sušená, olivový olej, kostka cukru, špagety, nastrouhaný sýr

postup: Na olivovém oleji osmahneme cibulku najemno a prolisovaný česnek JEN KRÁTCE aby to začlo vonět! Potom přidáme plechovku rajčat a prováříme tak 15 min. Ke konci přidáme bazalku a cukr podle chuti. Smícháme s uvařenými testovinami, posypeme sýrem a je hototvo.

Kdo chce může přidat uzeninu (dobrý je třeba Herkules nebo klobáska). Osmahnete to hned s cibulí a česnekem.

Více ...
Vložil: Bára+Nelinka 2/05+Zuzanka9/07 dne 16.4.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Rýžový nákypRecepty

3/8 l mléka, sůl, 20g másla do kaše, 1 kostka cukru, 100g rýže, 20g másla, 30g cukru, 1 žloutek, z 1 bílku sníh

(uvedená množství píšu pro orientaci,já už ho teď vařím od oka, podle počtu stávníků)  

Postup:

Do vařícího mléka dáme špetku soli, máslo a 1 kostku cukru. Přisypeme vypranou,přebranou rýži a vaříme ji do měkka = kaše. Máslo utřeme s cukrem(já dávám moučkový) a žloutkem do pěny, přidáme prochladlou kaši a tuhý sníh z bílku. 1/2 nákypu dáme do vymazané formy,poklademe ovocem(nejlepší jsou švestky nebo meruňky) a zakryjeme 2/2. Pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 1/2hod.

Více ...
Vložil: Lendara dne 5.4.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Rychlá rajská omáčkaRecepty

hovězí maso nebo masox,cibule,  bobkové listy, nové koření, tuk, hladká mouka, rajský protlak, kečup, případně čerstvá rajčata, cukr, ocet, mletá skořice

Postup:

Vývar = v osolené vodě vaříme do měkka hovězí maso s cibulí, bobkovým listem, novým kořením.(přípaně hovězí maso nahradíme masoxem,pak ale vynecháme sůl). Zvlášť uděláme jíšku(tuk + hladká mouka) a scedíme na ní vývar, povaříme přidáme rajský protlak + kečup(případně pouze kečup nebo rozvaříme čerstvá rajčata a scezený protlak použijeme místo kupovaného).Krátce povaříme,dochutíme cukrem+octem(dle chuti), případně solí, pokud je potřeba a přidáme na špičku nože mleté skořice.

Více ...
Vložil: Lendara dne 5.4.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 ReceptRecepty

Řezy Raffaelo
Poslat nový recept   Poslat recept e-mailem   Vytisknout recept  

Ingredience: 1 hrnek moučkového cukru, 2 celá vejce, 1 hrnek mléka, 2 hrnky polohrubé mouky, 1/2 hrnku oleje, 1 prášek do pečiva
Posyp: 1 hrnek strouhaného kokosu, 1/2 hrnku moučkového cukru, 1 šlehačka

 
 

Postup přípravy: Utřeme vejce s moučkovým cukrem, přidáme olej, polohrubou mouku, mléko a prášek do pečiva. Vylijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem. Smícháme cukr moučka s kokosem a hustě posypeme. Pečeme cca 30 min. na 170 °C. Kokos napovrchu zrůžoví, nesmí se připálit, jinak zhořkne. Když jsou řezy hotové, hned jak je vyndáme z trouby, tak je vařící polijeme 33% šlehačkou. Trošku to zasyčí, ale řezy šlehačku natáhnou a krásně zvlhnou. Necháme je vystydnout. A hurá do toho! Pokud zbydou, dávám je přes noc do lednice, ještě více zvlhnou, ale to se stává velmi zřídka.

Více ...
Vložil: Fuča+3 princezny dne 9.3.2007| 1 komentář | Přidej komentář | Poslat mailem
 Jablkový koláčRecepty

Co budem potřebovat:

10 dkg hladké mouky
7 dkg másla
3 dkg moučkového cukru
2 x žloutky
špetka soli
citrónová kůra
jablka - rozvařená
sníh:
2 bílky + 6dkg moučkového cukru

Z mouky, másla, cukru, žloutku, soli a kůry uděláme růčo těsto, vyválíme placku - tenkou, kterou dáme na plech - většinou to válím na pečícím papíře je to křehké a přenášení je děs. Pečeme ji cca na 160 stupňů cca 10 minut - než nám okraje zrůžový. Poté přidáme rozvařená jablka a zakryjeme našlehaným sněhem a do pékáme až se sníh zbarví. Je možný to i vše naházet na syrové těsto.
Koukám, že fotka je krapet na stojato:) Je to moc dobré, při rozvařování jablkem vůbec nesladím, spíše jsou lepší kyselejší sníh je dost sladky! Krájí se to na malinkatý čtverečky! Snad bude chutnat - dobrou chuť!

Více ...
Vložil: Mína+Matěj1/05+Kryštof9/07 dne 1.3.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Karamelová buchata od Darinky25Recepty

KARAMELOVÁ BUCHTA

 

Nejdříve si uvaříte 1 slazené kondenzované mléko Tatra-Salko, vařit 2 hodiny v té plechovce

jak to koupíte(já si vždycky vařím 2 zároveň a jedno schovám do ledničky na příště-šetří to

peníze i čas).

Po dvou hodinách vaření necháte vychladnout.

 

Smícháte postupně:

35dkg ml. cukru

2 vejce

3 velké lžíce marmelády (meruňkové nebo jahodové)

4 velké lžíce oleje

30dkg hladké mouky

1-2 velké lžíce kakaa

1 hrnek vlažného mléka

1 malá lžička mleté skořice

1 a půl malé lžičky sody

- vše smíchat a péct na 170°C, nechat vychladnout

- vychladlé kondenzované mléko ušlehat s 1 celým máslem(máslo musí mít stejnou teplotu jak kon.mléko)

- rozetřít na korpus

- pak postrouhat čokoládou(já strouhám mléčnou) nebo polít čokol. polevou(to se ale pak hůř krájí)

- nechat chvilku ztuhnout v ledničce

Tak přeji DOBROU CHUŤ

 

 

Více ...
Vložil: Správce Září 2007 dne 28.2.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 50] Poslední články ze všech deníků 5160 z 67 [Dalších 7 >>] 

Upozornění:
Dalších 87 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.