Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník *Vánoční kuchařka-sladké cukroví


[<<Předchozích 10] Články 1120 z 75 [Dalších 55 >>] 
 Ořechové kostky*Vánoční kuchařka-sladké cukroví

Ingredience:
  • 3 žloutky
  • 30 dkg cukru utřít
  • 15 dkg másla
  • 10 dkg ořechů
  • 1/4 l mléka
  • 1 prášek do pečiva
  • 1/2 kg polohrubé mouky
  • ze 3 bílků sníh

Poleva:

  • 1/4 kg 100% tuku
  • 15 lžic vody
  • 5 lžic rumu
  • 5 lžic kakaa
  • trochu cukru
Postup:

Upečené nakrájíme na kostky (asi 70 Ks), které namáčíme v čokoládové polev a potom je obalujeme v cukru moučce smíchaném s kokosem.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 13.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Solamylové cukroví*Vánoční kuchařka-sladké cukroví

Ingredience
  • 30 dkg hladké mouky
  • 20 dkg solamylu
  • 20 dkg moučkového cukru
  • 30 dkg rostlinného tuku (hera)
  • 2 žloutky
  • šťáva z jednoho citrónu nebo 3 lžičky citronky
  • rybízová marmeláda (nejlépe domácí)
  • čokoláda na vaření
Postup:

V míse smícháme rukou mouku, solamyl, cukr, přidáme nakrájený tuk a žloutky a citonovou šťávu. Zpracujeme ve vláčné těsto - má velmi příjemnou konzistenci, barvu i vůni. Zabalíme do sáčku nebo fólie a necháme nejméně dvě hodiny odpočinout (vůbec nevadí, bude-li to přes noc).

Z odpočinutého těsta po částech rozválíme na pomoučené podložce pláty cca 3mm a vykrajujeme tvary (sudý počet), které pokládáme na tukem vymazaný plech (případně vyložený pečícím papírem). Pečeme v dobře vyhřáté troubě cca 8- 10 minut. Pozor - cukroví musí být i po upečení velmi světlé. Vychladlé tvary spojujeme rybízovou marmeládou a pomocí mašlovačky zdobíme čokoládou.

Pozn. na závěr - všechny ingredience by měly mít pokojovou teplotu.
Více ...
Vložil: cerven05 dne 13.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Sádlové kuličky*Vánoční kuchařka-sladké cukroví

Ingredience
  • 30dkg hladké mouky
  • 1/4 kg sádla
  • 1/4 kg cukru - moučka
  • 1/2 krabičky kakaa
Postup

Zpracujeme těsto, necháme v lednici asi 2 hod. odpočinout, potom motáme kuličky a dáváme je na plech Ze začátku péci více a potom zmírnit.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 13.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Vánoční kolečka s celými lístkovými ořechy*Vánoční kuchařka-sladké cukroví

Ingredience:
  • 20 dkg hl. mouky
  • 20 dkg másla (tuku)
  • 10 dkg cukru
  • 1 žloutek
  • 7 dkg lístkových ořechů (celé předem namočíme na 1 hod. do trochy studené vody)
  • 2 lžíce kakaa
 
 
 
Postup:

Ze všech přísad zpracujeme těsto. Do tohoto těsta zapracujeme celé namočené okapané ořechy, vytvoříme válečky o průměru 5 cm a necháme v lednici ztuhnout (můžeme dát i na chvíli do mrazáku). Z válečků ukrajujeme 1/2 cm kolečka, pečeme na suchém plechu a ještě teplé obalujeme ve vanilkovém cukru.

Z tohoto těsta bez ořechů lze plnit i menší formičky, upečené vyklopené obalujeme ve vanilkovém cukru

Více ...
Vložil: cerven05 dne 13.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Citrónové koláčky*Vánoční kuchařka-sladké cukroví

Ingredience:
  • 125 g másla utřeme do pěny, zašleháme
  • 100 g cukru moučka
  • 3 žloutky
  • kůra z 1/2 citrónu
  • 4 lžíce rumu
  • přidáme : 200 g hladké mouky a 75 g čokoládové rýže nebo jemně usekané čokolády
Postup:

Těsto dáme do sáčku s hladkou trubičkou a na mastný plech vytříkáme malé pusinky. Pečeme v mírně vyhřáté troubě, dokud okraje lehce nezhnědnou. Vychladlé slepujeme citrónovým krémem.

Krém:

100 g Hery a 70 g cukru utřeme do pěny a přidáme šťávu z 1/2 citrónu.

 

Více ...
Vložil: cerven05 dne 13.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Skořicové placičky - pečené*Vánoční kuchařka-sladké cukroví

Ingredience:
  • 4 žloutky
  • 10 dkg cukru moučka
  • 12,5 dkg másla
  • Žloutky, máslo, cukr vymíchat do pěny.
  • 5 dkg hladké mouky
  • 4 dkg Maizeny
  • 1 kávová lžička mleté skořice
  • 5 dkg jemně mletých lískových oříšků
Postup:

Do vymíchané pěny přidat zbytek surovin a vymíchat v míse jako na řidčí těsto (konzistence jako na bábovku). Na plech vyložený pečícím papírem dělat kávovou lžičkou malé kopečky těsta (pomáhejte si příborovým nožem). Kopečky těsta dávat od sebe minimálně na 2 cm, neboť placičky se rozpečou. Poté péct v rozehřáté troubě dorůžova (délka závisí na troubě). Zchladlé placičky z poloviny namáčíme v rozpuštěné hořké čokoládě a klademe na alobal, kde čokoláda zatvrdne. I když se někomu tvar placičky nemusí líbit, ten chutný požitek opravdu stojí za to.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 13.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Skořicoví šneci*Vánoční kuchařka-sladké cukroví

Ingredience:
  • listové těsto(lze i mražené)
  • trochu mléka a cukru
  • skořice
  • rozinky
Postup:

Těsto rozválíme na obdélník,mašlovkou těsto lehce potřeme mlékem,lehce pocukrujeme,posypeme skořicí,dáme trochu  rozinek a zabalíme(delší stranu).Nakrájíme na 1,5-2cm kousky,pokládáme na vymaštěný plech řeznou stranou.Upečeme a teplé potřeme cukrovou polevou(moučk.cukr,citron.šťáva).

Více ...
Vložil: cerven05 dne 13.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Anglické cukroví*Vánoční kuchařka-sladké cukroví

Ingredience:
  • 200 g hladké mouky
  • 140 g másla
  • 140 g moučkového cukru
  • 140 g pomletých vlašských ořechů
  • 1 vejce
  • mletá skořice
  • mletý hřebíček
  • práškové kakao
  • marmeláda na slepování
Postup:

Vypracujeme těsto a rozdělíme na polovinu. Do jedné přidáme skořici a hřebíček, do druhé kakao. Vykrajujeme kolečka a polovinu z nich uděláme s dírkou. Po upečení slepujeme s marmeládou.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 13.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Řezy Raffaelo*Vánoční kuchařka-sladké cukroví

Ingredience:
  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 2 celá vejce
  • 1 hrnek mléka
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 prášek do pečiva

Posyp:

  • 1 hrnek strouhaného kokosu
  • 1/2 hrnku moučkového cukru
  • 1 šlehačka
Postup:

Utřeme vejce s moučkovým cukrem, přidáme olej, polohrubou mouku, mléko a prášek do pečiva. Vylijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem. Smícháme cukr moučka s kokosem a hustě posypeme. Pečeme cca 30 min. na 170 °C. Kokos napovrchu zrůžoví, nesmí se připálit, jinak zhořkne. Když jsou řezy hotové hned jak je vyndáme z trouby, tak je vařící polijeme 33% šlehačkou. Trošku to zasyčí, ale řezy šlehačku natáhnou a krásně zvlhnou. Necháme je vystydnout. A hurá do toho! Pokud zbydou, dávám je přes noc do lednice, ještě více zvlhnou, ale to se stává velmi zřídka.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 13.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Domácí vánočka od našeho dědečka*Vánoční kuchařka-sladké cukroví

Ingredience:
  • 1 kg hladké mouky (speciál)
  • špetka soli
  • 15 dkg cukru krupice
  • 7 dkg droždí
  • 20 dkg másla
  • 1 vanilkový cukr
  • citrónová kůra
  • 2-3 vejce
  • 0,40 litru mléka
  • 15 dkg rozinek
  • hrst sekaných mandlí na posypání
Postup:

Z droždí, mléka, trošky cukru a mouky uděláme kvásek. Přidáme jej do mouky a s dalšími surovinami dobře vymísíme v těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout v teplé místnosti asi jednu až půldruhé hodiny. Poté vytvarujeme vánočku, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme mandlemi a pečeme téměř hodinu při teplotě 170-190 stupňů Celsia.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 13.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 10] Články 1120 z 75 [Dalších 55 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.