Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Domácí vánočka od našeho dědečka

Autor: cerven05 , 13.11.2006
Ingredience:


  • 1 kg hladké mouky (speciál)

  • špetka soli

  • 15 dkg cukru krupice

  • 7 dkg droždí

  • 20 dkg másla

  • 1 vanilkový cukr

  • citrónová kůra

  • 2-3 vejce

  • 0,40 litru mléka

  • 15 dkg rozinek

  • hrst sekaných mandlí na posypání

Postup:

Z droždí, mléka, trošky cukru a mouky uděláme kvásek. Přidáme jej do mouky a s dalšími surovinami dobře vymísíme v těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout v teplé místnosti asi jednu až půldruhé hodiny. Poté vytvarujeme vánočku, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme mandlemi a pečeme téměř hodinu při teplotě 170-190 stupňů Celsia.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 609 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.