|
|
Špenátové placky |
|
Autor: Diny a čtyřlístek , 23.9.2005 | |
|
Ingredience: Na 4 placky: 1 mražený špenát, 6 stroužků česneku, 1 vejce, 5 lžic hladké mouky, trošku mléka, sůl, pepř, oregano,(to je důležité!), strouhanka, olej, pálivý kečup, tvrdý sýr |
|
|
Postup přípravy: Špenát po rozmrazení necháme na sítu vykapat, pak přídáme prolisovaný česnek, vejce, mléko, mouku, osolíme, opepříme, okořeníme oreganem a strouhankou zahustíme do podoby klasického bramborákového těsta. Smažíme na rozpáleném oleji z obou stran, pak potřeme silnou vrstvou kečupu a posypeme strouhaným sýrem, přehneme napůl. Dobré jsou k tomu brambory na jakýkoli způsob, chutnají i studené. Takto upravený špenát chutná i zarytým nepřátelům špenátu :-))
Pozn: ještě jsem přidala do tohoto origoš receptu z www.recepty.cz asi 2 nastrouhané brambory, mňam:) Placky byly výborné i druhý den studené, ale čerstvé se sýrem prostě nemají chybku:) |
|
|
Zobrazeno doposud 892 x.
|
|