Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Špenátový nákyp

Autor: Vrda , 24.8.2004

Ingredience:


1 balíček zmrazeného listového špenátu


200 g vařeného uzeného masa (já používám uzenou kuřecí rolku)


2 lžíce másla


3 vejce


2 rohlíky


2 - 3 stroužky česneku


mletý pepř


trochu mléka


sůl


tuk na vymazání a jemná strouhanka na vysypání zapékací misky


 Postup:


Zmarazený špenát podusíme, scedíme a necháme okapat.


V misce utřeme máslo a žloutky se solí, přidáme v mléce namočený a vymačkaný rohlík,


špenát, nadrobno pokrájené uzené maso, rozetřený česnek, pepř a nakonec zjemníme pevně ušlehaným sněhem z bílků.


Hmotu rozetřeme do tukem vymazané a strouhankou vysypané zapékací misky a v předehřáté troubě upečeme.


 


Můj tip:  Špenát ochutím bílým pepřem,  solí, česnekem a troškou smetany dřív než ho přidám k ostatnímu


                (můžu tak líp ochutnat co tomu chybí:-) )


 


A´t Vám chutná!!! :-)


 


 

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 795 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.