|
Deník !Recepty-už i vánoční:-)!
Články 1 až 10 z 85 [Dalších 75 >>]
|
Hrk hrk buchta | !Recepty-už i vánoční:-)! |
|
Suroviny: 1,5 hrnku polohrubé mouky 1 hrnek cukru 1/2 hrnku mléka 1/2 hrnku oleje 2 vejce 1 prdopeč. krém: 1 velký ananas.kompot i se šťávou 1 šlehačka 1 ztužovač šlehačky 1 inst.pudink(bez vaření např.Olé od dr.Oetkera)
Postup: Suroviny na krém dáme do nádoby, uzavřeme víkem a hrkáme, dokud se nespojí v krém. (lze i šlehačem, potom ale ovoce vmícháme až nakonec)
Upečeme placku, navrch krém a pocákáme čokoládou
já to teda dělala z mandarinkového kompotu a čokoládu jsem na vrch nastrouhala A hrknout mísou stačí tak 4x a je hotovo....a četla jsem, že místo pudinku bez vaření se dá použít i normální, ale to jsem nezkoušela
|
Více ... |
Vložil: Táni+dvojčátka 7/08 dne 23.3.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Otěhotňovací čajíček dle Mojžíšové | !Recepty-už i vánoční:-)! |
|
Řebříček 20g
Šípek 20g
Mateřídouška 10g
Dobromysl 15g
Květ hluchavky 7g
Truskavec 15g
Heřmánek 5g
Čekanka 10g
Jitrocel 7g
Do 3 dcl studené vody 10 g směsi. Nechat přejít varem a louhovat 30 min. Pít 2x denně, ideálně na lačno |
Více ... |
Vložil: Flamulena dne 18.2.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Blufinky od Vlčáčka | !Recepty-už i vánoční:-)! |
|
Holky, slíbila jsem, že vložím jeden recept od Vlčáčka, takže tady je, vypadá to moc zajímavě:-)
Blufinky od Vlčáčka(od babičky podrobně:-)
Těsto:
40dkg polohrubé mouky
30dkg tuku(Hery)
2 žloutky (bílky nechat zvlášť)
2 lžíce octa
Postup:
těsto vypracovat a dát do lednice.
2 bílky+30 dkg cukru utřít na lesklou kaši.
Těsto asi na 3 díly(plechy) vyválet asi 1/2cm placku.
Podsypávat moukou lepí se!
Placku potřít bílkovou kaší(vystačí na 3 plechy),
nožem nebo rádýlkem vykrajovat
trojúhelníčky,čtverce,apod.(asi3x3cm),zvedat nožem
dát na plech a
na každou Blufinku asi čtvrt-půl vlašského ořechu
ve středně horké troubě,pozor hlídat zabarví-li se do
béžova=hotovo.
Vyndat plech,nechat vychladnout a opatrně přendat na talíř....
Jsou fakt úžasný.
pa Kačka-vlčáček
|
Více ... |
Vložil: Senedra dne 3.12.2004 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Bábovka od Lenky Klimtové | !Recepty-už i vánoční:-)! |
|
3/4 skleničky (2dcl) vody 3 lžíce kakaa 2 skleničky cukru 1 Hera
... vše povařit a nechat malinko schladnout, aby se tam vajíčka nesrážela
do toho přidat: 2 skleničky hl. mouky 1 prášek do pečiva 4 žloutky vl. ořechy, rozinky, kousky čokolády apod.
... nakonec sníh ze 4 bílků opatrně zamíchat do hmoty ... pečeme buď klasicky jako bábovku nebo klidně jen na plech |
Více ... |
Vložil: Eset+2M dne 11.11.2004 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Králíci I. | !Recepty-už i vánoční:-)! |
|
Slíbila jsem nějaké králičí receptíky - pro milovníky králičích mazlíčků doporučuji nahradit slovo králík slovem krůta :o) Recepty jsou z kuchařek Ham a mňam od P. Novotného. Dobrou chuť :o)
LISABONSKÝ KRÁLÍK
králík
slanina
kyselá smetana
sůl
mouka
Marináda:
2 sklenky vína
1 sklenka vinného octa
krájená cibule
pepř
jalovec
bobkový list
Suroviny na marinádu necháme přejít varem. Ve vychladlé marinádě necháme králíka dva dny. Pak jej osušíme, protáhneme slaninou, osolíme a pečeme na rozpuštěné slanině.Při pečení podléváme marinádou. Šťávu zahustíme moukou a povařenou scedíme na hotového králíka. Do omáčky přidáme kyselou smetanu.
KRÁLÍK NA ŠAMPAŇSKÉM
králík
šumivé víno
skořice
koriandr
badyán
bobkový list
cukr
sůl
Do velké teflonové pánve nalijeme šumivé víno a do něj naskládáme porce králíka. Posypeme je kořením, přidáme trošku cukru a špetku soli a necháme pod pokličkou pomalu dusit. Změklé maso ještě krátce povaříme bez pokličky, aby se zahustila šťáva. |
Více ... |
Vložil: Farah dne 23.9.2004 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Králíci II. | !Recepty-už i vánoční:-)! |
|
KRÁLÍK NA VÍNĚ PODLE TOSKÁNSKÝCH MNICHŮ
1 celý králík bez hlavy
500 g uzeného masa (nejlépe bůčku)
celer
mrkev
petržel
1 velká cibule
1 palička česneku
2 lžíce másla
ocet
rajčatový protlak
4 kostky bujónu
2 1 červeného stolního vína
2 kelímky zakysané smetany
0,25 l smetany ke šlehání
1 balíček zelených oliv bez pecky včetně nálevu
1 lžíce granulovaného česneku
1 lžička tymiánu
1 lžička oregana
bobkový list
nové koření
sůl
Vezmeme velký hluboký pekáč, dno pokryjeme kořenovou zeleninou smíchanou s cibulí a prolisovaným česnekem, přidáme máslo. Zeleninu poklademe tenkými plátky uzeného bůčku, na něj položíme porce králíka, posypeme zbytkem zeleniny a opět poklademe plátky bůčku. Posypeme tymiánem a oreganem, do gázy zabalíme nové koření a bobkový list, přidáme do pekáče, rozdrobíme kostku bujónu a mírně posolíme. Vsypeme zelené olivy i s nálevem, celý pekáč zalijeme červeným vínem, aby bylo vše ponořené. Přikryjeme pokličkou a dáme dusit do předehřáté trouby. Po čase ztlumíme a přivedeme k varu. Dusíme asi 25 minut, pak odklopíme pokličku a za prudkého varu odpařujeme tekutinu dalších 15 minut. Porce králíka pak vyjmeme a odložíme na talíř. Zbylý obsah pekáče i s uzeným bokem dusíme ještě asi 20 minut, aby se vydusilo co nejvíce tekutiny. Pozor na připálení! Po vydušení vyjmeme z trouby, uzené maso přeložíme na talíř k porcím králíka. Odstraníme gázu s bobkovým listem a novým kořením. K zelenině přidáme granulovaný česnek a rajčatový protlak. Vše rozmixujeme a směs přemístíme do kastrolu. Znovu uvedeme k varu, podle potřeby osolíme a přidáme sladkou i zakysanou smetanu. Nyní by již omáčka měla být pikantní a nakyslá. V případě potřeby přidáme trochu octa nebo citrónové šťávy, do teplé omáčky vložíme králíka i uzené maso a necháme mírně prohřát. Podáváme s houskovým knedlíkem a brusinkovou zavařeninou. |
Více ... |
Vložil: Farah dne 23.9.2004 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Králíci III. | !Recepty-už i vánoční:-)! |
|
KRÁLÍK S KŘENEM
králičí hřbet a stehna
60 g másla
40 g slaniny
cibule
česnek
ocet
bobkový list
tymián
celý černý pepř
petrželka
křen
sůl
Maso rozporcujeme, osolíme a jemně potřeme česnekem. Nadrobno nakrájenou cibuli a posekanou petrželku podusíme na másle s drobnými kousky slaniny. Přidáme maso, několik kapek octa, pepř, bobkový list, špetku tymiánu a dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme. Měkké maso vyjmeme a šťávu scedíme. Maso položíme na talíře, přelijeme šťávou a hustě posypeme strouhaným křenem.
KRÁLÍK NA ESTRAGONU
králík
anglická slanina
rajčata
cibule
estragon
mouka
pepř
sůl
Králíka očistíme, odblaníme a vykostíme. Každou porci naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a položíme na ni plátek anglické slaniny. Přeložíme a spíchneme párátkem. Na dno vymaštěného pekáče naskládáme oloupaná rajčata nakrájená na čtvrtky a cibuli rozdělenou na kolečka. Na tento základ dáme králičí závitky a pečeme v troubě. Upečené je zalijeme vychladlým vývarem z 0,75 l vody a dvou lžiček estragonu zahuštěným lžičkou mouky a pečeme ještě 15 minut. |
Více ... |
Vložil: Farah dne 23.9.2004 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Králíci IV. | !Recepty-už i vánoční:-)! |
|
Pozn.: při vkládání mě to hodně zlobilo, tak snad v tom nebudou příliš velké zmatky... Popř. prosím správce, aby trošku upravil formáty... :o) KRÁLÍK S OLIVAMI
1 králík 150 ml červeného vína petrželová nať 1 bobkový list 2 stroužky česneku sušený rozmarýn 3 lžíce oleje 1 cibule 1 hrneček masového bujónu 1 lžíce rajského protlaku 125 g černých oliv sůl pepř
Králíka nakrájíme na kousky. Vložíme je do marinády (víno, petržel, bobkový list, česnek, rozmarýn, sůl), aby maso bylo zcela ponořené a necháme hodinu uležet. Potom okapané kousky masa opečeme dozlatova na rozpáleném oleji a nadrobno nakrájené cibulce. Maso zalijeme masovým vývarem, v němž jsme rozpustili rajský protlak. Dochutíme a na mírném oleji za občasného zamíchání dusíme asi hodinu. Mezitím přidáme trochu marinády, přecezené přes sítko. Asi deset minut před dovařením přidáme olivy a nakrájenou petrželovou nať. Podáváme s bramborovou kaší. |
Více ... |
Vložil: Farah dne 23.9.2004 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
HOUBOVÝ "TATARÁK" | !Recepty-už i vánoční:-)! |
|
Začínají nám opět růst houbičky, takže přispívám jedním houbařským receptem:
HOUBOVÝ „TATARÁK“
Houby se pokrájí na hodně malinkaté kousky – je to pakárna, od tý doby co mám robota, projíždím sekačem – bacha, nepřehnat to, pořád by mělo být „do čeho kousnout“, opepří, jemně posolí (ne moc, bude se přidávat sojovka a ta je slaná) a podusí na pánvičce. Dá se to do misky. Cibuli pokrájet na drobno a opéct do zlatova – přidá se k houbám. Směs se zalije sojovou omáčkou a přidají se nasekané zelené bylinky (petržel, libeček). Několik stroužků česneku (podle chuti, já dávám min. 5) se prolisuje do směsi a vše pořádně zamíchá a nechá se vychladit v lednici. Maže se na topinky.
|
Více ... |
Vložil: Týnka,Klárka 03/05,Ondra 04/07 dne 8.9.2004 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Tuňáková pomazánka | !Recepty-už i vánoční:-)! |
|
Tuňáková pomazánka (tzv.otěhotňovací)
Asi 4 vejce uvařená natvrdo nastrouháme, přidáme konzervu tuňáka bez šťávy či oleje, lžíci Ramy nebo pomazánkového másla, 1 majolku (krabička nebo 2 pytlíčky), 1 cibulku najemno nakrájenou, pažitku nebo petrželku, podle chuti kyselou okurčičku. Vychladit a papat :-)
Vanikající je i varianta místo tuňáka obrat masíčko z uzené makrely nebo uzenáče, v tom případě přidat vajíčka navíc a určitě tu kyselou okurčičku, ta tam moc sedí! |
Více ... |
Vložil: Veronika C. (+3 dítka) dne 24.8.2004 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Články 1 až 10 z 85 [Dalších 75 >>] |
|