Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
kdyzsluncenesviti | 89186 |
15.11.2009 17:01:37
Katko, já jsem po operaci žlučníku - v 16 letech. Záchvaty jsem měla, ale s jídlem si stejně moc neporadím. Já jsem jedna pořád stejně. Měla jsem to z nepravidelné stravy a pití minerálních vod (perlivých).
|
Katka+Jáchymek 9/08 | 92127 |
15.11.2009 16:54:35
Tak se to stalo! Asi stárnu nebo jsem opotřebovaná nebo co, ale v pátek jsem musela volat sanitku, neb se mi začal rozjíždět žlučníkovej záchvat, je to fakt humáč. Injekce pomohla, zítra si jdu domluvit termín operace, no, a já se vás chci zeptat, jestli nemáte tipy na to, co jíst, aby to nevyvolalo další záchvat?, něco osvědčenýho? Celej víkend jím jen suchary, trochu šunky, piškoty a vývar s mrkví... Dostala jsem v nemocnici lejstro, kde je vypsaná dieta, ale je to spíš až po operaci, teď toho mám jíst raději ještě míň. Je tu někdo, kdo už má zkušenost?, to bych uvítala úplně nejvíc. Dík.
|
Simča, dcery *1988 a 1997 | 3201 |
29.9.2009 12:54:13
Ahoj, nafouklá můžeš být právě díky tomu, že to bylo laparoskopicky.... Břišní dutina se "nafoukne". aby ta mbylo více místa lépe se tam dalo orientovat. Asi 2 týdny jsem to cítila, plyn procházel mezi tkáněmi, takže mne nejprve bolelo břicho, pak bránice, pak hrudník a když to ¨"docestovalo k ramenům, bylo to dost nepříjemné. Ale dalo se to vydržet a po ramenou byl klid.
Co se týká PN - ve čtvrtek mne přijali, v pátek byla operace, v pondělí mne propustili a v úterý jsem byla v práci. Ale to bylo proto, že jsem byla OSVČ (taky jedna z radostí tohoto stavu ) a do práce jsem spěchala.... Ahoj Simča |
Katka. | 13699 |
29.9.2009 9:58:58
Na operaci jsem byla taky laparoskopicky a břicho jsem měla nafouklé několik týdnů.
V nemocnici jsem byla 4 dny a na neschopence 6 týdnů. Měla jsem v té době fyzicky velmi náročnou práci, kdybych dělala někde v kanclu, šla bych do práce mnohem dřív |
Moncaka | 56657 |
29.9.2009 9:45:42
Jsem přesně týden po laparce (ale ne žlučník) a ač jsem asi 2 kg shodila, tak břicho mám mnohem větší. Tak doufám, že je to pořád ten plyn a že brzy splaskne. Stehy ještě pořád mám.
|
Emitom (Michi 8/04+Veru 7/07) | 17660 |
29.9.2009 7:20:04
já byla týden v nemocnici, týden doma a pak jsem šupajdila do práce..
břicho taky nějakou dobu nafouklé, ale přežít se to dalo... stehy nebolí |
Ivča, Kája10/07+Daneček08/10 | 99145 |
29.9.2009 7:18:04
Ahoj,byla jsem na operaci v květnu a břicho jsem měla nafouklé (spíše oteklé) ještě několik týdnů. Je to po tom zásahu a určitě se to srovná. Stehy nebolí /i když jsem je měla už trošku zarostlé/.Jen to trošku štípne :) S neschopenkou neporadím,protože jsem na mateřské.Ale poměrně brzo jsem byla schopná zase normálně fungovat.Manžel byl se mnou doma týden,aby mi pomohl a pak už šupajdil do práce :) Přeji brzské zotavení :)
|
+Jana+ | 57778 |
28.9.2009 23:37:13
Jsem krátce po operaci žlučníku laparoskopicky a zdá se mi, že mám pořád nafouklé břicho - chtěla bych se zeptat těch co už mají žlučník za sebou zda měli také nafouklé břicho a jak dlouho. Vyndání stehů mě teprve čeká - bolí to? Jak dlouho jste kdo byl po žlučníku na neschopence?
|
Lenka |
• |
17.9.2009 16:35:26
Ahoj ldii, jsem ráda, že jsem našla tuhle diskuzi, protže potíže se žlučníkem je pro mě v mých skoro 30letech novinka. Přišlo to s druhým dítkem, první záchvat už v těhotenství. Teď mám mimi 3 měsíce a několik ošklivých záchvatů za sebou. Operaci si nechám na později kvůli kojení - obdivuji všechny, které zvládly podstoupit operaci a zachovat kojení.
Ale k věci, vzhledem k tomu, že jsem v téhle oblasti nováček, poraďte prosím, na co bych si ještě mal dát pozor? Držím se co se týče tuků - vyřadila jsem kromě šunky a dietních párků veškerou uzeninu. Mám vyzkoušeno spoustu věcí, které mi chutnají a můžu je - včetně feferonky. Je tu něco, co by mě nemuselo napadnout a zažila bych si další záchvat? Může se stát, že mi některá věc opakovaně nevadí a pak přivodí nečekaně záchvat? Nebo co mi neublížo jednou můžu bez obav konzumovat? POraďte prosím U internistky jsem obdržela milou a vtipnou brožurku o dietě, bohužel je z roku 1975 (to jsem ještě 5 let nebyla na světě!), tak si říkám, že v některých věcech snad výzkum a zkušenosti pokročily ... nebo ne?? Díky za každý příspěvek. |
MirkaEyrová | 23634 |
31.8.2009 20:47:09
Pokud nejsou záchvaty po (skoro) každým jídle, tak doporučuju deci pivka nebo pita po těžším jídle (vepřo knedlo). Ale raději se těžším jídlům vyhýbat, tj. místo pečené kachny dušené kuřecí, když salát, tak s jogurtem místo majonézy ap. Čím těžší stav - víc záchvatů - tím tvrdší dietu. Mně např. dlouhá léta nedělal dobře česnek - kromě vařeného v polévce; tedy stop bramborákům, langošům, kapustovým karbanátkům, sekané... Dokonce jsem česnek cítila i z jakékoliv uzeniny vyjma dobré šunky - takže stop opékaným buřtům i chlebíčkům s vysočinou. Problémy mi dělaly okurky - syrové i kyselé, zelí (zvlášť kysané), majonéza, kečup, hořčice, paprika, melouny. Atd. Dieta, zdravá strava, je podle mě naprostý základ. --- Jinak mám žlučník už taky venku. Ovšem to neznamená, že je stopro konec problémům: žluč musí vytvářet žlučovody, takže je stejně lepší jíst trvale dietně .
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.