| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Žlučníkové problémy

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 220] Názory 221230 z 810  [Dalších 580 >>]
Alca 145121
13.1.2017 22:47:57
hele ono když nemáš trvalé akutní problémy, tak prostě řešíš, jestli do toho jít. On ten žlučník v těle pak prostě chybí. Já taky váhala, protože jsem měla jednu kolikovou příhodu a na to, že jde o žlučník přišli až za 4 měsíce klidu...... Tak jsem si říkala, že to byla prostě náhoda. Až když mi začalo být blbě i po dietních věcech a strach z koliky mě paralyzoval, tak jsem se odhodlala na operaci jít....
Alca 145121
13.1.2017 22:47:01
To je milé, je mi 30, děda měl rakovinu tlustého střeva - to ěm fakt uklidnilo,ž e vyplavování žluči do střeva tu pravděpodobnost rakoviny zvyšuje :(
JiBi* 51820
13.1.2017 22:44:46
Alčo, díky za radu. Mám prý jeden velký, prý tam není rok ani dva a zatím jsem žádné kolikovité bolesti neměla. Právě, že jsem pročítala ty starší diskuze a lidé píšou, že mají problémy i po odstranění, asi jsem narazila i na reakci od tebe ~;). Tak snad to bude "jen" podráždění tím pálivým jídlem...
Alca 145121
13.1.2017 22:44:18
Tak to je drsný, mě naopak přijde, že žlučník se prověřuje jako první...... jako já taky nakonec byla ráda, že můžu jít na operaci, protože poslední náběh na koliku jsem měla po rohlíku s dietní drůběží šunkou a 30% sýrem a dle histologie už ve žlučníku začínal zánět. Ale jak říkáš, na rozdíl od slepáku žlučník prostě chybí, někdo je po operaci úplně v klidu, já bohužel ne, třeba česnek nezvládám dodnes, stejně ta cokoliv smaženého :( A ty dvě skoro koliky mě prostě vyděsily a začínám pochybovat, jestli byl fakt žlučník jediný důvod......
Dooly. 12201
13.1.2017 22:40:52
hm,presne ten clanek jsem ted taky nasla:-( je to fakt riziko..

ja mela kamen jen jeden,ale velikosti bonparu, doktori mi ho hezky zabalili..
Alca 145121
13.1.2017 22:40:07
Nevim ale kolika je charakteristická svíravými křečemi, jak se žlučovod snaží ze sebe stahy vypudit kámen..... Tohle mi jako kolika fakt nepřijde, kor ve spojitosti s průjmem (zvracení bývá charakteristické).
Tohle mi přijde jako střevní chřipka/podráždění trávicího aparátu. Ten pocit tlaku na Silvestra mohl být od žlučníku, ale zbytek mi moc typický nepřijde....
Dooly. 12201
13.1.2017 22:39:48
hm,ted jsem koukala,ze rozbiti uzv se uz neprovadi

no nevim, ja tedy tenkrat mela silene bolesti asi mesic, ptz nikoho nenapadlo ze by to byl zlucnik,takze jsem pak byla rada,ze se mi konecne ulevi. Nicmene, zpetne bych si to velmi rozmyslela. Proste to neni slepak,ktery ti pak nechybi
JiBi* 51820
13.1.2017 22:39:14
Dolly, díky...manžel mi už taky něco podobného "sehnal", akorát že v jeho případě stálo pod článkem, že se taky může stát, že se kámen sekne ve žlučovodu, a tak že za tyto rady nenesou autoři článku zodpovědnost ~:-D , no a vzhledem k tomu, že já prý mám kámen velký, tak bych si to asi nelajzla, i když bylo by to ideální, kdyby to takto šlo :-)
Alca 145121
13.1.2017 22:37:25
žlučníkové kameny se UTZ enerozbíjejí, ale některé se prý dají rozpustit. Každopádně doktoři tvrdí, že jakmile se jednou udělaly, tak to značí, že žlučník není ok a i kdyby se vyloučily jinak, tak se stejně časem udělají znovu.....
Alca 145121
13.1.2017 22:34:48
Jako typický žlučníkový záchvat to nevypadá, kolika 100% ne, spíše možná lehké podráždění. každopádně to mohl být i podrážděný žaludek (případně jeho lehký zánět) či hodně nepříjemná střevní chřipka (teď prý hodně řádí....).
Co se týče odstranění žlučníku, oni to navrhují vždy a taky mi přijde, že když v žlučníku ěnco najdou, automaticky to svádí na něj, protože to je nejjednodušší k řešení..... Rozhodovala ybch se dle toho, jak je kámen velký (jak moc hrozí kolika - větší kámen žlučovod už neucpe) a kolik jich je. Pokud máš větší kámen, tak ten Ti koliku nezpůsobí....
Jinak já po zjištění kamenů taky opeaci hned neplánovala, byla jsem rok bez potíží, bsolvovala jsem 3 týdny v USA a druhou kolika dostala týden po návratu. pak už se to horšilo, takže za další rok jsem už byla bez žlučníku. Ale já měla hodně malých kamenů, které prostě měly tendenci do toho žlučovodu padat....
Každopádně pokud se rozhodneš letět a chceš být víc v klidu, doporučuji dietnější režim - omezit výrazná koření (pálivé a hlavně česnek!), omezit tučná jídla, alkohol...... Případně si kup Pankreolan forte, pomáhá natrávit stravu už v žaludku, takže při určitých potížích přeplněnosti to pomáhá odlehčit žlučníku....

Jinak jak jsem psala, mám žlučník venku - už skoro dva roky a bohužel můj stav není naprosto ok, některé potraviny stejně jíst nemůžu a i bez žlučníku už jsem měla letos dvě ataky podobné kolice (vždy to svedli na podráždění žaludku antibiotiky). Takže bohužel ani operace nemusí být všespásná :(
[<<Předchozích 220] Názory 221230 z 810  [Dalších 580 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.