| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Žlučníkové problémy

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 230] Názory 231240 z 810  [Dalších 570 >>]
JiBi* 51820
13.1.2017 22:33:30
Už jsem se na to ptala - prý se odstraňuje jen celý žlučník, nelze vyjmout jen kameny ~:(. K operaci se v "naší" nemocnici dá objednávat jen v pondělí a úterý, takže tam budu volat a zeptám se na možnost akutnějšího termínu, protože jinak by to podle objednacích lhůt vyšlo právě nejdříve až na dobu, kdy mám odjíždět ~:( .
..maya.. 86852
13.1.2017 22:30:59
Nj žlučníková kolika...pores ten kamen a bude to ok
Dooly. 12201
13.1.2017 22:28:53
tohle vypada zajimave

http://helenasychrova.blog.cz/1306/odstraneni-zlucnikovych-kamenu-prirozenym-zpusobem
Dooly. 12201
13.1.2017 22:26:52
Jibi zkusila bych se poptat jestli nelze odstranit kamen bez toho abys prisla o zlucnik to by bylo idealni reseni

nejak to rozdrti a pak to vyjde z tela ven .. a zlucnik ti zustane
JiBi* 51820
13.1.2017 22:24:04
Bolest jsem právě žádnou neměla a ještě mám trochu obavy z tohoto:
" Odstranění žlučníku se dává do souvislosti se zvýšeným (až dvojnásobným) rizikem rakoviny střeva. Vysoké, dlouhodobé koncentrace některých žlučových kyselin ve střevu, kam je žluč neustále uvolňována (nemůže se ukládat ve žlučníku), mohou vyvolat zhoubný růst buněk ve sliznici střeva." Toto jsem právě už slyšela a četla ze dvou nezávislých pramenů.
Jasné, že kdyby to bylo nutné, tak na operaci jdu, jen nejsem si jistá, že to nutné je. Jsem četla, že mnoho lidí žije s kameny a přijde se na náhodně až při pitvě. Takže trochu váhám.
Monika 123907
13.1.2017 22:21:28
Ty se ptáš, jestli to může být žlučník, kdy tam máš kámen? V tom případě je asi jasné, že to žlučník být může, ne, i když něco jiného třeba taky. Moc nechápu tvoje výroky "momentálně se necítím tak, že bych měla potřebu jít na odstranění žlučníku" a "necítím potřebu jít na operaci a hlavně to ani nejde". To jako že si věříš, že kdyby to bylo nutné, tak bys tu potřebu cítila? Mně to přijde trochu jako dětské "nechci, ne a ne a ne ...", protože máš ty letenky a těšíš se na cestu. Na tvém místě bych hledala asi způsob, jak si s tím žlučníkem nechat něco udělat co nejdřív(netuším, jestli stačí něco udělat s tím kamenem nebo musí ven celý žluční), tipla bych, že nějak půjde, abys mohla odletět s vyřešeným problémem. No, a nebo to nech osudu, třeba budeš muset na nějaký zákrok nakonec akutně (a dle okolností stihneš nebo nestihneš odletět) nebo teda riskuji, že se stane něco v té daleké cizině (po pozření nějakého místního jídla?) ... Jinak lékař nejsem a žlučníkové potíže jsem zatím neměla, tak v tomto smyslu bohužel neporadím, ale reakce na kořeněné mastné a mi přijde jako typická žlučníková ~:(
Dooly. 12201
13.1.2017 22:20:03
jo
mela jsem presne takove priznaky,zlucnik mam uz 20 let odoperovany
nicmene,pokud je to jen trochu mozne,doporucuje se kamen nechat rozbit (tusim,ze uzv) ptz kdyz nemas zlucnik, mas jiny problemy (stale protekajici zluc nedokaze vstrebavat tuky jak by mela ..)
Mr. Miçkey 124689
13.1.2017 22:09:12
Mel jsem stejny priznaky jako ty, akorat v trochu drsnejsim stylu (skoncil jsem v nemocnici se silenou bolesti, nemohl jsem ani chodit). Vsechny mozny vysetreni ok, na ultrazvuku par mensich zlucikovejch kamenu. Doporucili mi odstraneni zlucniku, ale ze to nijak nespecha. Vzhledem k tomu, ze jsem mel pred maturitou a doma tri decka se mi nechtelo riskovat, kdy me necekane zklati podobnej zachvat a budu muset kreativne z hodiny na hodinu zarizovat hlidani atd., zas takovej dobrodruh nejsem, jsem si domluvil termin na operaci. Od ty doby klid.
JiBi* 51820
13.1.2017 21:55:43
O Silvestru jsem přes den jedla celkem střídmě a až večer jsem snědla asi 4-5 chlebíčků. Žáden alkohol. Po půlnoci mě začalo bolet břicho spíše v oblasti žaludku, uprostřed pod prsy, žádná kolika, ale takový jako tlak, který mi nedovolil spát. Pak to během dalšího dne postupně nějak přešlo a až asi za 3 dny se mi udělalo lehce nevolno poté, co jsem sněsla dva pendrekové bombóny. Nejdříve se spustil silný průjem a poté se přidalo ještě zvracení, ale až takové, že jsem musela volat manžela, aby mě držel, protože jsem měla pocit, že už už omdlím. Žádnou bolest jsem nikde necítila, jsem jsem byla "smrtelně" schvácená. Ještě asi 3 dny jsem cítila, že tam ten žaludek mám, pak mě to přešlo. Spatně mi už nebylo, jen cítím, že to zažívání není v pohodě. Samozřejmě jsem šla k lékaři, na sonu byl zjištěn velký kámen (nevím jak velký) ve žlučníku. Endoskopii žaludku mám v pořádku, taky slinivka by měla být v pořádku, mám zvýšené jaterní testy. Chirurg mi doporučil odstranění žlučníku.
Já ale váhám, z vícero důvodu. Níkdy mě vyloženě žlučník nebolel, žádný žlučníkový záchvat jsem neměla, takže si kladu otázku, jestli ta nevolnost byla nějaká netypická žlučníková, nebo jde o něco jiného. Pravda je, že mezi svátky jsem snědla dva dny po sobě asi větší množství pálivých křidýlek v KFC a teď si vzpomínám, že když jsem snědla asi před 2 měsíci hoooodně pálivé thajské jídlo, že jsem pak měla taky nějaký lehčí problém, ale bez střevních potíží.
Momentálně se necítím tak, že bych měla potřebu jít na odstranění žlučníku. Na druhé straně mám objednanou letenku na březen na hodně dlouhý let a 12tidenní pobyt v zahraničí.
Termíny operací jsou ve všech nemocnicích, do kterých jsem volala, až právě na tu dobu, kdy bych měla odjíždět.
Na jedné straně mám obavu, že kdybych měla v zahraničí nějaký problém, byl by to asi průšvih, na druhou stranu necítím potřebu jít na operaci a hlavně to ani nejde. Vůbec nevím, co dělat ~:(. Může to vůbec být žlučník?
Pam-pela 97353
23.10.2016 17:19:56
Sama žlučník mám, i když jsem mívala problémy, takže z vlastní zkušenosti nevím, ale vidím kolem u kamarádek, co ho už nemají. Asi je jim o kousek líp, ale problémy podobného typu mají stále a stále musí hlídat, co snědí.

Napíšu tu zas jen vlastní zkušenost, třeba to někomu pomůže. Jiný úhel pohledu.
Měla jsem ve žlučníku drobné "kamínky", prý opravdu hodně, to jsou ty, které se dají "rozpustit" i různými kúrami...často to nejsou "pravé" kamínky, které je asi opravdu potřeba odstranit mechanicky operací.
Ve žlučníku (a játrech, i jinde v těle) často žijou motolice či jiní paraziti. Po operaci žlučníku samozřejmě zůstávají...a pokud způsobují původní problémy, ty ani po odnětí žlučníku samy neodejdou.
"Kamínky" ve žlučníku už nemám a celkově vlastně ty problémy zmizely - včera jsem například prubla navečer bramboráky s česnekem, to bych dřív nemohla. :-)
Takže možná by to chtělo mrknout se ještě tímhle směrem...
[<<Předchozích 230] Názory 231240 z 810  [Dalších 570 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.