| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Žlučníkové problémy

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 210] Názory 211220 z 810  [Dalších 590 >>]
Alca 145121
13.1.2017 22:56:35
Nedělali, jakmile měli výsledek ze sona tak už nic neřešili s tím, že je to žlučník - faktem je, že mé koliky byly víceméně ukázkové..... Byla jsem i na gastru a zase - sono, je to žlučník - ven s ním....
JiBi* 51820
13.1.2017 22:55:24
Tak zase je dobře, Alčo, že o tom riziku s rakovinou teď víš a můžeš si to víc hlídat, nechat si častěji udělat testy na okultní krvácení, nevíc když i nějaká ta genetika tam možná může hrát roli, snad tomu riziku odpomůže i strava - hodně vlákniny...?
Alca 145121
13.1.2017 22:55:23
Jo. bohužel - mám to asi dané geneticky, ale za poslední dva roky mi přijde, že to jde rychleji :( přitom vzhledem k těm problémům jím málo tučného (jen teda víc bílé pečivo, no), jedinou mou neřestí zůstává čokoláda :(
Dooly. 12201
13.1.2017 22:54:40
heled ale to je zase zvlastni,ptz u me se ten kamen/ zlucnik projevil nadmernym zhubnutim to bylo obdobi kdy jsem mohla jist porad i v noci a co chci a presto jsem zhubla asi 10 kg behem pul roku,ptz ten zlucnik preave nadmerne produkoval zluc kt je spoluzodpovedna za vstrebavani tuku ..
no bohuzel, jak mi zlucnik vyndali, mam pandero
Alca 145121
13.1.2017 22:53:52
Chápu, ono je to vážně těžké rozhodování. Každopádně nevím, jestli tam máš někde průměr, ale myslím že nad 1 cm se kámen do žlučovodu nedostane (ten má nějakých 6 mm myslím...). Já když procházela informace kvůli operaci našla i informace od lékařů, že právě jeden velký kámen je lepší varianta než píseček/bahýnko/větší množství menších, protože ten se do žlučovodu nemůže dostat. Já měla dle UTZ větší množství kamínků z nichž největší měl 6 mm.... proto jsem měla 3x koliku a asi 3x náběh na ní.
Každopádně bych to ještě zkusila zkonzultovat s někým jiným než s chirurgem (ideálně třeba s praktikem) - oni chirurgové moc rádi řežou :) A poptala bych i jak moc je to akutní a zmínila tu dovolenou. Ono po operaci taky nějakou dobu trvá se dostat do formy, já třeba mohla jíst jen po malých porcích (jinak mě děsně tlačilo v zádech) a byla jsem díky menšímu příjmu jídla výrazně slabší asi 4 týdny (z toho 2 jsem byla v nemocnici - 4 dny - a doma na dovolené) plus se 6 týdnů po operaci nesmí zvedat nic těžšího než 2 kg a člověk by se měl šetřit..... A to mluvím o laparo verzi. Kažodpádně pokud pojedeš, doporučuji tu šetřivější stravu - pro jistotu....
Dooly. 12201
13.1.2017 22:52:32
nejsem sice Alca,ale dovolim si odpovedet .. endoskopie se zrejme dela standartne,ptz mi ji delali uz tenkrat,pred temi 20 lety
JiBi* 51820
13.1.2017 22:52:32
To se usazuje i mě se žlučníkem ~t~. Jako fakt.
JiBi* 51820
13.1.2017 22:50:29
Alčo, a dělali ti ještě nějaká jiná vyšetření před operací, např. endoskopii žaludku?
Dooly. 12201
13.1.2017 22:50:27
Alco,taky se ti nadmerne usazuje tuk v oblasti bricha?
Dooly. 12201
13.1.2017 22:49:18
Presne tak, tucne stejne moc nemuzu, bud mam prujem,to v lepsim pripade, nebo zvracim..
Mne bylo tenkrat 18,hledali na me vsechno mozny. Zlucnik vyloucili,ze jsem na nej moc mlada. Mesic jsem prolezela v nemocnici na kapackach,s hadickama pres nos vedenyma do zaludku(kvuli zvraceni) a v krecich. Od te doby mam hodne posunutou hranici bolesti,dokonce tak,ze jsem porod poznala jen podle praskle vody.
[<<Předchozích 210] Názory 211220 z 810  [Dalších 590 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.