Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Alca | 145121 |
13.1.2017 22:56:35
Nedělali, jakmile měli výsledek ze sona tak už nic neřešili s tím, že je to žlučník - faktem je, že mé koliky byly víceméně ukázkové..... Byla jsem i na gastru a zase - sono, je to žlučník - ven s ním....
|
JiBi* | 51820 |
13.1.2017 22:55:24
Tak zase je dobře, Alčo, že o tom riziku s rakovinou teď víš a můžeš si to víc hlídat, nechat si častěji udělat testy na okultní krvácení, nevíc když i nějaká ta genetika tam možná může hrát roli, snad tomu riziku odpomůže i strava - hodně vlákniny...?
|
Alca | 145121 |
13.1.2017 22:55:23
Jo. bohužel - mám to asi dané geneticky, ale za poslední dva roky mi přijde, že to jde rychleji :( přitom vzhledem k těm problémům jím málo tučného (jen teda víc bílé pečivo, no), jedinou mou neřestí zůstává čokoláda :(
|
Dooly. | 12201 |
13.1.2017 22:54:40
heled ale to je zase zvlastni,ptz u me se ten kamen/ zlucnik projevil nadmernym zhubnutim to bylo obdobi kdy jsem mohla jist porad i v noci a co chci a presto jsem zhubla asi 10 kg behem pul roku,ptz ten zlucnik preave nadmerne produkoval zluc kt je spoluzodpovedna za vstrebavani tuku ..
no bohuzel, jak mi zlucnik vyndali, mam pandero |
Alca | 145121 |
13.1.2017 22:53:52
Chápu, ono je to vážně těžké rozhodování. Každopádně nevím, jestli tam máš někde průměr, ale myslím že nad 1 cm se kámen do žlučovodu nedostane (ten má nějakých 6 mm myslím...). Já když procházela informace kvůli operaci našla i informace od lékařů, že právě jeden velký kámen je lepší varianta než píseček/bahýnko/větší množství menších, protože ten se do žlučovodu nemůže dostat. Já měla dle UTZ větší množství kamínků z nichž největší měl 6 mm.... proto jsem měla 3x koliku a asi 3x náběh na ní.
Každopádně bych to ještě zkusila zkonzultovat s někým jiným než s chirurgem (ideálně třeba s praktikem) - oni chirurgové moc rádi řežou :) A poptala bych i jak moc je to akutní a zmínila tu dovolenou. Ono po operaci taky nějakou dobu trvá se dostat do formy, já třeba mohla jíst jen po malých porcích (jinak mě děsně tlačilo v zádech) a byla jsem díky menšímu příjmu jídla výrazně slabší asi 4 týdny (z toho 2 jsem byla v nemocnici - 4 dny - a doma na dovolené) plus se 6 týdnů po operaci nesmí zvedat nic těžšího než 2 kg a člověk by se měl šetřit..... A to mluvím o laparo verzi. Kažodpádně pokud pojedeš, doporučuji tu šetřivější stravu - pro jistotu.... |
Dooly. | 12201 |
13.1.2017 22:52:32
nejsem sice Alca,ale dovolim si odpovedet .. endoskopie se zrejme dela standartne,ptz mi ji delali uz tenkrat,pred temi 20 lety
|
JiBi* | 51820 |
13.1.2017 22:52:32
To se usazuje i mě se žlučníkem . Jako fakt.
|
JiBi* | 51820 |
13.1.2017 22:50:29
Alčo, a dělali ti ještě nějaká jiná vyšetření před operací, např. endoskopii žaludku?
|
Dooly. | 12201 |
13.1.2017 22:50:27
Alco,taky se ti nadmerne usazuje tuk v oblasti bricha?
|
Dooly. | 12201 |
13.1.2017 22:49:18
Presne tak, tucne stejne moc nemuzu, bud mam prujem,to v lepsim pripade, nebo zvracim..
Mne bylo tenkrat 18,hledali na me vsechno mozny. Zlucnik vyloucili,ze jsem na nej moc mlada. Mesic jsem prolezela v nemocnici na kapackach,s hadickama pres nos vedenyma do zaludku(kvuli zvraceni) a v krecich. Od te doby mam hodne posunutou hranici bolesti,dokonce tak,ze jsem porod poznala jen podle praskle vody. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.