| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Žlučníkové problémy

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 180] Názory 181190 z 810  [Dalších 620 >>]
Vaitea 114076
14.1.2017 8:34:53
Alčou,
" na rovinu...." taky mám dojem, že se zakladatelce dostalo minimum informací
a vysvětlení.
Vaitea 114076
14.1.2017 8:33:24
Jde rozpustit "lithotrypse" - jak píšeš není to bez NÚ, které třeba pečlivě sledovat
Alca 145121
14.1.2017 2:31:00
Na rovinu, kdyby to zakladatelce doktor pořádně vysvětlil, nejspíše by neměla potřebu řešit to tady. Pokud jí jen řekli máte ve žlučníku kámen, musíte na operaci, tak je to dle mého blbě. Taky by stálo za to zkonzultovat, jak moc hrozí zhoršení stavu/jak moc je situace akutní. prostě měly by jí jasně předestřít o co jde, jaké jsou možnosti řešení, jaká jsou rizika a ona pak má právo se rozhodnout.
Já osobně bych žádnou samoléčbu vyhánění kamínků nedoporučovala. Taky ve výsledku jsem asi ráda, že jsem na oepraci šla, protože bez ní by to bylo horší. Blbý je, že od doktorů se už člověk nedozví, že operací se prostě nemusí vše vrátit do normálu, že můžou určité problémy přetrvávat apod. A bohužel mi přijde, že to přetrvávání problémů/objevení nových už nikdo neřeší a jediná možnost, jak zjistit, že v tom člověk není sám, je leckdy na internetu.....
Alca 145121
14.1.2017 2:23:17
Tak já nevím, mě říkal dokonce doktor, že na dostatečně dobrém sonu je šance kameny rozeznat - jedny rostou spíše fasetově, druhé jsou více oblé..... A jeden druh jde opravdu rozpustit, existují na to léky, ale gastroenteroložka mi vysvětlovala, že mají docela nepříjemné příznaky a opět se kameny mohou znovu vytvářet. I proto jsem se rozhodla pro operaci.
Vaitea 114076
14.1.2017 1:14:39
Pam-pelo jistěže existují, o tom není sporu.
Ale zakladatelka píše, že se jedná o jeden kámen , velký ( zřejmě odlitkový), který je ještě ve žlučníku.
Takže nelze určit složení a rozhodně není vhodný k rozpouštění, a už vůbec ne pitím šťávy z ředkve.
Zodpovědní "bylinkáři" ( ty uvozovky proto, že nechci aby bylo chápáno bylinkáři pejorativně) pití šťávy z ředkve doporučují jako prevenci, ne však k samoléčbě lithiázy.
Také bych nedoporučovala nikdy nikomu bez znalosti jeho fční zdatnosti ledvin.
Já , vím každý se může rozhodnout jak chce.
Ale i rada má přicházet tam, kde mám dostatek informací o konkrétní situaci.

Vzhledem k velikosti kamene, mně tedy zkušenost napovídá jako nejpravděpodobnější komplikaci vyvinutí zánětu žlučníku.
Pam-pela 97353
14.1.2017 1:00:23
Viteo, ano, do citrónu a oleje bych též nešla, proto jsem jej nezmínila.
Ne, nečetla na netu, vyzkoušela osobně :-).
Nechala bych svéprávným lidem svobodnou vůli ~;).

Operační a pooperační komplikace odnětí žlučníku neexistují?

Pam-pela 97353
14.1.2017 0:58:32
..jsem te´d hledala recenze na ten Rabanon a třebas:
Bio Rabanon je opravdový zázrak. V posledních měsících loňského roku mi byl zjištěn 5 cm kamínek ve žlučníku. Několikrát jsem se ocitla v nemocnici s kolikou, až naposled mi poslali i chirurga domluvit operaci. Odmítla jsem, protože již před 40ti lety jsem měla žlučník plný kamenů a časem se mi vše rozpustilo a žlučník byl čistý. Samozřejmě to nebylo samosebou, ale pila jsem čaj z 5ti bylin. Nyní od 1. ledna, kdy užívám Rabanon, jsem neměla jediný záchvat, cítím se velmi dobře, jím vše jako zdravý člověk a brzo si nechám udělat sono, abych věděla, jak na tom jsem. Je to opravdový zázrak. Ještě musím podotknout, že i jaterní testy jsou jen malilinko vyšší a dřív byly desetinásobně zvýšené. Už brzy budu objednávat další várku.

A i další s tím, že kámen zmizel (viditelné i na SONU).
https://www.prozdravi.cz/recenze/rabanon-bio.html

Mně zabral taky, už před pár lety, ale chce to čas...je v takových skleněných ampulích a teda hnusně smradlavej :-), ale zřejmě opravdu funkční i pro jiné lidi.

Tak - hodně zdraví.

Vaitea 114076
14.1.2017 0:58:17
Těžko určit složení kamene, když je ve žlučníku.
Už zase rady, četla na netu.
Četla jsi taky komplikace takové samoléčby???
Je to marný, marný, marný.
Vaitea 114076
14.1.2017 0:56:05
Zřejmě u mě v tomto případě teda o žlučník nejde i když mám kámen.....

Žlučníkové kameny/ kámen může být někdy doprovázen neurčitými příznaky jako je nechutenství, plynatost a občasná nevolnost. Tento stav nicméně většinou netrvá věčně, protože se mohou objevit komplikace.
Určitě to nemusí být vždy kolika, to je pravda.
Nicméně velký kámen tlačí na stěnu žluníku, ta může atrofovat - zeslabit... další komplikací může být zánět žlučníku.....a další.
Rozhodně bych nedoporučila "samoléčbu" pitím různých roztoků solí a oleje.
Pam-pela 97353
14.1.2017 0:49:11
JiBi, nevím, jaký druh kamínku máš...ale jeden druh (cholesterolové?) lze zlikvidovat "přírodní" cestou, například přípravkem Rabanon z černé ředkve, nebo prostě vlastní výrobou této šťávy - je to teda na delší kúru, pokud člověk identifikuje ten daný kámen. Konkrétně s touto možností mám zkušenost (dobrou), existují i jiné, které bych já třeba osobně nezkoušela :-), znám ještě postup na menší kamínky, ale třeba pro mě je to příliš drastické.

Nemusí to vyjít...samozřejmě.

Tady třeba při letmém hledání: http://www.ceskaordinace.cz/zlucnikove-kameny-ckr-1063-7717.html, ale dá se toho najít víc...ten, kdo chce.

Ale v akutním stavu se to nedá...leda po zklidnění.

P.S. - žlučník mě taky nebolel vpravo, ale při kolice opravdu tlak nahoře u žaludku...a jakoby obtáhlé bolesti dozadu kolem trupu.
Je dobré "procvičovat" i přináležící obratel...každý obratel má "svůj" orgán/y, které může inervovat a opačně.

[<<Předchozích 180] Názory 181190 z 810  [Dalších 620 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.