| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Žlučníkové problémy

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 170] Názory 171180 z 810  [Dalších 630 >>]
.kili. 125672
14.1.2017 20:19:01
- " Jinak nevím, proč byste se nemohl pokusit to vysvětlit tak, aby to laik pochopil, mnoho lékařů s tím nemá problém "

tak se ptejte jich. Prvně nejlépe toho ošetřujícího.
Pole levandulové 23006
14.1.2017 20:13:38
Dooly, pokud to nekde udelaji, ze kameny rozbiji, tak ony se udelaji znovu, protoze ta zluc ma tendenci se shlukovat do tech kamenu.
Mela jsem kameny, prislo se na ne vicemene nahodou, operaci jsem odmitla do doby, nez budu mit prvni zachvat. Takze jsem s nima zila cca 5 let od objeveni /a buhvi, jak dlouho pred tim tam byly/, pak jsem mela prvni zachvat a to mi stacilo k tomu, ze jsem to dal nepokousela. Ono totiz neni uplne mala moznost, ze opakovanymi zachvaty se zlucnik poskodi zanetlivymi zmenami do doby, kdy se z toho muze vyvinout rakovina zlucniku, ktera neni dobre lecitelna. Pripadne kamen ucpe vyvod ze slinivky, ktera se tak sama svymi enzymy bude travit, coz je zivot ohrozujici. Takze kdyz jsem si spocetla pro a proti, vyslo mi, ze je lepsi si hlidat pripadnou rakovinu tlusteho streva, ktera je i lepe lecitelna a zlucnik obetovat.
Operace byla samozrejme az v dobe, kdy se zanet uklidnil, tj tri mesice po zachvatu a probehla naprosto v klidu laparoskopicky, druhy den po operaci jsem sla domu a za tri dny jsem uz normalne fungovala.
Alca 145121
14.1.2017 20:09:56
Tak nezlobte se na mě, ale pokud člověk žlučník má a má krátké průjmové onemocnění a jako výsledek dietu, pak se logicky žluč střádá ve žlučníku. naopak u člověka, který žlučník nemá, se vylučuje přímo do střeva. To je snad rozdíl, ne? Jasně, že se ten žlučník časem naplní (za jak dlouho opravdu nevím), ale je rozdíl, pokud se celou dobu vylučuje žluč do střeva pokud až po nějaké době - to množství žluči, dráždící střevo bude samozřejmě různé, v případě absence žlučníku větší - rozdíl bude objem toho žlučníku (lépe řečeno jeho volný objem, který byl nenaplněný ještě před problémy a dietou).......
Jinak nevím, proč byste se nemohl pokusit to vysvětlit tak, aby to laik pochopil, mnoho lékařů s tím nemá problém ~a~
.kili. 125672
14.1.2017 19:42:27
"Nechala bych svéprávným lidem svobodnou vůli"

ano ? a proč jim tedy podstrkujete ty své bláboly ?
.kili. 125672
14.1.2017 19:40:40
"Je to marný, marný, marný."

baže. a to úplně.
.kili. 125672
14.1.2017 19:38:20
- "Tak teda napište jak to funguje?"

otázce moc nerozumím, ale kdybych měl popsat patofysiologii řluči, tak byxch se nedopsal.

- "laicky jsem si to nastudovala "

a to asi je úhlený kámen potíží

- "ráda se dozvím, jak to teda funguje...... "

to by Vám ale zavralo roky studia

- "Jinak jako laik bych předpokládala, že dtěský organismus ve vývinu funguje trochu jinak než dospělý s ukončeným vývojem."

v patofysiologii žluči dětí a dospělých se moc rozdílů nenajde

- "Plus to dítě má asi žlučník, ne ;) "

no právě, takže když nemá příjem tuků (např. při dietě při průjmovém onemocnění) tak kam se poděje žluš, která, jak jste tvrdila, se vylučuje jen při požití tučné stravy

- " Plus tuk je i v mléce...."

no, jak v kterém, pravda, ale při onom průjmu je dieta samozřejmě bezméléčná, to tas kvůli laktose

- "Nevím, jestli bývají děti dlouhodobě na beztučné dietě...."

proč by měly mít onu beztučnou dietu dlouhodobě, víte za jak dlouho se naplní žlučník ?
Alca 145121
14.1.2017 18:12:38
Tak teda napište jak to funguje? Já jsem laik, laicky jsem si to nastudovala, když doktoři nemají čas/vůli to vysvětlit - ale ráda se dozvím, jak to teda funguje...... Každopádně průjmy po vyjmutí žlučníku bývají co jsem tak zjišťovala dost časté (já měla těsně po operaci taky pravidelné ranní průjmy) a bývá to dáváno do souvislosti právě se žlučí co nemá co trávit.....
Jinak jako laik bych předpokládala, že dtěský organismus ve vývinu funguje trochu jinak než dospělý s ukončeným vývojem. Plus to dítě má asi žlučník, ne ;) Plus tuk je i v mléce.... Nevím, jestli bývají děti dlouhodobě na beztučné dietě....
.kili. 125672
14.1.2017 17:45:49
" A naopak když nemá na trávení tuk, tak žluč nemá co zpracovávat což může vést k průjmům........ Já třeba teď měla střevní chřipku - zvracela sjem a pak byla na dietě. Průjmy přišly s x-denním zpožděním jako reakce na dietní stav, protože jsem byla úplně bez tuků a žluč neměla co trávit (většinou pak ta stolice bývá oranžovo-žlutá...)."

úsměvný výklad patofysiologie žluči zavdává otázku : když děcko nemá tučnou stravu, s jeho žlučí se děje co ?
Alca 145121
14.1.2017 16:44:50
To je právě to :( Doktoři se tváří, jak se bez žlučníků dá super žít, ale nikdo to člověku nezaručí :( Podle mého by měli říct rizika setrvalého stavu (pokud pacient netrpí na koliky, kdy je oeprace přeci jen vysvobozením anebo nemá akutní zánět) a jak se to může zkomplikovat a riziko operace......
Jinak ono to není tak, že by játra převzala funkci žlučníku - vždy jsou to játra, co produkují žluč, která je třeba pro natrávení tuků. Játra produkují žluč setrvale a dokud má člověk žlučník, tak slouží jako "sklad" žluči, nevyplavuje se do střev když není třeba a naopak když přijde tuková bomba, tak se žlučník vypustí a žluči na trávení je dost.... prostě žluč se do střev dávkuje podle množství tuku v potravě. Když žlučník není, tak se žluč nemá dke shromažďovat a vyplavuje se do střev setrvale. Tudíž i ve chvíli, kdy není co trávit. Naopak když by jí bylo třeba víc, není jak ji přidat, protože játra krátkodobě produkci zvýšit neumí. proto je člověku bez žlučníku spíše hůře po tučnějších věcech - nemá dostatek žluči na strávení. A naopak když nemá na trávení tuk, tak žluč nemá co zpracovávat což může vést k průjmům........ Já třeba teď měla střevní chřipku - zvracela sjem a pak byla na dietě. Průjmy přišly s x-denním zpožděním jako reakce na dietní stav, protože jsem byla úplně bez tuků a žluč neměla co trávit (většinou pak ta stolice bývá oranžovo-žlutá...).
Mapat 109192
14.1.2017 15:53:43
Mne také žlučník bolel uprostřed pod prsy, a ani to nebyla bolest, spíš takový tlak, jako bych měla tíhu na hrudníku. Nebylo mi nikdy zle po žádném jídle, mohla jsem jíst cokoliv. Na sonu byl zjištěn kámen, hned mne psali na operaci, ani se mne extra neptali, jestli chci nebo ne. Vím, že jsem se ptala, jestli se bez žlučníku dá bez problému fungovat, a prý v pohodě, jeho funkci převezmou játra. Nepadla ani zmínka o možných rizicích. Musím říct, že pár let po operaci bych možná radši riskla i tu olejovou kúru, předtím než bych se bez přemýšlení hnala do operace. Mám téměř denně zažívací potíže, trpím na průjmy. Za šest let se mi nepodařilo najít souvislost s potravinou nebo kombinací potravin, která by to způsobovala, takže nevím, čemu se vyhnout nebo co omezit, aby mě to tak netrápilo. Kdybych mohla vrátit čas, radši bych měla tu tíhu na prsou než tyhle problémy~a~. Uznávám, že žlučníkový kámen může být i životu nebezpečný, když ucpe cesty, přesto moci se rozhodnout znovu, tak nejdu tak bezhlavě do operace, když jsem neměla bolestivé koliky, ale nejdřív bych asi vyzkoušela vše možné i nemožné z alternativní medicíny.
[<<Předchozích 170] Názory 171180 z 810  [Dalších 630 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.