| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Žlučníkové problémy

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 160] Názory 161170 z 810  [Dalších 640 >>]
sylvaina 77406
7.4.2017 8:32:22
Já měla jako dítě obdobné problémy, nakonec jsem z toho nejspíš vyrostla. Bratrovi v dospělosti našli, že má ty žlučové cesty vrozeně nějaké zůžené. Tak možná u mě to byl podobný problém. Ležela jsem s tím i v nemocnici, léčba potom byla jen dieta a při obtíží h cholagol
.
Arka 27734
7.4.2017 7:55:17
Ahoj všichni! Náš syn je od malinka „zvracecí“ typ. Tzn. prakticky jakákoli nemoc je spojena se zvracením, když mu něco nechutná, okamžitě to vyzvrací (teď už zkrátka nejí, co mu nechutná). Na velkou chodí po každém jídle.
Posledních půl roku začal mít bolesti tam, kde babička se žlučníkovými záchvaty tvrdí, že je žlučník. Bolí ho tam, když sní něco mastného (palačinky, rybí tuk). Protože vaříme netučně, ta souvislost mi dost dlouho nedošla, ale protože teď jedl několikrát u babičky, kde reakce byla, tak se mi to spojilo.
Kontaktuji tedy gastroenterologa nebo dětského (pořadí doporučte), protože se mi zdá nenormální, že dítě bolí žlučník. Máte někdo zkušenosti s dítětem s obdobnými potížemi? Jak se to řešilo?
Pam-pela 97353
31.1.2017 20:44:39
Už jsem to psala jinde - u dospělého mám zkušenost s Rabanonem, je šťáva z černé ředkve, umí určitý typ kamínku rozpustit.
U malého dítěte bych ale chtěla "posvěcení" od lékaře, aby na to kývl :-), že dítě může a zhodnotil případně jaké množství (uvedeno je nevhodné do 3 let).

Jinak za mě, když se nejedná o žádný akutní stav, bych zkusila i konstituční homeopatii - ale fakt u odborníka, tady mám ale lepší zkušenost s nelékaři.

:-)
Treperenda76 108486
31.1.2017 18:14:57
Ahoj - dcerce 6 let byl při náhodném vyšetření zjištěn 14mm kámen ve žlučníku. Potíže žádné nemá a neměla. V rodině se tyto problémy vyskytly, ale až v pozdějším věku - cca 40+.
Zatím nám byly doporučeny jen průběžné kontroly a hlídat stravu (přímo dieta ne). Má s touto diagnozou v tak malém věku nějaké zkušenosti?
Jaká opatření, kontroly, samovolné rozpuštění kamene, případně operace? Díky moc za vaše zkušenosti.
.kili. 125672
16.1.2017 19:37:45
- "naštěstí přibývá lékařů, kteří berou pacienta jako svéprávného člověka "

řekl bych, že se snad jen výjimečně objevil někdo, kdo by pacienta jako svéprávného (pokud mnebyl zbaven svéprávnosti) nebral

- "téměř ze 70% nemoci hraje roli psychika"

skutečně to někdo až takrto změřil ?

- "Máme možnost se zeptat a vybrat si jiný servis, jiné řešení problému, různé varianty"

to máte ve zdravotních službách taktéž, dokonce garantované právními normami

- "prostě lékař se rozhodl a léčil podle toho, jak ON uznal za vhodné"

se souhlasem pacienta. Znáte nějaký případ násilné léžby? Představe ho.

- " bral to lékař často jako neposlušnost (a ta se i "trestala")"

neříkejte, a jaké to byly tresty a kdo a kde je vykonal ?

- "Pro tyhle lékaře musí být moc těžké se takovéhoto přístupu určité moci nad druhými vzdát."

nikdo netouží po moci nad druhým. Vaše obvinění jsou hloupá už proto, že je průhledná jejich záměrná vágnost, nemáte žádný důkaz jen výmysly a abyste se nevystavila žalobám, mlžíze neurčitostmi.

- "Těmto lékařům se obloukem vyhýbám...."

snad to přečkají ve zdraví
.kili. 125672
15.1.2017 15:46:34
"jak by se kámen ze žlučníku dostal do slinivky?"

jsou malformace vývodů (Wirsungova i Santoriniho) slinivky a žlučníku, které to umožňují. V ohledu na těsnost průběhu při Vaterské papille však může dojít a také dochází k obstrukci vývodů i za normálního anatomického uspořádání.
Pam-pela 97353
15.1.2017 13:54:57
Source, naštěstí přibývá lékařů, kteří berou pacienta jako svéprávného člověka, který je za svoje zdraví odpovědný - a proto i případné dotazy akeptují, či dokonce vítají. Vědí totiž, že téměř ze 70% nemoci hraje roli psychika a že se ten čas vysvětlení vložený do pacienta vyplatí ve výsledku.
Je důležité, aby byl pacient přesvědčený, že způsob jeho léčby je správný, pro něj vhodný a povede ideálně k úzdravě. Musí důvěřovat...sobě, lékaři, lékařskému zařízení.

Co se bude dít a příslušné možnosti opravy chceme vědět i třeba jen když dáváme auto do opravny, a to je jen auto. Máme možnost se zeptat a vybrat si jiný servis, jiné řešení problému, různé varianty.
Auto můžem hodit do šrotu a přijdem jen o peníze, tělo můžem leda odložit definitivně.

Mladší lékaři jsou dnes povětšinou schopni vzít pacienta jako (do určité míry rovnocenného) klienta, starší doktoři jsou zvyklí rozhodovat za pacienty, je to přístup mého dětství a mládí, kdy pacient do své léčby nijak moc zasahovat nemohl...prostě lékař se rozhodl a léčil podle toho, jak ON uznal za vhodné. Pokud by se pacient nějak bránil, bral to lékař často jako neposlušnost (a ta se i "trestala").
Pro tyhle lékaře musí být moc těžké se takovéhoto přístupu určité moci nad druhými vzdát.

Těmto lékařům se obloukem vyhýbám....
Jutta+L08/08+K04/10 59122
15.1.2017 13:44:33
Kdybych zjistila problémy se žlučníkem, šla bych nejdříve do této "léčby". Znám člověka, který to absolvoval, já jsem to tedy ještě nezkoušela.

http://helenasychrova.blog.cz/1306/odstraneni-zlucnikovych-kamenu-prirozenym-zpusobem
.kili. 125672
15.1.2017 10:54:52
- " reagovat na pacientův projev strachu z postupu a touhy mít kontrolu nebo alespoň vliv na celý proces zesměšňováním, otázkami, jejichž účelem je pacientovi ukázat, že vlastně nerozumí ani základním věcem, tak jak chce rozumět celku, to mi přijde pod úroveň lékaře i v internetové diskuzi."

To Vám tak jistě může přijít. Akorát to nemá s touto diskusí nic společného- jednak tu nejde zdravotní péči a jednak účelem položené otázky bylo něco úplně jiného.

- "Mám zkušenost, že zeptat se některého lékaře (neplatí samozřejmě plošně, mám i velmi kladné zkušenosti), jestli něco jde i jinak nebo jestli je postup nutný, je jak sebrat mu diplom a roztrhat ho, plivnout mu do tváře nebo ještě něco horšího."

Každý má nějaké zkušenosti, nic na tom zvláštního.
Source 149180
15.1.2017 10:11:15
Přesně kvůli takovému stylu odpovědi se já u lékaře bojím zeptat. Chápu, že nelze vždy popis procesu v těle zjednodušit tak, aby to laik pochopil, a zároveň nedošlo ke zkreslení informace. Chápu, že z hlediska odborníka pokládá laik hloupé otázky a z odpovědi si vybere něco, čemu nerozumí a chce to konkretizovat, což může vypadat, jakože názor lékaře zpochybňuje, hledá na něm chyby. Chápu i to, že lékař nemá čas každému vše vysvětlovat, a pacient musí důvěřovat. Ale reagovat na pacientův projev strachu z postupu a touhy mít kontrolu nebo alespoň vliv na celý proces zesměšňováním, otázkami, jejichž účelem je pacientovi ukázat, že vlastně nerozumí ani základním věcem, tak jak chce rozumět celku, to mi přijde pod úroveň lékaře i v internetové diskuzi. Mám zkušenost, že zeptat se některého lékaře (neplatí samozřejmě plošně, mám i velmi kladné zkušenosti), jestli něco jde i jinak nebo jestli je postup nutný, je jak sebrat mu diplom a roztrhat ho, plivnout mu do tváře nebo ještě něco horšího.
[<<Předchozích 160] Názory 161170 z 810  [Dalších 640 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.